Ekartman nedir sorusuna cevap olarak gözlük üzerindeki burun boşluğunu ifade eden ölçülerdir denilebilir. İki gözlük camı arasındaki uzunluk ölçüleri uygun standartlara göre belirlenir. Her yüz tipinin gözlük kullanımını kolaylaştırarak burun kısmının rahat etmesini sağlar.
【Konfor için üretilmiştir】Yumuşak ve elastik silikon malzemeden üretilmiştir. Su damlası şeklindeki burun yastığı yeterince kalındır, böylece gözlük size iyi oturur, rahat ve sağlam taşınır ve gözlüğün hafifçe kaymasını önler.
Güneş gözlüğü alırken burun yapısına göre doğru çerçeve seçiminin önemine değinen Öğr. Gör. Öznur Arslan, “Gözlüğün ağırlığının geniş bir alana yayılması ve kişiyi rahatsız etmemesi için çerçevenin buruna tam oturması gerekir” dedi.
Eğer gözlük yüzünde çok yukarıda duruyorsa burun pedlerinin birbirinden ayrılması gerekir. Eğer gözlük çok aşağıdaysa burun pedlerini birbirine yaklaştırman gerekir. Gözlüğün simetrisini korumak için, burun pedlerini yaklaştırırken ya da uzaklaştırırken birbirine eşit miktarda hareket ettirmeye dikkat et.
İlgili 40 soru bulundu
Bu nedenle seçim anında, çerçevenin burun köprüsünün iç yüzeylerinin tam olarak buruna oturması gerekir. Böyle boylu boyuna buruna temas eden bir gözlüğün ağırlığı geniş bir alana dağılacağından burundan kolay kaymaz ve burunun üst kemer veya yanlarında kızarıklığa neden olmaz.
En iyi şekilde ayarlanmış saplar burun üzerinde aşağı doğru kaymaması için gözlüklerin ağırlığını tutacak kadar, kulak arkasında yalnızca hafif bir basınca sebep olmalıdır. Bununla birlikte, eğer gözlükler çok sıkıysa, sapları kafanın yan taraflarına “gezinir” ve gözlük çerçeveleri burundan aşağıya kayar.
Genelde çocukluktan itibaren gözlük kullananların burun yapısının değiştiğine dair bir inanış vardır. Her ne kadar gözlük burun yapısında geçici çöküklüklere neden olsa da bu kalıcı değildir.
Çok ağır malzemeler kullanılarak üretilen güneş gözlükleri burun kemiği üzeride ağırlık oluşturarak sürekli kullanan kişilerde zamanla burunda eğrilik oluşturabilir.
Losyon içermeyen bulaşık sabunu gibi yumuşak bir sabun kullanın ve parmak uçlarınızı kullanarak çerçevelerinize uygulayın. 2. Çerçeveleri ılık su altında iyice durulayın. 3. Çerçevelerinizin burun pedlerini ve kulaklıklarını temizlemek için sprey ile ıslatılmış kulak temizleme çöpü veya bez ile temizleyin.
Ekartman nedir sorusuna cevap olarak gözlük üzerindeki burun boşluğunu ifade eden ölçülerdir denilebilir.
Nilör gözlükler de oldukça hafiftir. Bu gözlük camları yarım gözlüklerin üst veya alt kısma yerleşmiş bir naylon misina ile tutulurlar ve bazı durumlarda çerçeve kenarlarının üzerine. Sonuç ise kısmen kenarsız bir gözlük görüntüsüdür.
Gözlükleriniz burun kemerinizde istenmeyen izler bırakıyor mu? Pek çok gözlük burnun üstünde dururken, metal çerçeveler ağırlığı eşit olarak dağıtmak için burun pedlerine dayanırlar. Yanlış biçimde ayarlandıklarında, izler bırakabilir ve acı veren sıkıştırmalara neden olabilirler.
iki gözün pupilları arasındaki mesafeyi ölçen veya pupilla merkezinden burun merkezinin ortasına kadar olan mesafeyi ölçen veya gözlük lensinin kornea yüzeyine olan uzaklığnı (verteks mesafesi) ölçen alete Pupillametre (PD metre) denir.
Grilamid olarak da bilinen TR-90 hammaddesi; yüksek şeffaflık, iyi derecede kimyasal direnç, düşük nem emilimi, esnek bükülme gücü, yüksek ısıya dayanıklılık gibi üstün özellikler gösteren sınırsız olanağa sahip bir polimerdir.
Göz Telleri ( Rim Halkası )- Lenslerin takıldığı ve yerinde tutulduğu metal bir çerçevenin ön kısmıdır. Bifokal - Okuma gözlüklerimiz , lenslerin alt kısmında seçtiğiniz büyütme oranına sahip ek parçaları da içeren büyütülmemiş lenslere sahiptir.
Kişide burun 16 yaşına kadar kemik doku ve kıkırdak açısından büyümeye ve gelişmeye devam eder. Bu yaşın sonrasında ise burun yapısı tam olarak oturur ve orantısız büyüme nedeniyle kemiklerde eğrilik oluşabilir. Tabi bu durum kişiyi sadece görüntü olarak rahatsız etmez.
Bu noktada gözlüğün elmacık kemikleri üzerine oturması en ideal tercihtir. Gözlük çerçevesi tercih ederken, çerçevenin kulak ve burun kısmına eşit ağırlıkta durması gerekir. Çerçevenin geniş olması, yüzün kulaktan kulağa ve burnun üst kısmı ile burun köprüsü arasında bulunan boşluğa oturmalıdır.
Gözlük kullanıcılarının en büyük problemlerinden biridir gözlüklerin kaymayı sevmeleri. Özellikle, ağırlıklarından dolayı, güneş gözlükleri burundan aşağı doğru kayar sürekli. Bentlis®, gözlüğü takıldığı yere sabitleyerek kaymasını, gözlüğün yamulup eğilip bükülmesini, öne eğilince çıkıp düşmesini engeller.
Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmamaktadır. Fakat, buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilmektedir.
Burun törpüleme, burun cildinin altında burun sırtı kısmını oluşturan kemik ve kıkırdak dokunun kemer oluşturduğu durumlarda burnun diğer kısımlarına çok dokunulmadan sadece kemer kısmının minimal ölçüde törpülenmesiyle düzeltilebilen bir durumdur.
Metal ve kemik çerçevelerin arasındaki farkı anlatan Uğur, “Çerçevelerin kenarlarının kalın veya ince olması güneş için pek bir şey fark etmez, ama kemik olanlarının tercih edilmesi daha iyi olur. Çünkü kemik çerçeve takıldığı zaman etrafta iz yapmaz. Yani metal telle birleştiği için ciltte iz yapma durumu oluyor.
Bu durumu anlamak için gözlük sapları açılarak düzgün (masa üstü vs.) bir zemine konur. Şayet saplardan biri zemine temas esmiyorsa, gözlük yüzde eğri duracaktır. Bu pozisyondayken gözlük halkalarına yukarıdan bakıldığında, halkalardan biri içe dogru bir konumda ise, gözlük köprü kısmından eğilmiş demektir.
Kaşların yüz üzerindeki fonksiyonları göz önünde bulundurulduğunda bunun sebebi oldukça anlaşılıyor. Takılan gözlükler, kaşları kapatmamalı fakat göz üzerinde de küçük durarak kaşları tamamen ortaya çıkarmamalı.
Güneş gözlüğü burnunuzda iz bırakıyorsa…
Bazen çok fazla kullanımdan bazen de yanlış materyal seçiminden dolayı gözlükler burnumuzda iz bırakıyor. Bu da baş ağrısı ve burun kemiğinde hassasiyet gibi sorunlara yol açabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri