Göz çevresi kırışıklık ve sarkmaları gidermek için cilt yenileyen cihazlardan lazer, ışık, fraksiyonel cihazlar, radyofrekans en uygun seçimlerdir. Ayrıca mezolift ve PRP'de cilt yenilemede oldukça etkili yöntemlerdir. Bu yöntemler botoksla ve ya botoks uygulaması yapmadan kullanılabilir.
Göz altı kırışıklıkları ya da çizgileri, dermokozmetik ürünlerle ve bitkisel yollarla geçebilmektedir. Üzüm çekirdeği gibi önemli antioksidanlar, cildi besleyen ve nemlendirme özelliği gayet iyi olan Vichi, Nuxe vs. gibi göz kremleri, kırışıklıklarla mücadele konusunda oldukça yardımcı olacaktır.
Dinamik kırışıklıkların azaltılmasında ve önlenmesinde sıklıkla Botoks kullanılmaktadır. Botoks dışında, kimyasal peeling, lazer tedavileri, mezoterapi uygulamaları, gençlik aşısı uygulamaları yapılabilmektedir.
Göz çevresindeki ve göz altındaki ince çizgilerin, kırışıklıkların en belirgin temel iki nedeni yaşlanma faktörü ve mimik kullanımıdır. Göz çevresindeki ve göz altındaki kırışıklıkların oluşmasının bir başka nedeni de güneş ışınlarıdır.
Doğal maske olarak kullandığınız limon suyu cildinizi kurutsa da kırışıklıklarınızı yok ettiğini gördüğünüzde çok rahatlayacaksınız. Limon suyunu göz çevresi ve kırışıklık olan diğer bölgelere sürerek bir süre cildinize masaj yapın. Limon suyu ile yüzünüzü 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık bir suyla yıkayın.
İlgili 41 soru bulundu
Zeytinyağı, doğal olarak nemlendirici, antioksidan ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir, bu nedenle göz altı kırışıklıklarının hafifletilmesine yardımcı olabilir. Nemlendirme: Zeytinyağı, cildi nemlendirir ve esnekliğini arttırır, bu da göz altı kırışıklıklarının azaltılmasına yardımcı olabilir.
C vitamini serumu, göz çevresi bölgesindeki kırışıklıkları azaltmak için etkilidir. 2.Hyaluronik asit serumu: Hyaluronik asit, cildin nem seviyesini arttırmak için etkilidir.
Göz altı kırışıkları temelde iki nedenle olur. Yaşlanma ve yoğun mimik kullanımı. 30'lu yaşlardan itibaren göz çevresi dokusundaki elastikiyet ve kolajen miktarı azalır. Vücutta azalan kolajen ve Hyaluronik asit miktarı aslında göz altı kırışıkları için yeterli sebepler.
Göz çevresindeki mimik kırışıklıkları, göz altındaki koyu halkalanmalar, göz altı torbaları ve kaş düşüklüğü gibi birçok deformasyon söz konusudur. Bu problemler hem enjeksiyon tedavileri ile hem de enerji bazlı medikal cihazlarla çözüme kavuşturulabilmektedir.
30'lu yaşlardan sonra göz çevresindeki ince ve hassas cilt dokusunun kolajen ve hyraluronik asit oranı azalmaya başlar. Zamanla elastikiyetini ve nem dengesini kaybeden ciltte ince çizgiler oluşur.
Botoks olarak da bilinen, botulinum toksini çok çeşitli durumları tedavi etmek için kullanılmaktadır. Sinirler ve kaslar arasındaki bağlantıyı geçici olarak bloke ederek çalışır, böylece kasları gevşeterek, görünür çizgileri yumuşatarak ince çizgileri etkili bir şekilde tedavi edebilir.
Kırışıklık ve İnce Çizgiler İçin Serum
Retinol, ciltteki kolajen üretimini artırarak kırışıkların giderilmesinde ve elastikiyet kaybının önlenmesinde yardımcı olur. Retinol, birçok cilt bakım ürününde bulunur ve uzun vadeli kullanımı cilt iyileşmesine katkı sağlayabilir.
Özellikle yaşımıza cildimizin yapısına ihtiyacına göre ürünler tercih etmeliyiz. 20'li yaşların ortalarına geldiğimizde, cildin yapısında bulunan kollajen proteinin sentezi yavaşlamaya başlar. Bunun sonucu olarak ciltte hafif kırışıklıklar ve ince çizgiler belirir.
Gözaltı ışık dolgusunun bir tüpü 1 ml dir. Tüm tüp sadece bir hastaya uygulanır. Ortalama fiyatı 2500-3500 TL arasındadır.
Yüz bölgesine C vitamini serumu uygulayacaksanız göz ve dudak çevresine ürünün gelmemesine özen göstermelisiniz.
Kırışıklıkların en istenmeyen türlerinden biri olan göz çevresi kırışıklıklarının önlenmesine yardımcı olmak için de bitkisel yağlardan faydalanılabilmektedir. Bunun için en etkili yağ eski Mısır'da da kullanılan papatya yağıdır.
Göz altı lazer tedavisi, hassas bir bölgede uygulanmasına rağmen oldukça etkili bir yöntemdir. Tedavi sırasında, lazer ışınları göz altı bölgesindeki cilt dokusunu hedef alır ve cilt altındaki pigmentasyonu azaltarak torbaları ve koyu halkaları azaltır.
Genç (erken) yaşta neden olur? Yüz kırışıklıkları genellikle yaş ile ilişkilendirilse de genç yani erken yaşlarda da güneş hasarı, aşırı mimik kullanımı, stres, hormonal düzensizlikler, sağlıksız hayat düzeni gibi faktörlere bağlı kırışıklık olabilir.
Nemlendirici Kullanın: Nemlendirme kırışıklıklarla savaşmada en önemli kuraldır. Düzenli olarak cildinizi nemlendirdiğinizde, hücrelerin yenilenmesine olanak tanır ve kurulukları ortadan kaldırabilirsiniz. C vitamini ve hiyalüronik asit içeren kremler erken kırışıklık oluşumunun önüne geçmede oldukça etkilidir.
Yoğun güneşe ve hava kirliliğine maruz kalmak cildimizde ince çizgilerin oluşmasına yol açabilir. Zaman zaman nemsizlikten de ciltte ince çizgilerin oluştuğu görülebilir. İnce çizgiler genellikle alın, göz ve dudak çevresinde meydana gelir.
Gündüz ve akşam cilt bakım rutininizin son adımı olarak göz çevrenize retinol içeren göz çevresi kremini uygulayabilirsiniz. Retinol içerdiği için gündüz kullanımında üzerine SPF'li bir ürün kullanmanız daha iyi koruyuculuk sağlayacaktır.
Göz çevresindeki şişlik ve koyu halkaları hafifletmeye yardımcı oluyor. Bakışlarınızı aydınlatıp enerji ve canlılık katıyor. Göz çevresindeki hassas cildin elastikiyetini arttırmaya, cildi sıkılaştırmaya, çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor.
Oluşmuş gözaltı kırışıklarında en iyi çözüm profesyonel cilt bakımı yapmak, beslenmenize ve su tüketiminize dikkat etmek olacaktır. Kolajen, retinol, hyaluronik asit, e vitamini ve c vitamini gibi birçok yardımcı ürün ile cilt sağlığınızın desteklenmesini sağlayabilirsiniz.
E vitamini kapsülü göz altlarına sürüldüğünde göz altlarındaki morluklara iyi gelir. E vitamini yağı göz çevresi kremi olarak da kullanılabilir.
Elastikiyet: Kollajen serumu, cildinizin elastikiyetini artıran kollajen üretimini artırır. Böylece, cildinizin daha dolgun ve genç görünmesine yardımcı olurken, göz altı torbalarından kurtulmanıza ve ince çizgileri düzeltmenize yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri