Özel araçla gidecekler için feribot seferleri de bulunan güzergaha günün belirli saatlerinde seyahat düzenlenmektedir. Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir. Gökçeada'da 2011 yılında açılan bir havalimanı bulunmaktadır.
Araçla gelenler adaya sadece arabalı feribotlarla ulaşabilirler. Yolculuğun süresi hangi feribota denk geldiğinize göre değişiyor. Yeni feribot ile 1 saat 15, eskisi ile 1 saat 45 dakika sürüyor.
Gökçeada'dan Kabatepe Limanı'na ulaşım GESTAŞ'a bağlı Gökçeada 1 Feribotu ile yapılmakta ve bir saat onbeş dakika sürmektedir. Çanakkale'ye ise Conkbayırı Deniz Otobüsü ile yapılmakta ve bir saat onbeş dakika sürmektedir. Gökçeada'ya Çanakkale Limanı'ndan kalkan Conkbayırı Deniz Otobüsü ile gelinebilir.
GESTAŞ'ın Ramazan Bayramı dolayısıyla güncellenen feribot sefer tarifesine göre Geyikli-Bozcaada hattında karşılıklı 8 olan sefer sayısı 16'ya, Gökçeada-Kabatepe hattında ise 6 olan sefer sayısı 10'a çıkartıldı.
Bu uzun yolculuğu en azından yolcular için sona erdirmek isteyen Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Çanakkale'den Gökçeada'ya direk olarak deniz otobüsü seferlerini başlattı. İlk sefer dün gerçekleştirildi.
İlgili 21 soru bulundu
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Bozcaada'yı arabasız gezebilmek mümkün iken, Gökçeada için mutlaka araç gerekiyor.
Çanakkale Şehir Merkezinden Gökçeada'ya Ulaşım
Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir.
Bozcaada'ya ulaşım Gestaş tarafından, feribot (arabalı vapur) ile sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor.
Tüm detaylarıyla birlikte Çanakkale Gökçeada Feribot yaya ücreti aşağıdadır: Araç içi yolcu: 6.00 TL. Araç İçi Yolcu Gestcard: 5.50 TL. Yolcu: 17.00 TL.
Gidiş ve dönüş seferlerinde Çanakkale-Kilitbahir Hattı kullanıldığında günübirlik gidiş dönüş geçiş ücreti otomobiller için toplamda 220 TL'dir. Çanakkale Boğazı'ndaki diğer hatlar kullanıldığında günübirlik gidiş dönüş geçiş ücreti otomobiller için toplamda 235 TL'dir.
Araba ile gelen yolcuların feribotları kullanmaları zorunludur. Gökçeada'ya kendi araçları ile gitmek isteyen kişiler sadece arabalı feribotları kullanabilirler. Arabalı feribot ile yolculuk 1 saat 15 dakika sürmektedir. Arabası ile gelmeyip yaya gelen kişiler ise Çanakkale'den deniz otobüslerini kullanabilirler.
Gökçeada'yı ziyaret etmek için en uygun dönem yaz aylarıdır. Gökçeada'da deniz sezonu haziran ayında açılır, eylül ayının sonuna kadar devam eder. İstanbul'a yakınlığı ile Gökçeada tatilcilerin yaz aylarında en çok tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir.
c) Yolcular, feribot kullanımıiçin tek bilet ile geçiş yaparlar.
Gökçeada denildiğinde akla ilk olarak eşsiz doğası, bakir ormanları gelir. El değmemiş kırların içerisinde doğayla baş başa yapılan kahvaltılar, deniz manzarası eşliğinde akşam yemekleri, temiz havada yapılan uzun yürüyüşler ve daha pek çoğu Gökçeada'yı vazgeçilmez kılan etmenler.
Girintili çıkıntılı koylarıyla uzun bir sahil şeridine sahip Gökçeada'nın her yerinde çekinmeden harika berraklıktaki denizine girebilir, akvaryum gibi sularda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Aydıncık (Kefaloz), Uğurlu (Gizli Liman), Yıldızkoy, Laz Koyu, Kuzulimanı ve Marmaros en çok denize girilen plajlardandır.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, 2011 yılı haziran ayında almış olduğu Cittaslow unvanı ile dünyanın ilk ve tek sakin adası olmuştur. Yurtiçinden ve yurtdışından organik tarımla uğraşmak isteyenler için Gökçeada bir cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır.
Eğer yalnızca 1 gününüz varsa adayı günübirlik gezebilirsiniz. Ama plajlarında yüzmek, adanın keyfini çıkarmak isterseniz en az 3-4 gün ayırmalısınız. Gökçeada'da yürüyerek gezilir mi? Gökçeada'da gezilecek yerler birbirine uzak mesafede yer alıyor.
Sonuç olarak Gökçeada gayrimenkul piyasa değeri açısından ülkemizin bir çok yerinde artan gayrimenkul fiyat artışlarının en fazla olduğu bölgelerden biridir. Gökçeada bu doğal yapısını ne kadar muhafaza edebilirse gayrimenkul fiyatı her geçen gün daha da artacak ve değer kazandıracaktır.
Gökçeada'nın ilçe merkezine yakın bir konaklama tesisi arıyorsanız Yeni Bademli ve Kaleköy Limanı civarı; sahile yakın yerlerde tatilinizi geçirmek istiyorsanız da kıyı bölgeler, Aydıncık, Uğurlu Köyü, Şirinköy, Kuzulimanı gibi yerlerdeki tesisleri tercih edebilirsiniz.
Gökçeada'nın en önemli özelliği Türkiye içerisinde en büyük ada olma niteliğini taşımasıdır. Gökçeada'nın coğrafik yapısı oldukça engebelidir. Bu ada volkanik kütlelerden meydana gelmiş bir adadır. Gökçeada'da yer alan Doruk Tepesi ise 673 metre yüksekliği ile birlikte bu adanın en yüksek mevkiini oluşturmaktadır.
Gökçeada'ya Kabatepe Limanı, Çanakkale ve Eceabat üzerinden farklı feribot seferleri düzenlenmektedir. Çanakkale-Gökçeada arası deniz otobüsü süresi 1 saat 15 dakika kadar sürmektedir. Kabatepe- Gökçeada feribot seferi kişi başı 7 TL'dir. Araç içi yolcu 3, Ada Kart Otomobil 58, Minibüs ise 93 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri