Excimer Lazer tedavisi sonrasında, bazı kişilerde geçici olarak göz kızarıklığı, göz sulanması, ışığa hassasiyet, gece görüşünde azalma gibi yan etkiler görülebilir. Ayrıca, nadir durumlarda enfeksiyon veya korneada düzensizlikler gibi ciddi yan etkiler de meydana gelebilir.
Göz Çizdirme Riskleri Nelerdir? En sık görülen hafif problemler; kamaşma, ışıklar etrafında haleler görme veya hafif tozlu görmedir. Daha nadir ve ciddi problemler; göz enfeksiyonu, kuru göz ve ameliyat sırasında flep oluşturulmasına bağlı sorunlar.
Hayır, böyle bir risk yok.
Dr. Gülmez, "Lazer tedavisi onaylı, güvenli bir teknolojidir. Körlük riski bulunmamaktadır. Lazer ameliyatı ileride göreceğiniz herhangi biz göz tedavisine (katarakt ameliyatı dahil) engel ya da sebep değildir.
Lazer ameliyatları korneaya uygulandığı için bu tabakanın kalınlığının yeterli olması gerekir. Bunun yanında doğumsal ya da genetik olarak kornea hastalığı olanlara LASIK önerilmez. Gebelerde ve emziren kadınlara excimer lazer uygulanmaz. Bunun yanında gözlük numaralarında son bir senede değişiklik olmaması gerekir.
İlgili 30 soru bulundu
Dr. Kılıç, göze eximer lazer ameliyatının hiçbir zaman geçici veya birkaç yıl süreliğine hedeflenerek uygulanmadığına dikkat çekerek, “Hayat boyu kalıcı olarak lazer tedavisi uygulanır.
Lasik lazer yöntemiyle eğer hastanın göz yapısı uygunsa miyoplarda 8- 10 numaraya kadar, karışık astigmatlarda 5 numaraya, hipermetroplarda ise 5 numaraya kadar başarı sağlanabiliyor. Lasek yöntemi de yine Lasik tedavisi gibi miyop, hipermetrop ve astigmatın lazer ile tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.
Göz çizdirme uygulamalarında başarı oranı oldukça yüksektir. Örneğin lasik uygulamasından sonra önceye kıyasla kötü görme olasılığı yok denecek kadar azdır. Buna rağmen bütün tıbbi müdahalelerde olduğu üzere bu ameliyatlarda da %1'in altında da olsa belli risklerden söz etmek yerinde olacaktır.
Sjogren sendromu, romatoid artrit, lupus gibi romatizmal hastalıkları olanlar ve kuru göz sendromu olanlar lazer göz tedavisi için uygun aday değillerdir. Keratokonus, katarakt, glokom ile bazı retina ve göz siniri hastalıkları bulunanlar lazer ile gözlükten kurtulma tedavileri için uygun aday değillerdir.
50 dereceden fazla göz kusuru değişmemiş , kornea dokusu kalınlığı yeterli olan hastalara lazer yapılabiliyor . Lazerle kaç dereceye kadar olan göz kusurları sıfırlanıyor ? Eksi 10 dereceye kadar miyop , eksi 6 dereceye kadar astigmat , artı 6 dereceye kadar hipermetrop düzeltilebiliyor .
Hipermetropların yakın görmesi aynı akşam düzelmekle birlikte uzak görme önce miyoplaşma nedeniyle bozuk olabilir ilk 1-2 ay dalgalanmalar gösterdikten sonra normale döner.. -Birinci gün televizyon, bilgisayar ,telefon ve okuma yasaklanır. -1 ay dış ortamda ve özellikle güneşte güneş gözlüğü önerilir.
Ameliyatınızdan sonra gözünüz iyileşmesi ve görüşünüzün stabilize olması yaklaşık iki ila üç ay sürer. Ameliyattan bir ila iki gün sonra göz doktorunuzla bir takip randevunuz olacak. Doktorunuz gözünüzün nasıl iyileştiğini inceleyecek ve herhangi bir komplikasyon olup olmadığını kontrol edecektir.
Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu? Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur.
Gözde miyop, astigmat ve hipermetrop gibi kırma kusurlarının tedavisinde uygulanır. Lazer Göz Çizdirme Ameliyatı Ne Kadar Sürer? Lazer tedavisi her bir göz için yaklaşık 4-5 dakika kadar sürer, ağrı ve acı hissedilmez.
Korkmayın! Lazer göz ameliyatı canınızı hiç acıtmayacak! Lazer göz ameliyatı tamamen ağrısızdır.
Uygulama gözün anestezik damlalar ile uyuşturulması ile yapılır.
Yasal Olarak Kör ve Az Gören Tanımı
Gerekli tüm düzeltmelerden sonra iyi gören gözündeki görme keskinliği 20/200 ya da daha az ve görme alanı 20 dereceden az olan kişilere “kör”, görme keskinliği 20/70 ile 20/200 arasında olan kişilere “az gören” denilmektedir.
Intralase LASIK (iLASIK) lazer Femto-lasik olarak da adlandırılır. Günümüzde kırma kusurlarının lazerle tedavisinde en gelişmiş yöntemidir ve diğer tedavi yöntemlerine göre daha güvenlidir.
Tozlu ortamda bulunmaktan kaçınılmalı, işlem gören göz ilk 24 saat süresince ovalanmamalı, kaşınmamalı, ellenmemeli ve suyla temastan kaçınılmalıdır. Operasyonun ertesi günü gündelik yaşantınıza dönebilirsiniz. Operasyondan sonra doktorunuzun önereceği suni gözyaşı damlası 3 ila 6 ay arası kullanılmalıdır.
Lazer sonrası bulanık görme normal mi? Lazer göz ameliyatı sonrası birkaç hafta boyunca bulanık görme normal olabilir. Bu durum genellikle ameliyat sonrası ilk günlerde ortaya çıkar ve daha sonra zamanla azalır. Bunun nedeni, gözün iyileşme sürecindeki normal reaksiyonlardır ve büyük olasılıkla geçicidir.
Bu oran dünyada %2 ile %5 arasındadır. Bu küçük olasılığa rağmen ameliyat sonrası tekrar numara ortaya çıkarsa öncelikle tekrar ayrıntılı göz muayenesi yapılır ve ortaya çıkan veriler uygunsa 2. kez lazer ameliyatı yapılabilmektedir.
Göze anestezik damla damlatılarak başlatılan işlem 50 saniye ile 1 dakika arasında sürmektedir. İşlem sırasında göze herhangi bir temas olmamaktadır.
Miyopi çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda başlar ve tipik olarak 20 yaşına kadar ilerler. Ancak özellikle başka göz rahatsızlıkları veya şeker hastalığı olanlarda da miyopi gelişebilir.
7 numaraya kadar olan hipermetroplarda 100 hastadan 95'inin gözlük kullanmasına gerek kalmıyor. 10 numara üzeri miyoplarda göz içi lensi uygulaması son yıllarda çok gelişti, daha emniyetli hale geldi. Göz içi lensini 25 numaraya kadar miyoplara ve 7 numara astigmatlara uygulayabiliyoruz.
Özellikle 5-6 numara üzeri numarası olanlarda lazer tedavisi sonrası ortalama 5 yıl içinde bir miktar numara 1-1,5 numara geri gelebilir bu durum regresyon olarak adlandırılır . Geri gelen bu değerler miyop hastalarda yakın gözlük ihtiyacını gidermesi sebebiyle avantajlı bir hal alabilir .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri