Çünkü gözlük yapılan müdahale sonrası yumuşak olan burun yapısı üzerine baskı yapar. Bu baskıdan dolayı burun formu çökebilmektedir.
Burun hala yumuşak olduğundan gözlüklerin ağırlığının iyileşen burun kemiklerine baskı yapması burun şeklini deforme edebilir, bu nedenle iyileşme tamamlanana dek burnun basınçtan korunması gerekir.
Çok ağır malzemeler kullanılarak üretilen güneş gözlükleri burun kemiği üzeride ağırlık oluşturarak sürekli kullanan kişilerde zamanla burunda eğrilik oluşturabilir.
Büyük çerçeveli gözlükler zarif bir şekilde tasarlandığında sevimli ve çok şık görünüyor. İster küçük ister büyük bir yüzünüz olsun, büyük bir çerçeve herkes için harika görünür. Bu çerçevenin boyutu nedeniyle izleyiciler önce gözlerinizi görecek, bu da burnunuzun çok büyük görünmesine neden olmayacaktır.
Güneş gözlüğü alırken burun yapısına göre doğru çerçeve seçiminin önemine değinen Öğr. Gör. Öznur Arslan, “Gözlüğün ağırlığının geniş bir alana yayılması ve kişiyi rahatsız etmemesi için çerçevenin buruna tam oturması gerekir” dedi.
İlgili 21 soru bulundu
Sonuç olarak gözlük kullanımı burun yapısını kalıcı olarak değiştirmez.
Kişide burun 16 yaşına kadar kemik doku ve kıkırdak açısından büyümeye ve gelişmeye devam eder. Bu yaşın sonrasında ise burun yapısı tam olarak oturur ve orantısız büyüme nedeniyle kemiklerde eğrilik oluşabilir. Tabi bu durum kişiyi sadece görüntü olarak rahatsız etmez.
Gözlüğün boyutu büyüdükçe burnun ucuna düştüğü görülür. Bu, burun kemiğinde iz bırakabileceği gibi kimilerinin sandığının aksine kötü görüntülere de vesile olabilir. Gözlüğün üst çerçeve çizgisi tamamıyla kaşın üzerine gelmemeli ve alt çizgisi de elmacık kemiklerini kapatacak şekilde olmamalıdır.
En iyi şekilde ayarlanmış saplar burun üzerinde aşağı doğru kaymaması için gözlüklerin ağırlığını tutacak kadar, kulak arkasında yalnızca hafif bir basınca sebep olmalıdır. Bununla birlikte, eğer gözlükler çok sıkıysa, sapları kafanın yan taraflarına “gezinir” ve gözlük çerçeveleri burundan aşağıya kayar.
Selfie görüntülerin kamera açıları ve kameranın yüze yakınlığı ile ilgili olarak burunların %30 daha büyük göründüğü tespit edilmiş. Bu konu ile ilgili yapılan çalışmada geniş açılı lensin kısa mesafede burnu daha kabarık gösterdiğini kanıtlamışlar.
Burun sırtındaki kemer, burunun üst kısmında genellikle orta bölgede ve alınla burun arasında bulunan kemik ve kıkırdak yapının fazla çıkıntı yapması sonucu oluşur. Bu durum, burunun profiline bakıldığında belirgin bir yükseklik şeklinde görünmesine neden olur.
Kemerli burunlu bir kişi burun üzerinde yükseğe, yukarıya oturan güneş gözlükleri seçmelidir. Ayarlanabilir burunlu güneş gözlükleri var, onlar mükemmel bir seçim olabilir. Büyük çerçeveli gözlükler seçilmeli. Ray-Ban, Oalkeys veya Rudys gibi ünlü markaların çoğunda ayarlanabilir burun gözlükler var.
Gözlükleriniz burun kemerinizde istenmeyen izler bırakıyor mu? Pek çok gözlük burnun üstünde dururken, metal çerçeveler ağırlığı eşit olarak dağıtmak için burun pedlerine dayanırlar. Yanlış biçimde ayarlandıklarında, izler bırakabilir ve acı veren sıkıştırmalara neden olabilirler.
Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmamaktadır. Fakat, buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilmektedir.
Estetik sonrasında burunda alçı olduğundan gözlük kullanımı zaten olası değildir. İyileşme dönemi sonrası bile hafif çerçeveli gözlüklere izin verilebilir. Eğer burun dokusunda çok fazla işlem yapıldıysa gözlük kullanımı izni süresi de uzar. Burun estetikleri sonrası gözlük kullanımı ağrıya neden olabilir.
Gözlük, kontakt lense göre çok sayıda fayda sağlarlar. Çok az temizlik ve bakım gerektirirler, takmak için gözlerinize dokunmanız gerekmez (göz enfeksiyonları riskinizi azaltır) ve de gözlük, sık sık değiştirilmesi gerekmediğinden uzun vadede kontakt lensten daha ucuzdur.
Gözlükler ara sıra (yorulunca) mı, yoksa sürekli mi takılmalı? Mümkün olduğunca gözlüklerin sürekli takılmasını öneriyoruz. Tıpkı düşük numaralı gözlüklerin miyopi artışını hızlandırması gibi, gözlüklerin düzensiz kullanımı da miyopi artışını hızlandırıyor olabilir.
Ekartman nedir sorusuna cevap olarak gözlük üzerindeki burun boşluğunu ifade eden ölçülerdir denilebilir. İki gözlük camı arasındaki uzunluk ölçüleri uygun standartlara göre belirlenir. Her yüz tipinin gözlük kullanımını kolaylaştırarak burun kısmının rahat etmesini sağlar.
Metal ve kemik çerçevelerin arasındaki farkı anlatan Uğur, “Çerçevelerin kenarlarının kalın veya ince olması güneş için pek bir şey fark etmez, ama kemik olanlarının tercih edilmesi daha iyi olur. Çünkü kemik çerçeve takıldığı zaman etrafta iz yapmaz. Yani metal telle birleştiği için ciltte iz yapma durumu oluyor.
1) Yanlış: Gözlük veya lens takmak gözlük numarasının ilerlemesini engeller! Doğrusu: Bilinenin aksine gözlük takmak ya da takmamak gözlük numarasının ilerlemesini etkilemez. Gözlük tedavisinin amacı görme düzeyini artırmaktır.
Bir diğer dikkat etmen gereken nokta ise kullanacağın gözlüğün burun köprüsüne nasıl oturduğudur. Özellikle geniş burunlarda tercih edilecek dar köprülü güneş gözlükleri, ağırlığı dengeli bir şekilde dağıtamayacağı için rahatsızlık hissinin artmasına neden oluyor.
GÖZLÜK TAKIP TAKMAMAK NUMARANIN ARTMASINI YA DA AZALMASINI ETKİLEMEZ. ANCAK NE KADAR ERKEN YAŞTA FARK EDİLİR VE DÜZENLİ TAKILIRSA GÖRME KUVVETİ VE GELİŞİMİ DE O KADAR İYİ OLUR.
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
Egzersiz ile burun şekillendirme yapılamaz ancak egzersizin faydalı olduğu başka bir alan vardır. Burun ameliyatı yapan her hekimin hemen hemen hepsinin kullandığı ve önerdiği alan, burun ameliyatı sonrası masaj egzersizleridir. Bu masajların burun ameliyatı sonrası faydası çok büyüktür.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri