Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, yeni bir statüye atanan davacının, ilk atamasında, yolluk ve harcırahlarına ilişkin talep ettiği mali haklarının ödenmesine 6245 sayılı Kanun'un 9. maddesi gereğince imkan bulunmadığına hükmetti.
Sözleşmeli öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirmelerinde (sağlık özrü, ikisi de sözleşmeli olan öğretmenlerin eş özrü vb) sözleşmeli öğretmenlere aynı kadrolu öğretmenlerde olduğu gibi yolluk ücreti ödenir.
Devlet memurlarının bulundukları yerden başka bir yere naklen atamalarının gerçekleştirilmesinde yolluk ücreti söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda yolluk ödemesi yapılmamaktadır.
Genellikle milli eğitim çalışanları, din görevlileri, öğretmenler ve kamu çalışanlarına seyahatleri sırasında yolluk verilir.
ÖĞRETMENLERE İL İÇİ TAYİN SONRASINDA YOLLUK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILIR? İl içinde tayini çıkan öğretmenlere sürekli görev yolluğu almaya hak kazanmaları halinde ilişik kestikten sonra hemen(1-2 iş günü içinde) yolluk ödemesi yapılır.
İlgili 15 soru bulundu
YOLLUK ÖDEMESİ YAPABİLMENİZ İÇİN KURS VEYA SEMİNERİN VALİLİK VEYA KAYMAKAMLIK OLURUNUN BULUNMASI VE OLURDA “YOLLUK VE YEVMİYENİN KURUM BÜTÇESİNDEN ÖDENMESİ” İBARESİNİN BULUNMASI GEREKMEKTEDİR. BU OLURLA BİRLİKTE KURS VEYA SEMİNERE KATILDIĞINIZI KANITLAYAN İMZA SİRKÜLERİNİN BULUNMASI ŞARTTIR.
01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 212,00.
Eğer bir personelin atanması/tayini/ görevlendirilmesi memuriyet mahalli içinde kalırsa yolluk ödemesi yapılmamakta, memuriyet mahalli dışına olursa yolluk ödemesi yapılmaktadır.
Harcırah, bu Kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, gidip gelmeye en uygun ve kullanılması mutat olan yol ve taşıt araçları üzerinden verilir. Gidip gelmeye en uygun ve kullanılması mutat olan bu yolda hem muayyen, hem gayrimuayyen tarifeli taşıt işletilmekte ise harcırah hesabında muayyen tarifeli taşıt esas alınır.
Eğer görev yaptığınız okul lise ise okul idaresi sizin yolluğunuzu hesaplayıp, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğüne onaylatıp işlemleri tamamlayacaktır. Çalıştığınız kurum ilkokul ya da ortaokul ise MEM Muhasebe Servisi yolluk işlemlerinizi halledecektir. Yolluğunuzu tercihen ayrıldığınız kurumdan yaptırınız.
Bilindiği üzere Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar' ın 4. Maddesi gereğince sözleşmeli personele sürekli görev yolluğu ödenmez.
Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.) peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak eder. çalışmadığı günlere ilişkin olarak hak edilmeyen ücretler için kişi borcu işlemi yapılır.
Memuriyet mahalli tanımına göre; memuriyet merkezi gibi ikamet edilen yer de memuriyet mahalli içerisinde sayılmaktadır. Bu sebeple, memuriyet merkezi dışında olmakla birlikte, ikamet edilen yerde görevlendirilen veya buraya atanan kişilere kural olarak sürekli görev yolluğu ödenebilmesi mümkün bulunmamaktadır.
15 ağustosta hem normal maaş hem de 23 temmuz 15 ağustos arasında çalıştığınız günlerin maaşı yatar. Memurların ilk maaşı her zaman peşin ödenir. bu yüzden memurlar ilk atandıklarında çift maaş alırlar..
MEB, 45 bin öğretmen alımını 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden 1 hafta önce 8 Mayıs'ta bitirecek. Öğretmenler, 4 ay sonra 12 Eylül'de göreve başlatılıp, ilk maaşı Kasım 2023'te yani atamadan 5 ay sonra alacak.
2021 yılında yapılan zam ile öğretmenlerin yolluk ücreti şöyle hesaplanmaktadır: Aylık kadro derecesi 1-4 olanların günlük harcırahı 43,35 TL'den %9,9 artışla 47,65 TL'ye, aylık kadro derecesi 5-15 olanların günlük harcırahı 42,15 TL'den %9,9 artışla 46,35 TL'ye yükseltilmiştir.
– Harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında evlilik bağıyla bağlı olduğu eşi, – . Bakmakla yükümlü olduğu usul ve füruu ile erkek ve kız kardeşlerini ifade eder. – Kan bağı olmayanlara (evlatlık, üvey evlat, kayın valide, kayın ata gibi) harcırah ödenmez.
Harcırah ise yolluk manasında kullanılır. İş gezilerinde görevlilere yol masraflarını karşılaması için yapılan ödemeye harcırah denir. 1954 yılında kabul edilen 6245 sayılı Harcırah Kanunu hala yürürlüktedir.
Kurum içi veya kurumlar arası nakil halinde harcırahı hangi kurum öder? 6245 sayılı Kanunun "Harcırahın sureti tediyesi" başlıklı 57 nci maddesinde, "Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödeneceği" hüküm altına alınmıştır.
Bu sebeple 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 8 inci maddesi uyarınca geçici süreyle başka kurumda görevlendirilenlere harcırah ödenmez.
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yayınlanan Sürekli Görev Yolluğu başlıklı görüş yazısında ikametgahı değişmeyen memurlara yolluk verilmeyeceği açıklandı.
Yolluksuz-Yevmiyesiz Geçici Görevlendirme: Kırklareli Üniversitesinde görev yapan akademik personele 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun uyarınca yol gideri ve yevmiye bedelleri ödenmeksizin yapılan görevlendirme işlemidir.
* İlgili belgelerle birlikte Personel Daire Başkanlığı'nın Özlük Hakları ve Tahakkuk Şube Müdürlüğüne yolluk bildiriminizi ve dilekçenizi teslim etmeniz gerekmektedir. Biriminizde ödenek bulunması halinde 15 gün içinde ödemeniz yapılacaktır.
ilk defa memur olarak atananlara yolluk ödemeleri 2004 yılından itibaren kaldırılmıştr..!!
Gündelik*%5*Km
2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri