Android reklam virüsü, genellikle Google Play Store' dan yüklenmeyen uygulamalardan bulaşır. Yani güvenilmeyen bağlantılardan uygulama yüklemeniz durumunda bu reklam telefon virüsü ile karşılaşma olasılığınız çok fazladır. Ancak Google Play Store' dan indirmiş olduğunuz bazı uygulamalardan da bulaşabilir.
Genel bakış Web siteleri veya web yayıncıları bilmedikleri bir şekilde bozuk veya kötü amaçlı reklamları sayfalarına dahil ettiklerinde, bilgisayarlara tıklama öncesi ve tıklama sonrası virüs bulaşabilir.
Şimdi detaylı olarak incelediğimiz zaman virüs olayı kesinlikle bulunmamaktadır. Bu durum genel olarak yanlış algılansa da Google botlarına hiçbir şekilde virüs bulaşmamaktadır.
Google Play Store'a nadiren de olsa kötü amaçlı yazılımların bulaştığı uygulamalar sızabilir. Bu nedenle, her zaman geliştirici hakkındaki açıklamayı okuyun.
Bilinmeyen bir kişinin size e-posta yoluyla gönderdiği masum görünümlü dosyalara karşı şüpheli yaklaşmanız gerekir. Dosyayı indirip üzerine tıkladığınız anda, bilgisayarınıza ya da cihazınıza her türlü hasara neden olabilecek bir virüs bulaşabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Chrome'da virüs temizleme işlemi için "Sıfırla ve temizle" yazısına tıklayın. Bu işlemin ardından “Bilgisayarı temizle” seçeneğine tıklayın ve açılan sayfa üzerinden “Bul” butonuna tıklayın. Bu adımı uygulamanız hâlinde tarama işlemi gerçekleşecektir.
Google Arama uygulamasına virüs bulaşmış bir uyarı almanız, cihazınızın güvenliğini tehdit edebilecek bir sorunun işareti olabilir. Bu tür uyarılar, uygulama güvenliği veya cihaz güvenliği ile ilgili sorunların belirtileri olabilir. İlk adım olarak Google Arama uygulamasını cihazınızdan kaldırın.
Cep telefonundaki virüslerin verebileceği zararlar
Telefona bulaşan zararlı bir yazılım verilerinizi paylaşabilir. Masum gibi gözüken bir cep telefonu uygulaması; fotoğrafları, videoları ve sosyal ağlardaki yazışmaları ifşa edip, kişiyi zor duruma düşürebilir. Kredi kartı bilgileri çalınabilir.
Hayır. Bir şey indirmediyse sıkıntı yok.
Web siteleri de belirli kullanıcıları engellemek için zombileri kullanabilir. Ancak bazı durumlarda bu tür çerezler, bilgisayar korsanları tarafından üretilebilir ve sisteminize virüs ve zararlı yazılım bulaştırmak için kullanılabilir.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz.
Geliştirici konumunuzu ve tarayıcı geçmişinizi ele geçirdikten sonra bu bilgileri üçüncü taraflara satarak ek gelir elde edebilir. Reklam yazılımı en zararsız hâliyle sadece sizi rahatsız eder. En zararlı hâliyle ise siber güvenliğinize zarar veren bir zararlı yazılım tehdidi olabilir.
Adware (reklam yazılımı), genellikle kullanıcılar tarafından verilmiş bir izin olmadan bilgisayar ve mobil cihazlara yerleşen ve sistem arka planında çalışan reklam yazılımları olarak tanımlanabilir.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Kısacası “iPhone'lara virüs bulaşır mı?” sorusunun yanıtı “Genellikle bulaşmaz” olsa da özellikle jailbreak uygulanan iPhone'lara virüs bulaştığı biliniyor.
Android reklam virüsü, genellikle Google Play Store' dan yüklenmeyen uygulamalardan bulaşır. Yani güvenilmeyen bağlantılardan uygulama yüklemeniz durumunda bu reklam telefon virüsü ile karşılaşma olasılığınız çok fazladır. Ancak Google Play Store' dan indirmiş olduğunuz bazı uygulamalardan da bulaşabilir.
Evet virüs bulaşabilir. Android için Kaspersky ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Yukarıdaki tüm açıklamalar ele alındığında Android sistemli cihazların antivürüs programına ihtiyacı bulunmuyor. Çünkü kullanıcılar genellikle; reklam, kötü amaçlı yazımılar ve çeşitli bildirimler alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri