Guatemala kahvesi, bölgelere göre farklı özellikler göstermesine rağmen genel itibarıyla sert çekirdek yapısına sahiptir. Kahve çekirdekleri nemli topraklarda yetiştikleri için doğal asidite değerleri yüksektir. Kahve çekirdeklerine genel itibariyle; çikolata, fındık ve acı kakao aromaları hakimdir.
İçim olarak orta – sert ve acı kakao notalarına sahiptir. Rainforest Bölgesi; yağmur ormanları olarak da bilinen bu bölge kil ve kireçtaşı açısından oldukça zengindir. Yumuşak ve orta içim, fındık, kakao, çikolata notaları bölge kahvelerinde baskın olarak hissedilmektedir.
Hoş ve zengin aromaların olduğu, Parlak sitrik asiditedir. Bu asidite yüksek kesimlerde yetişen kahvelerde limon, greyfurt, portakal notalarını hissettirir. Filtre kahve demlemekle beraber klasik Türk kahvelerinin de demlenebileceği bir kahvedir.
Guatemala Filtre Kahve Çeşitleri
Sert yapılı bir çekirdek türüdür.
Guatemala dan gelen kahveler genelde yumuşak içimli, asidik oranı dengeli ve karmaşık lezzet notlarıyla dolu olan mükemmel bir kahvedir. Aroması ve tadı ile genelde birçok kahve sever kişiler tarafından severek tüketilen kahve çeşididir.
İlgili 31 soru bulundu
Kahveniz süzüldükten sonra yaklaşık 5 veya 6 dakika kadar dinlendirip ardından afiyetle tüketebilirsiniz. Koyu kavrulmuş Guatemala kahvesini French press ile demlemek için French pressin içerisine kahveyi eklemeli ve üzerine sıcak duyu koyarak yaklaşık 6 dakika kadar demlenmeye bırakmalısınız.
Cevap: Merhabalar, Ekşilik yüksek asiditeli kahvelerde daha belirgin olur. Guatemala Kahvesi orta asiditeli bir kahvedir. Tadım notalarında derin çikolata, karamel tat ve esansları yer almaktadır.
Kolombiya, kahve üretim hacmi bakımından rakip ülkelerin gerisinde kalmış olsa da, dünyanın en iyi kahvesinin üretildiği yer olarak ün yapmış bir ülke.
En iyi su filtre kahve tavsiyelerine gelecek olursak; Tchibo, Oze, Mehmet Efendi, Davidoff, LavAzza, Blendblack, Julius Meinl ve Starbucks, Jacobs yoğun aromaya sahip, yumuşak içimli, French Press'e uygun, hoş kokulu, lezzetli, kaliteli, taze filtre kahve markaları olarak öne çıkıyor.
Dünyanın en sert kahvesi olarak bilinen bir kahve var: Viscous Cafe'nin Ass Kicker kahvesi. Avustralya'nın Adelaide kentinde bulunan kafede üretilen bu kahvenin bir bardağının 80 bardak kahveye eşit olduğu söylenir. 4 shot espresso ve 48 saat demlenen cold brew kahve ile yapılır.
Türkiye'nin en lezzetli ve en kaliteli Harput Dibek kahvesi yumuşak bir içime sahiptir. Kahvenin içeriğinde bulunması zor ve dünyada çok pahalı olan kakule tohumu bulunmaktadır. Bu sebeplerden en iyi Türk kahvesi markaları arasında yer alıyor.
Gelelim Guatemala Antigua'nın Tadım Notlarına
Bu tamamlayıcı lezzet ufakta olsa bir elma kokusu olarak duyulmakta. Asidite oranı nasıl diye soracak olursanız, dilin ön ve yan kısımlarında acı bir tat bırakıyor. Kahve soğuyuncaya kadarda asiditesini koruyor. Kahvenin Body'sine gelirsek, dilde bir süre aromasını koruyor.
Brezilya yaklaşık 150 yıldır dünya kahve üretiminin lider ülkesi.
Son yasaklama ise Sultan IV Murat tarafından olmuş, kahvenin yanı sıra tütün ürünlerine de yasak getirilmiştir. Gerekçe olarak İstanbul'daki büyük yangınlara kahvehanelerin sebep olması gösterilmiştir. Ardından tekrar yasaklama kaldırılmıştır.
İşte, bölgelere göre guatemala kahvesinin özellikleri; Atitlan Kahvesi: Bu bölge, Pasifik Okyanusu'nu gören ve üç yanardağ ile çevreili, Atitlan Gölü'nün çevresinde yer alır. Bölgede yetişen kahve çekirdekleri zengin aromalıdır. Nuevo Oriente: Volkanik ve killi toprak açısından zengindir.
Türk kahvesin taze olup olmadığını anlamanın bir yolu da bir tutam kahveyi elinize alıp kahve zerreciklerinin birbirine yapışıp yapışmadığını kontrol etmek. Eğer birbirine yapışmıyor ve dağılıyorsa o kahve taze demektir, aksi takdirde ise elinizde tuttuğunuz kahvenin bayatlamış olduğunu anlayabilirsiniz.
En Sağlıklısı Sade Kahve
Granül kahveler, daha ziyade kalitesi düşük Robusta türü kahve çekirdeklerinden yapılırken, Türk kahvesi ve Espresso denilen Arabika cinsi ise oldukça kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
Yumuşak içim kahve tercih etmek isteyenlerin Peru kahvesini denemesi önerilir. Karamel ve tarçın notalarına sahip olan Peru kahvesi özellikle lezzeti ve aroması ile beğenilmektedir. Kolombiya kahveleri ise tatlı ve dengeli asideye sahip kahve tatları ile ön plana çıkmaktadır.
Starbucks®, 1971'de ilk kez açıldığında, yalnızca çekirdek kahve satıyordu. Starbucks® harika bir bardak kahve için yalnızca %100 arabica kahve çekirdeklerini kullanır. Latin Amerika kahvelerinde fındık, kakao ve yumuşak baharat notaları bulunur.
Kopi luwak, dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesidir. Kopi luwak, Endonezya'nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan palmiye misk kedisinin (Endonezce: luwak) yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
Finlandiya, kişi başına baz alındığında dünyanın en büyük kahve tüketicisidir. Ortalama bir Finn günde yaklaşık dört fincan içmektedir. Kahve Finlandiya'da o kadar popülerdir ki 10 dakikalık iki kahve molası Finlandiyalı işçiler için yasal olarak zorunludur.
Günümüzde her ne kadar kahvenin anavatanı Brezilya gibi görünse de, köken olarak ilk kahve ağaçları, Etiyobya ülkesinde keşfedildi. Ülkenin Kaffa adı verilen bölgesinde ormanlık alanlarda yetişen Arabica adıyla bildiğimiz kahve ağaçları, dünya üzerindeki ilk kahve ağaçları olarak bilinir.
Starbucks'ın en iyi kahvesi, satış rakamları açısından bakıldığında Frappuccino grubudur. Yıllık 2 milyar doların üzerindeki satış tutarı ile markanın en çok satılan kahvesi olmayı başaran Frappuccino, 1994 yılında menüye eklendiğinden beri her yıl satışlarını arttırmayı başardı.
Kenya kahvesi keskin bir lezzete sahiptir. Bu kahvenin içerisinde turunçgil ve üzüm tatları ayırt edilebilir. Kahvenin içeriğinde bulunan keskinlik ağız sulandıran bir asidiktir.
Starbucks yumuşak içim filtre kahve hangisi? Yumuşak içimli, karamel lezzeti sunan, keskinliği az olan bir kahve: Starbucks Espresso Roast. Bu yoğun lezzetli ve dolgun gövdeli harman, süt ile mükemmel uyum sağlıyor. Bu sebeple, Starbucks'ın tüm espresso bazlı içeceklerinin hazırlanmasında bu ürün kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri