Bir yıla kadar bekletilen peynirlerde çok güçlü aroma oluşur ve bir yıldan sonra Kars Gravyeri peynir tabağındaki yerini almaya hazır hale gelir. Tuzlu bir peynir türü olmasından dolayı uygun koşullar (0 ila 1 derece arasında %75 nem oranına sahip ortamda) sağlandığında kesilmeden 4 yıl saklanabilir.
Gravyer peynirinin lezzetini ve tazeliğini koruması için kurutulmadan saklanması gerekmektedir. Ambalajı açılmış gravyerin kurumaması için uygun biçimde sarılması oldukça önemlidir. Dondurucu bölmesinde saklanan gravyer 2 ay süresince tüketilebilmektedir.
Mihaliç ve Gravyer peynirlerini 2-3 kat Koroplast pişirme kağıdı ile sararak buzdolabında 15 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.
Kars gravyeri, 1878 yılında İsviçreli bir peynir üreticisi olan David Moser'in Kars, Boğatepe'yi ziyareti sırasında bölgeyi peynir yapımına uygun bulması ile ortaya çıktı.
Gravyer peyniri buzlukta veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Sıcaklığın 5-10 derecenin üzerine çıkmaması gerekir. Peyniri güvenli bir şekilde saklamak istiyorsanız, ortamın biraz rutubetli olması gerekir. Eğer buzdolabında saklayacaksanız, sebzelik bölmesine koymanız daha iyi olacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
1 kilo gravyer peyniri 25 kilo sütten elde edilir.
Eşek sütü peyniri dünyanın en pahalı peyniri olarak biliniyor. Sırbistan'da eşek sütüyle yapılan ve yaşlanmayı geciktirdiğine ve cinsel gücü artırdığına inanılan özel bir peynir dünyanın en pahalı peyniri olarak biliniyor.
Gravyer peyniri, gözlü ve sert peynir çeşitlerinden yalnız birisidir. Göz ve delikler, belirli mikroorganizmaların çıkardığı gazların peynir kitlesinde toplanmasıyla meydana gelir.
Gravyer peyniri, İsviçre kökenli bir peynirdir. Adını İsviçre'nin bir kasabası olan Gruyères'den alır.
Kars kaşarını yumurta içerisine rendeleyerek omletlerde, tost yaparak, çorbaların üzerine, pizzalarınızın üzerinde, poğaçalarınızın içerisine koyabilir, Kars kaşarıyla lezzetli bir kumpir yapabilir, tavada yalnızca kızartabilir veya kahvaltılarda pişmemiş haliyle tüketebilirsiniz.
gravyer peyniri mayalanma vesaire için saklandığı yerde kurtlanır. bu kurtlar peynirde o görmüş olduğunuz delikleri dolduracak kadar çoktur.
Ülkemizde Kars kaşarı olarak da bilinen Gravyer peyniri, sütün uzun süre yoğurulup mayalandırılması ve ardından dinlendirilmesiyle lezzet kazanıyor. Yıllanmış emekle üretilen bu lezzetli peynir, içerisinde katkı maddesi bulundurmaması sebebiyle besin değerleri açısından diğer diğer peynirlerden daha yüksektir.
Yüksek proteinli olan bu ürünlerde su oranı arttıkça, hızlı bozulma ihtimali daha da artıyor. “Bu nedenle süt ürünlerinin buzluk veya dondurucuda muhafaza edilmemesini tavsiye ediyoruz” diyor Orhan Kaplan.
Kars kaşarı adı verilen peynir aslında İsviçre Gravyer peyniridir. Görünüşü, Kars Vilayeti' nin 1878'den 1918'e kadar 40 yıllık işgalini içerir. İsviçreliler Kafkasya'dan Kars'a geldiklerinde ilk mandıra çiftliğini kurdular ve ilk parti Kars Gravyer peynirini ürettiler.
Yaklaşık 145,00 TL dir. Bir paket ağırlığı 400 ile 600 gr arasında değişebilir. Genellikle meze sofralarında tercih edilir. Tadı yoğun olduğundan kahvaltı sofralarında tercih edilmez.
İyi bir gravyer peynirine sahip olmak için bazı özelliklere dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Öncelikli husus peynirin kabuğu ince olmalıdır. Peynirin kabuğu normalde de ve kesilirken de hemen dağılmamalı ve dayanıklı olmalıdır.
Tadı kötüyse bozulmuş demektir. Renk ve koku da peynir için önemli bir kriter. Rengi sarıya dönen peynirin yapısı bozulmuştur. Yumuşak peynir ise açıkta kaldığında sertleşir ve lezzeti gider.
Kars gravyer peyniri eski kaşar olarak da nitelendirilebilir. Bunun nedeni ise taze kaşardan ayrılan özellikleridir. Bu peynir, birçok işlemden geçerek mayalandırılır ve dinlendirilir. Bu sebeple eski denir.
aromasında tarihsel, geleneksel bir miras olan peynirdir. tadı insanı isviçre'ye, hollanda'ya götürür rusya üstünden kars'a geri bırakır. baskın bir tadı olmakla birlikte; insanın ağzında hoş, kremamsı bir tat bırakır. üstüne peynir rendeleyeceğiniz yemeklerde kullanırsanız yemeğe aroma ve karakter kazandırır.
Beyaz peynir yapımında mayalama süresi 90 ile 120 dakika arasında değişir. Mayalama süresi kısa tutulursa peynir sert, uzun tutulursa yumuşak olur. Kullanılacak maya daha önceden kaynatılmış soğutulmuş su ile sulandırılmalıdır.
Eşsiz lezzete sahip peynir çeşiti olan Kars Gravyer peynirini Çemen's Gurme Mağazalarından ve cemens.com.tr'den temin edebilirsiniz. Güven ve afiyetle tüketebilirsiniz.
Migros Gravyer Peyniri işlenmiş gıdadır. Helal,Vejetaryen,Glutensiz diyet tercihleri için tüketime uygundur.
Süzme Peynir
İnek sütünden elde edilen ve birçok farklı versiyonu bulunan süzme peyniri besin değeri en yüksek peynirlerden biri. Yapılan araştırmalar 200 kalori değerindeki bir kase süzme peynirde ortalama 26-28 gram protein bulunduğunu gösterirken bu peynir türü güçlü bir kalsiyum, selenyum ve fosfor kaynağı.
1- Ezine Beyaz Peyniri – Çanakkale
Şimdilerde, inek ve keçi karışık olanları üretilse de , gerçek bir Ezine Beyaz Peyniri sadece koyun sütünden üretilir. Kendine has sert yapısı, yoğun dokusu, şirdenden gelen ekşi bir aromasıyla sadece Türkiye'nin değil bize göre dünyanın da en iyi peynirleri arasında yer almaktadır.
Beyaz peynirde de üst nokta Ezine… Çanakkale'nin neredeyse boğazı kadar meşhur peyniri. Tam yağlı, enfes lezzetli, yedikçe yenesi, domatesin, biberin, kavunun, karpuzun can dostu Ezine peyniri, Çanakkale'nin lezzet dünyasına bir armağanı desek yalan olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri