Gezilecek Yerler Yaklaşık 30 metre derinliğe sahip olan baraj gölünde yüzülebilir, sörf, kayak ve dalış gibi su sporları yapılabilir. Gölbaşı'nı geçtikten sonra Bala yönüne dönüp, Beynam Ormanları tabelası yönünde gidilerek göle ulaşılır. Göl kıyısında belediyenin tesisleri ile bir de büfe bulunmaktadır.
Mogan gölü kıyısında yapılan 25 metre yüksekliğindeki deniz fenerinin balkonundan gölün tüm güzelliği izlenebilmektedir. Akşamları, deniz fenerinin tepesine takılan lazer sistemi ile gölün yüzeyi aydınlatılıyor.
Gölbaşı Özel Çevre Koruma bölgesinde en önemli doğal unsurlar olan Mogan-Eymir gölleri havzası yaklaşık 971 km2 büyüklüğünde genelde düzgün yer yer orta engebeli bir havzanın güney alt ucunda alüvyoner setlerin arkasında oluşmuş doğal baraj gölleridir.
Mogan (Gölbaşı) Gölü Derinliği
Mogan Gölü'nün derinliği 2,80 metre kadardır. Tabii bu gölün derinlik açısından farklı kısımlarda değişkenlik gösterdiğini söylemek mümkündür. Ancak genel olarak 2,80 metre kadar derinliğe ulaşmaktadır.
ANFA Genel Müdürlüğü, parkın tüm imkânlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar için güvenlik ve temizlik ihtiyaçlarını kusursuz bir şekilde karşılamaktadır. Girişlerin ücretsiz olduğu Mogan Parkı'nda araç park yeri gibi bir sorun da bulunmamaktadır.
İlgili 26 soru bulundu
İsterseniz mangal yapabilirsiniz, barbekü var; ama pis olduğundan kendi mangalınızı getirmenizi öneririm.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, halka açık Mogan Gölü rekreasyon alanına 'İçki içmek yasaktır' diye dev bir pankart astı. İçki yasağı önümüzdeki günlerde Gençlik Parkı'nda da uygulanacak.
Yaklaşık 30 metre derinliğe sahip olan baraj gölünde yüzülebilir, sörf, kayak ve dalış gibi su sporları yapılabilir. Gölbaşı'nı geçtikten sonra Bala yönüne dönüp, Beynam Ormanları tabelası yönünde gidilerek göle ulaşılır. Göl kıyısında belediyenin tesisleri ile bir de büfe bulunmaktadır.
İlçemiz Gölbaşı Cumhuriyet döneminde Besni İlçesine bağlı “KARAÇALIK “ olarak anılan mevkiinde bir köydür. 01-04-1958 Yılında İlçe oldu.Besni'den ayrılarak Adıyaman İline bağlandı.Yerleşim alanının genişliği ,coğrafi konumu halkın kültürel ve ekonomik yapısı İlçenin hızla gelişmesine etken olmaktadır.
Gölbaşı'nın ilçe olması ise çok eskilere dayanmaz.Gölbaşı daha önce Örencik Köyüne bağlı Gölhanı adı ile anılan bir mahalle iken 1923 yılında, buraya Oğulbey Köyündeki Bucak Müdürlüğü ile Jandarma Karakolunun taşınması ile Gölbaşı Nahiyesi adını aldı. 1936 yılında ise ilçe olan Çankaya'ya bağlandı. 1955 yılında E-5 ...
Tulumtaş Mağaraları, Eymir ve Mogan Gölü gibi doğal güzelliklere de ev sahipliği yapan Gölbaşı ilçesine gidildiğinde mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında; Mogan Parkı, Atatürk Sahil Parkı, Bağiçi Köyü, Bezirhane Köyü, Bezirhane Kalesi, Müze Evliyagil ve Altınçanak Köyü yer almaktadır.
Programda olan Kapıdere Yolu açıldığında Şanlıurfa ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Ankara'ya olan uzaklığı 183 km. daha azalacaktır. 30 köyü, 3 beldesi olan Gölbaşı, adını Gölün Başı kelimesinden almaktadir. biri ilçe merkezinde, ikisi çevre köylerde bulunan toplam 3 göl vardir.
Gölbaşı'nın Jeolojik Yapısı , Birinci zamanın paleozoik devri ile üçüncü zamanın Tersiyer Devrine rastlar . Dar bir Göl Havzası olan Gölbaşı, Tersiyer Devrinde değişikliğe uğramış olup ,zamanla şimdiki halini almıştır.
Doğu, batı ve kuzey yönlerinde tepelerle çevrili havza, güneyde düz bir ova şeklinde uzanır ve bu düzlükte önemli bir sulakalan olan Çökek Bataklığı bulunur. Gölü besleyen ana yüzey suları Gölova, Yavrucak, Sukesen ve Başpınar dereleridir.
Gölbaşı Mogan Parkı - Ankara
Ankara'nın 25 kilometre güneybatısında, Konya yolu üzerinde yer alan Mogan gölünün kıyısında plaj ve gazinoların yanı sıra lokanta ve kahveler yer alır. Sıcak yaz aylarında deniz özlemini bir parça da olsa gideren bir gezi ve mesire yeridir.
Bugün Gölbaşı ilçesi Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde, 122.288 nüfusu ve 1300 km²'lik yüzölçümüyle devamlı gelişen ve büyüyen bir ilçe konumundadır.
Üçe Mogan gölü çevresinde yer aldığı için Gölbaşı adını almıştır.
Gölbaşı Gölü: Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Gölbaşı Gölü, yapay bir göl olsa da doğal güzelliğiyle dikkat çekmektedir. Burası yürüyüş, bisiklet ve piknik için tercih edilen bir yerdir.
Filyos, Ankara ve civarının deniz sahiline ulaşabileceği en yakın yerdir.Pek bilinmez ama, çok meşhur Amasra dan, plajı, tarihi ve temizliği olarak en az 4-5 gömlek üstündür. (Ankara'ya Amasra'dan 50 km civarı km daha yakındır, aynı yol üzerindedir.) Tek eksiği tesislerinin az olmasıdır.
Mavi Göl ziyareti için ayrıca ücret talep edilmiyor.
Şehir merkezine en yakın dinlence mekânlarından biri olan ve 2 bin 120 dönüm arazisi içinde Ankara'nın en doğal göl yapısına sahip Mavi Göl; huzur ortamı, yeşili ve mavisiyle huzur dolu bir Başkent köşesidir. İsmini aldığı Mavi Göl, toplam 600 dönümdür.
2005 yılında kabul edilen Kabahatler Kanunu'nun 35. maddesi gayet açık. Kanunda halka açık yerlerde alkol almanın yasak olduğuna dair hiçbir ibare yok.
6- Kısacası hukuken park, bahçe, sahil alanlarında içki içmenin önünde bir engel yok.
Ankara 9. İdare Mahkemesi kentin park ve piknik alanlarında uygulanan alkol yasağını yasal dayanağı bulunmadığı gerekçesiyle iptal etti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri