Aslına bakarsanız pratikte göz kapağı ameliyatlarından sonra iz kalmadığını söyleyebiliriz. Ancak izi görmek için bir araştırma yapılırsa; yani cilt aralanıp, ışık altında, bir büyütücü vasıtasıyla bakılırsa, herkeste bir iz gözükecektir.
Göz kapağının ince derili olması ve kan dolaşımının yüksek olması nedeniyle iyileşme hızlı olmaktadır. Ameliyattan 6-8 ay sonra kesi izine bakıldığında neredeyse fark edilemeyecek derecede iyileşme gözlemlenmektedir.
Göz kapağı estetiği işleminin iz kalıp kalmayacağı, işlemin yapılış şekline ve yapılması gereken değişikliklere göre değişebilir. Örneğin, göz kapağı estetiği işleminde, göz kapağının derisi kesilerek çıkarılır ve bu nedenle işlem sonrasında iz oluşabilir.
CILOXAN POMAT : DİKİŞ ALINANA KADAR HER GÜN KULLANILACAK. ARNICA KREM : YARA YERİNE DEĞİL, KAPAK ÇEVRESİNE SÜRÜLECEK. SCAREX JEL : DİKİŞ ALINDIKTAN SONRA KULAK ÇÖPÜĞÜ YARDIMI İLE İNCE BİR TABAKA HALİNDE DİKİŞ İZLERİNİN ÜZERİNE SÜRÜLECEK.
Bu konu önemli çünkü 'estetik dikiş atılınca iz kalmaz' diye bir yanlış düşünce var. Hatta iz düzeltme için bize başvuranlar sıklıkla, 'estetik dikiş atmamışlar o yüzden iz kaldı' cümlesini kurarlar. Yukarıda da bahsettiğim gibi her kesiden sonra az veya çok iz kalır.
İlgili 42 soru bulundu
Hekimler yara izlerinin en az birkaç ay boyunca üzerinin örtülmesini veya güneş koruyucu ile korunmasını öneriyor. Kıyafetinizin yara izine sürtmemesine dikkat edin, bu ek bir tahrişe yol açabilir. Yara izini gözetim altında tutun; yara dokusu orantısız şekilde büyürse bir hekime başvurulması önerilir.
Bilimsel literatürde “Estetik dikiş” olarak adlandırılan bir teknik bulunmamaktadır. Dokulara özenli yaklaşılan, ince dikiş iplikleriyle uygulanmış, uygun teknikler ile yapılmış dikiş, estetik olarak iyi bir sonuç verebilir. Özensiz bir dikişe göre daha az dikkat çeken, daha ince bir iz kalması sağlanabilir.
Dikişler alındıktan sonrada direk güneş ışınlarından kaçınmak ve gerekirse kaliteli güneş koruyucu kremler kullanmak göz kapaklarında iz oluşumunu önlemede çok yararlı olabilir.
Göz kapağı estetiği sonrasında hastanın iyileşme sürecine girmesi gerekir. Bu süreçte hasta kesinlikle bir iş yapmamalı ve dinlenmelidir. Bahsedilen süre ise 7 ila 14 gün aralığındadır.
Göz kapağı ameliyatından sonra 2 gün gözü yoran durumlardan kaçınılmalıdır. Hekim tarafından verilen damlalar ve göz pomadı düzenli olarak kullanılmalıdır. 1-2 hafta kadar enfeksiyon kapma riskine karşı makyaj yapılmaması önerilir. Direkt güneş ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
Göz kapağı ameliyatı kaç ayda oturur? Göz kapağı ameliyatında Genellikle en fazla 1 ay içinde iyi bir görünüme kavuşursunuz.
Genel olarak, 18 yaşından büyük her birey göz kapağı ameliyatı olabilir. Fakat, bazı kişilerin göz kapağı ameliyatı olması sakıncalı olarak görülebilmektedir: Şeker ve troid gibi rahatsızlıkları bulunan kişiler. Kuru göz sendromu olan kişiler.
Ödem ve kanama riskini en aza indirmek için operasyon günü ve ertesi gün uyanık kalınan saatler boyunca her saat başı 10 dakika kapaklar üzerine buz kompresi uygulanması önerilir. Ameliyat sonrasında birkaç gün baş göğüsten yüksekte olacak şekilde uyunmalıdır. 3 gün sonra banyo yapılabilir.
Yara izi travma, cerrahi, düşme, kesme, yanma gibi etkenlere bağlı oluşur. Cerrahilerde mutlaka kesilen her yerde iz kalır ancak ameliyatlarda bu izler saklamaya ya da en aza indirilmeye çalışılır. Aslında tamamen yok edilemez ancak görünürlüğü azaltılır, fark edilmeyebilir.
Yaranın derinliği ve niteliğine göre değişebileceği gibi yaralanma üzerinden geçen süreye göre de değişir. Hafif yara izleri zamanla yok olabilir ancak deri bütünlüğünün bozulduğu durumlarda ise yara izinin zamanla kapanması pek mümkün olmaz.
Ameliyat sonrası: Ertesi gün bandaj açılır. 1 hafta göz kapağına su değdirilmez. Göz kapağında şişlik ve morluk olur, 7 gün sürer. Dikişler: 7 gün sonra alınır.
Göz kapağı şişmesi, altta yatan bir hastalık yoksa çoğunlukla 1 gün içerisinde kendiliğinden geçer.
Genç hastalar defalarca kez (4-5 kez) #gözkapağıestetiği yaptırabiliyor. Genç yada yaşlı hastalarımız genelde 2-3 defa bu ameliyatı yaptırabilir. Göz kapağının elastik yapısı ve dokusu çok yenilenebilir olduğu için kendini zaman içerisinde tekrar gösterebilir.
Görme aksı açıksa, 6 aylık kontroller dahilinde, ideal olarak 2-4 yaş arasında ameliyat yapılması en uygundur.
Evet ameliyat sonrası 3 güne kadar şişme trendinde olan göz kapakları, sonrasında inmeye başlarlar. 2 haftada ödemin çoğunluğu ve morluklar geçer. 1 ayda tüm etkiler biter. Bu süre zarfında göz çevresine 3 güne kadar soğuk uygulama ve 2 hafta kadar arnica krem günde 3 kere sürülmesi faydalıdır..
E vitamini, kakao yağı kremi, silikon jel, soğan özü ürünleri ve vaseline ve aquaphor gibi çeşitli cilt bakım ürünleri gibi topikal uygulanan tedavilerin uygulanması yara sonucu oluşan iz görünümünün iyileşmesine katkı sağlayabilir.
Lazer tedavisi, cilt yüzeyini hafifçe soyarak ve kollajen üretimini artırarak dikiş izlerini azaltabilir. Lazer tedavisi, cildin renk tonunu düzeltebilir ve izin belirginliğini azaltabilir. Bu prosedürde, cilt yüzeyindeki ölü hücrelerin hafifçe soyulması sağlanır. Bu, dikiş izlerinin görünümünü iyileştirebilir.
İlgili konu: Meme Küçültme Ameliyatında Yara İzi Ne Zaman Geçer? Estetik ameliyat olduysanız ve oluşan izden memnun değilseniz, öncelikle en az 1 yıl geçmeden yeni bir girişim düşünmeyiniz. İzlerin olgunlaşması için geçmesi gereken süre en az 6 ay ile 1 yıldır.
Erimeyen dikişler ameliyattan 5-6 gün sonra doktorunuz tarafından alınır. Eriyen dikişlerin ne tamamen kaybolacağı ise kullanılan dikişin çeşidine (kalınlığına, malzemesine) bağlıdır. 3 ayda düşebilen dikişler olabildiği gibi 2 haftada eriyebilenler de vardır.
Cilt dikişleri 5-7 gün içerisinde alınırsa kalıcı bir dikiş izi oluşmaz. Bu süre uzadıkça dikiş izi kalma ihtimali artar. Bu detay maalesef, plastik cerrahi uzmanı olmayan ancak cilt dikişi atan birçok doktor tarafından bilinmemekte veya ihmal edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri