Greyfurt, portakal, limon, mandalina ve
Greyfurtların kabuklarını soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın. Tüm greyfurtları temizleyip doğradıktan sonra reçel tenceresinin içerisine alın. Greyfurtların üzerine toz şekeri dökün ve kaynayana kadar yüksek ısıda pişirin.
Kabuklarından elde edilen yağı antibakteriyel ve antiseptik özellikler taşır. Depresyon ve stresin olumsuz etkilerini azaltır. Dahilen kullanıldığında vücudu toksinlerden arındırır. Taze sıkılmış greyfurt suyu ise göz sağlığını, kas-iskelet sistemini korur; sinir hücrelerinin sağlıklı iletişimini sağlar.
Amber reçeli ise sonbaharda yetişen turunç meyvelerinden pişirilir ve adeta C vitamini deposu bir reçeldir.
İlgili 37 soru bulundu
Elma, pektin görevi görerek reçelin daha koyu ve jölemsi bir kıvama gelmesini sağlar. Pişirme aşamasındayken içine ekleyeceğiniz limon suyu da, kıvamın tutmasına yardımcı olacaktır. Limon suyunu ekledikten sonra, reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir diğer yöntem ise, güneşte kıvamı tutana kadar bekletmek.
Hatay'ın Samandağ ilçesinde yetiştirilen ve acısı ile tanınan biberden üretilen reçele 'Aşk Reçeli' adı konuldu. Samandağ Belediyesi'nin Samandağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından üretimine başlanılan biber reçelinin Türkiye geneline tanıtılması hedefleniyor.
Greyfurtla beraber olumsuz etkiler yaratan ilaçlar arasında tansiyon, kanser ilaçları, kolesterol düşürücü statinler ve organ naklinden sonra bağışıklık sistemini bastırmak için kullanılan ilaçlar yer alıyor. Greyfurtun içindeki furanokumarin adlı kimyasal madde ilaçları çözen enzimleri öldürüyor.
Greyfurtun aşırı kullanımı meme kanserini tetikleyebilir. Özellikle greyfurt suyu tüketimini en aza indirmeye özen gösterin. Hormon bozukluğu yaşayan bireyler doktora danışarak tüketirse daha iyi olur bu gibi durumların hastalığın daha da artırıcı olabileceği gözlemleniyor.
Greyfurdun kabuğunun iç kısmında yer alan beyaz zar, acımsı bir tada sahiptir ve çoğu zaman kabukla beraber atılır. Ancak artık atmamanızda fayda var. Çünkü uzmanlar bu zarın çok yararlı olduğunu ve mümkün olduğunca kişilerin bunu yemesi gerektiğini vurguluyor.
Diyabet hastaları, diyetlerine greyfurtu dahil edebilirler.
Hastaların şekere veya gribe iyi geldiğine inanarak greyfurtu fazla tükettiğini söyleyen Prof. Dr. Ekrem Algün, "Bu son derece yanlış. Çünkü meyvenin ekşi ya da tatlı olması asla ve asla şekeri yükseltip düşürmesi anlamına gelmiyor" dedi.
Neredeyse her meyvenin reçeli yapılmaktadır. Armut, ayva, vişne, çilek, kayısı, portakal, kayısı ve daha pek çok meyveden reçel yapılmaktır. Reçeller, kış aylarında yaz meyvelerini yaz aylarında ise kış meyvelerini arayanlar için olmazsa olmaz gıdalardandır.
Greyfurtun en çok yenilme şekli kabuklarını soyarak tüketmektir. Kabukları soyulduktan sonra dilimlere ayrılır ve portakal gibi tüketilir. Tadı acımsı olduğu için üzerine şeker dökerek yiyenlerin sayısı da oldukça fazladır.
Meyve sıkacağınız ile, (yoksa limon sıkacağı da olur) greyfurtları ve portakalı sıkıyoruz içerisine de 1 çay kaşığı toz şeker ilave edip kadehlere paylaştırıyoruz. Afiyet olsun. Cilt için Çok faydalıdır. Sindirim sistemi işleyişini düzenler ve dengeler.
Statin dediğimiz bu ilaçlardan simvastatin (Zocor Lipovas, Zovatin), lovastatin ve atorvastatin (Lipitor, Ator, Tarden) kullanan kişilerde greyfurt suyu içilince kan düzeyleri 2-16 kat artmakta ve zararlı olmaktadır. Bu nedenle bu tür kolesterol düşürücü ilaç kullananların greyfurt suyu içmemeleri gerekir.
kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünen greyfurt, bıçağın deymiş olduğu yüzeyler üzerine tuz dökülerek afiyetle yenilir... yerken ağzı fazla açmamak lazım, malum güzel yırtıklar açabilir.
Özellikle sebze-meyveler karaciğer sağlığı için faydalı. Narenciye grubunda yer alan greyfurt, karaciğeri temizleme etkisine sahip bir besin. İçindeki acı maddeler yağ sindirimine yardımcı olan karaciğer enzimlerinin üretimini arttırır ve de detoksifikasyonunu destekler.
Greyfurtun içerisinde potasyum oldukça fazladır. Bu sebeple, potasyum içeriği fazla olan greyfurtun, böbrekleri çok iyi çalışmayan bireyler tarafından tüketilmesi sakıncalıdır. Çünkü böbrekler aşırı şekilde yüklenen potasyumu kandan atamadığı sürece böbreklerde bazı komplikasyonlara neden olmaktadır.
Greyfurt içinde bulunan besin elementleri ile metabolizmanızın sağlıklı çalışmasına yön verir, sağlığınızı korur ve geliştirir. Zayıflama diyetlerinde kilo vermenize katkıda bulunur. Her gün 1 adet greyfurt tüketin. Tok karnına ve öğün üzerine greyfurt yerseniz maksimum fayda sağlamış olursunuz.
C vitamini ve diyet lifleri açısından oldukça zengindir. Günde bir tane tüketilen greyfurt tüm gün gerekli olan C vitamini ihtiyacını sağlar. Glisemik indeksi düşük olan bu meyve, kandaki insülin düzeyini düşürerek vücudun yağ depolamasına engel olur. Greyfurtun bilinen bir zararı yoktur.
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan kaşığın ucu ile alarak, porselen ya da cam bir tabağa sıra ile damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.
Metin, Duyguyu kaybettikten sonra girdiği bunalımdan hala çıkamamıştır.
Bu reçel aslında kalan portakal, mandalina, ayva gibi kışlık meyvelerden yapılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri