Çünkü Google çok akıllı. Şimdi size sizin için derlediğimiz Google'a alternatif arama motorları; Bing – www.bing.com – Microsoft tarafından hayata geçirilen Google'ın başlıca rakibi. Dünyada Google'dan sonra arama motoru pazarında 2. sırada. Yandex – www.yandex.com.tr – Rusya'nın en popüler arama motoru.
Arama Motorları Pazar Payları
Netmarketshare, Statista ve Statcounter istatistiklerine göre , pazar payı açısından dünya çapında ilk 5 arama motoru Google, Bing, Yahoo, Baidu ve Yandex'dir. Google,% 81,5 ile% 92,96 arasında dünya çapında pazar payına sahip en iyi arama motorudur.
İlgili 38 soru bulundu
Baidu, Çin'de en yaygın kullanılan arama motorudur. Çalışmalarınız için hedef kitleniz Çin ise Baidu arama motorunda var olmalısınız.
Google'ı en popüler ve güvenilir arama motoru yapan şey, arama sonuçlarının kalitesidir. Google, kullanıcılara en doğru sonuçları göstermek için gelişmiş algoritmalar kullanıyor.
Rusya'nın en büyük teknoloji şirketidir ve %60,09 pazar payıyla arama motoru pazarının lideridir. Yandex dünya çapında 17 ülkede 30 ofise sahiptir, ancak şirketin kurucuları ve çalışanlarının çoğu Rusya'da bulunur. Google ve Baidu'nun ardından dünyanın en büyük 3. arama motorudur.
Google, ambargo sonrasında uygulama ve hizmetlerini sadece Play Protect sertifikasına sahip olan cihazlarda kullanılabilir hale getirdi. Bu kapsamda Google ile Huawei'nin işbirliği yapmasına izin verilmediğinden telefonlar sertifikaya sahip değil. Dolayısıyla kutudan çıktığı zaman bu GMS bulunmuyor.
Yaani, Turkcell tarafından geliştirilen Türkiye merkezli arama motorudur.
YouTube'u bir arama motoru olarak düşünmek garip görünebilir, ancak tam olarak budur. Özellikle, videolar için bir arama motorudur. YouTube kendi arama motoru olduğundan, kendi SEO en iyi uygulamalarına sahiptir.
Safari, Apple tarafından geliştirilen ve WebKit motorunu temel alan bir web tarayıcısıdır.
Yukarıda belirttiğimiz üzere en hızlı ve ücretsiz tarayıcılar arasında ilk sırada Chrome yer almaktadır. Bunların yanı sıra AVG Secure Browser, Tor Browser, Yandex, Avast Secure Browser ve Vivaldi de oldukça hızlı tarayıcılardır. Özellikle bilgisayarlar üzerinde birçok tarayıcı kullanılabilir.
Bing – ABD Arama Motoru
Bing tüm windows bilgisayarlarında varsayılan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bing arama uygulamasıda hala %6'lık bir oranda kullanılmaya devam ediyor fakat google karşı çok büyük bir üstünlük sağlamış değiller. Bing motoru 2009 yılında geliştirilmeye başlanmıştır.
Microsoft Bing (daha önce bilinen adıyla Live Search, Windows Live Search ya da MSN Search), Microsoft tarafından kullanıma sunulan bir arama motorudur.
ABD'nin 2019'da Huawei'yi kara listeye almasından itibaren Çinli şirket, Google servislerini kullanamıyor. Şirketin telefonlarında Android işletim sistemi yer almasına rağmen Play Store gibi Google servisleri bulunmuyor. Eğer bir Huawei telefon aldıysanız bu servisleri dışarıdan yüklemeniz gerekiyor.
Bildiğiniz üzere dünyanın en büyük teknoloji şirketi olma yolunda ilerleyen Huawei, ABD yaptırımları nedeniyle sert darbeler aldı. Öyle ki birçok ülke, 5G ya da telekomünikasyon ağlarında Huawei ve ZTE gibi Çinli firmaların ekipmanlarına kısıtlama getirdi. Son olarak bu ülkeler arasında Portekiz de dahil olabilir.
Dolayısıyla Samsung, Huawei, LG, Xiaomi, Oppo gibi yabancı Android telefon üreticilerinin yanısıra General Mobile ve Vestel gibi yerli markalar da yeni çıkaracakları Android işletim sistemli telefonlarda Google uygulamalarına yer veremeyecek.
Metager en iyi bilinen Alman arama motorudur. Arama sorgularını yaklaşık 50 diğer arama motoruna iletir.
Türkiye'nin ilk yerli arama motoru Yaani.com.tr yayında.
Türkiye'de arama motorunun yanı sıra e-ticaret, navigasyon, mobil uygulama ve reklamcılık alanlarında faaliyet gösteren Yandex, Türkiye'de İstanbul'da bulunan ofisini 2020 yılının Eylül ayında kapatma kararı almıştı. Şirket, Türkiye'deki faaliyetlerini Ekim 2020'den bu yana Rusya merkezli olarak devam ediyor.
Ağustos 2015'te Larry Page'in yaptığı açıklamaya göre artık Google ve satın aldığı kuruluşlar Alphabet adlı holdinge bağlanmış ve holdingin CEO'su Larry Page Yönetim kurulu başkanı ise Sergey Brin olmuştur. Ayrıca Larry Page'den boşalan Google'ın CEO makamına Sundar Pichai getirilmiştir.
Ağ tarayıcılarının bazıları şöyledir: Internet Explorer (Microsoft Edge oldu), Google Chrome, Mozilla Firefox, Yandex, Safari, Opera, Vivaldi, Camino, Galeon, ... Arama motorlarının bazıları şöyledir: Google, Bing, Yandex, Yahoo, Ask, Yaani, ...
Güvenli Arama'yı yönetme
Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın. Güvenli Arama'ya dokunun. Filtre, Bulanıklık veya Kapalı'yı seçin. Sağ üstte bir kilit simgesi görüyorsanız Güvenli Arama ayarınız kilitlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri