Göz altı torbası için kalıcı ve etkin çözüm, ameliyatla yapılan operasyonel müdahale üzerinden sağlanır. Alt göz kapaklarında yer alan torbalar adına alt blefaroplasti, üst göz kapaklarında bulunan torbalar için ise üst blefaroplasti ameliyatı uygulanmaktadır.
Soğuk kompres yapmak, çay poşeti veya patates dilimi koymak, bitkisel yağlarla göz çevresine masaj yapmak gibi göz altı torbalarının tedavisinde kullanılabilecek doğal yöntemler, ancak düzenli kullanıldığında işe yarayabilir, uzun vadede ve belli oranda iyileşme elde etmenizi sağlar.
Lazer tedavisi, özel bir cihaz kullanılarak göz altındaki cilt altındaki dokulara etki ederek torbaların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Lazer tedavisi, diğer yöntemlere göre daha hızlı sonuçlar verir ve genellikle acısızdır. Ayrıca, lazer tedavisi sonrası iyileşme süreci de diğer yöntemlere göre daha kısadır.
Göz altı torbası yaş alınmasına bağlı olarak genellikle 40'lı yaşlardan itibaren; genetik faktörlere bağlı olarak da genellikle 30'lu yaşlarda gerçekleşir.
Göz Altı Torbaları Neden Olur? Yatar pozisyonda kan dolaşımının değişmesi ve yer çekiminin etkisiyle göz çevresinde sıvı birikir ve sabahları göz altı torbaları bu nedenle daha belirgin hale gelir. Uzun süre ekrana bakmak, yorgunluk, stres, uykusuzluk gibi nedenler göz altı torbalarının oluşmasına neden olur.
İlgili 32 soru bulundu
Araştırmalar A ve C vitamini gibi vitaminlerin eksikliği durumunda göz altı torbaları görülme riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. A vitamini sağlıklı bir yaşam için elzem olan vitaminlerden bir tanesidir. A vitamininin en önemli özelliklerinden birisi normal cildin korunmasına katkıda bulunmasıdır.
Demir eksikliği, cildin elastikiyetinin kaybolması, sinüs enfeksiyonları, alerjik rinit, gıda ve toz alerjileri de göz altı torbalarının oluşmasında etkili rol oynamaktadır. Aşırı kafein tüketen kişilerin de göz altı morlukları ve şişkinlikleri ile başbaşa kaldığını söylemek mümkündür.
Ortalama olarak 1 saat süren göz altı torbası estetik ameliyatı damardan verilen sakinleştirici ve lokal anestezi altında yapılır. Üst göz kapağı düzenlemelerinin de yapılması durumunda bu süre daha da artar.
Göz altı torbası ameliyatı sonrası, gözünüz yeni şeklini yıllarca muhafaza edecektir fakat tekrar bir gevşeme olursa ikinci bir göz altı torbası ameliyatı her zaman yapılabilir. Bu işlem devlet hastanelerinde yapılmadığından özel kliniklerde yapılmaktadır.
Lazerle Göz Altı Torbası Tedavisi. Lazerle göz altı torbası tedavisi, ameliyatsız tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. İşlem sırasında herhangi bir şekilde kimyasal kullanımı gerçekleştirilmemektedir. Isıdan yararlanılmakta olan bu işlemde buharlaştırma yöntemi ile cilt katmanları ortadan kaldırılmaktadır.
Cildinizi daha pürüzsüz hale getirecek olan yumurta akı, göz altı morluklarını da geçirmeye yardımcı olur. Bu iki malzeme tek başına bile oldukça güçlü etkiler sağlarken birlikte göz çevresindeki kırışıklıkları anında gideriyor. Malzemeler; 1 çorba kaşığı limon suyu.
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Riskler ise kanama ve enfeksiyon gibi her ameliyatta geçerli olan komplikasyonlardır. Bu komplikasyonların gerçekleşmemesi adına gerekli her türlü önlem alınıyor. Ameliyat sonrasında göz kapağı bölgesinde morarma, şişme ve ödem olması da söz konusudur ancak bu yan etkiler tamamen geçicidir.
Yumuşak, dolgun ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Tüm cilt tipleri için uygundur. İçeriğindeki yüksek oranda kafein ve peptitlerle göz altı torbaları ve koyu halka görünümünün azaltılmasına yardımcı olur.
Göz altı torbalarına evde de çözüm üretebilirsiniz. Özellikle soğuk kompres bu anlamda en fazla kullanılan tekniktir. Temiz bir bezi soğuk su ile ıslatarak göz altı torbanıza hafif bası uygulamalısınız. Birkaç dakikalık uygulama sonunda işlemi sonlandırın.
Özellikle ilk 24 saat gözlerinize hiçbir şekilde dokunmamanız gerekir. İşlemden 1 gün sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz. Bununla birlikte damla kullanımı 3 ve 6 ay arasında değişmektedir. Ameliyat sonrası kontrol süreleri ise hastanın genel sağlık durumuna ve yapılan işlemin büyüklüğüne göre değişmektedir.
Tedavi sonrası gözlerin bandajla kapatılması gerekmez. Tedavi sonrası verilen damlaların özenle ve doktorun verdiği reçeteye uygun olarak kullanılması gerekir. İlk 24 saat süresince tedavi edilen gözle oynanmaması ve banyo yapılmaması önemli bir detaydır. 24 saat sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz.
Demir, şunları söyledi: “Karaciğer, böbrek ve tiroid hastalıkları, bazı vitamin ve mineral eksikleri, uyku problemleri, yorgunluk, dengeli beslenmeme, yeterli miktarda su tüketilmemesi, yoğun alkol ve kafein tüketimi, sigara kullanımı göz altındaki koyu halkalara yol açabilir.
Göz altı şişliği, yorgunluk ve uykusuzluk gibi sebeplerden dolayı göz çevresinde torbalanmaya neden olabilir. Bazen çok ağlamak ya da alerjik reaksiyonlar da bu tür bir duruma yol açabilir. Ani ısı değişimleri, sinüs sorunları ve genetik yatkınlık da göz altı şişliğinin sebeplerindendir.
Göz altı ışık dolgusu, göz altındaki morluklar, koyu halkalar, torbalanma ve şişlik gibi gözaltı bölgesindeki cilt sorunlarının giderilmesi için kullanılan bir estetik uygulamadır. Gözaltı ışık dolgusunda amaç, nemini kaybetmiş gözaltı bölgesine gerekli nemi ve hacmi geri kazandırmaktır.
Eğer bir yemek kaşığı hindistancevizi yağını bir yemek kaşığı badem yağı ile karıştırır ve gözaltlarınıza masaj yapıp, 20 dakika cildinizde bekletirseniz, gözaltı torbalarınızın hızla yok olduğunu görebilirsiniz. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile iyice durulayın. Bu çok etkili bir tedavidir.
Ksantelezma olarak adlandırılan sarı renkli ve daha büyük kitleler genellikle her iki gözün çevresinde görülen ve yüksek kolesterol düzeylerine bağlı olarak oluşan yağ bezeleri şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri