Ana vatanı Orta Amerika olan guava, sağlık deposu tropikal bir meyvedir. C vitamini bakımından turunçgillerden daha zengindir. Guavanın tadı ananas, greyfurt, muz ve armut gibi meyvelerin karışımını anımsatır. Guava meyvesinin iç kısmı çok küçük sert ve açık pembe renklidir.
Guava, birçok temel vitamin ve minerali içerisinde barındırır. B vitaminleri, A ve C vitaminleri, bakır, potasyum, manganez, demir, folat ve lif açısından zengindir. Guavalardaki potasyum kan basıncı seviyelerini de dengelemeye de yardımcı olur. Bir muz ve bir guava hemen hemen aynı miktarda potasyum içerir.
Guavanın türüne göre bazılarının içi pembe, bazılarınınsa beyazdır. Guavayı ince ince dilimledikten sonra kabuklu veya kabuksuz bir şekilde tüketebilirsiniz. Hawaii de guava meyvesi, soya sosu ve sirkeye batırılarak tüketilir. Nadiren de olsa soya sosu karışımına şeker, tuz veya karabiber eklenebilir.
Guava (Psidium "Nar anlamında Latince Psidium kelimesinden türemiştir.) Yaklaşık 100 kadar türü bulunur. Anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika'nın kuzeyidir. Günümüzde Güney Asya, Hawaii, Karaipler ve Afrika'da ziraati yapılmaktadır.
Mersin'in Silifke ilçesinde anavatanı Güney Amerika ve Hindistan olan ve "meyvelerin kralı ve kraliçesi" olarak adlandırılan vitamin ve mineraller yönünden zengin guava meyvesinin hasadına başlandı.
İlgili 26 soru bulundu
1 kg guava meyvesi fiyatı 90-100 TL aralığındadır.
Guava Meyvesi
İlkbahar çiçekleri geç sonbaharda olgunlaşır, sonbahar çiçekleri ise geç ilkbaharda olgunlaşır. Bütün Guavalar diğer meyvelerde pek görülmeyen, sıradışı aromatic bir tada sahiptir .
Guava ağacı Meksika ve diğer orta Amerika ülkelerine özgüdür. Çok sıcak iklimleri ve güneşi çok seven bir meyvedir. Guavayı ülkemizde de kısıtlı bir bölgede de olsa yetiştirmek mümkündür. Özellikle Akdeniz bölgesindeki kıyı illerimiz yetiştiricilik için idealdir.
(i.) Amerika'nın sıcak taraflarında yetişen guava ağacı; bu ağacın armut şeklinde yenebilen meyvası.
Guava meyvesinin tadı nasıldır? Guava meyvesinin tadı armut ve çilek karışımı olarak tarif edilse de yine tropikal bir lezzet olan papaya meyvesini andıran eşsiz bir tada sahiptir.
Guava Fidanı geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar.
Guava'nın meyvesinin etli kısmı derin pembe (Kırmızı guavalarda) veyahut beyaz olabilir (beyaz guavalarda),bu kısmın tadı ekşi veya tatlı olabilir.
Dış yüzeyi yeşil olana elma guava, kırmızı olana ise çilek guavana denir. Dış kabuğu serttir ancak içeriğindeki etli kısım oldukça yumuşaktır. Türüne göre tadı değişir. Acı veya tatlı bir tada sahiptir.
Hamilelikte yemeniz gereken meyveler
Hamilelik sırasında tüketebileceğiniz meyveleri ise çilek, kiraz, kayısı, limon, muz, armut, kivi, mango, karpuz, portakal, elma, avokado, nar, guava olarak sıralayabiliriz.
GUAVA - 900 GR
Vitamin ve mineral bakımından bir hayli zengin olan Guava bol miktarda lif içermesi ve düşük kalorili oluşu ile kilo vermek isteyenlere özellikle önerilmektedir. Tadı Nasıl? Kendine özgü bir aroması olsa da , fikir edinmeniz için Yaban mersini, ayva ve elma karışımı bir tadı olduğunu söyleyebiliriz.
Meyveleri altın sarısı renginde, armut şeklinde ve ortalama bir limon iriliğinde olup, içinde bir çok çekirdekleri vardır. Guava' nın meyve ağırlığı 60-65 gram arasında değişir ve bunun ortalama % 85 meyve eti ve kalanı ise çekirdekten oluşur. Meyve etinin rengi, beyaz, hafif pembe ve yahut yeşil gibidir.
Kalorisi çok düşük ve lif oranı yüksek olan papaya bitkisi tok hissetmenizi sağlar, diyetinize yardımcı olur. Aynı zamanda hazımsızlık ve kabızı engeller. Yüksek C vitamini içeren papaya, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve vücudunuzu çeşitli hastalıklardan ve enfeksiyonlardan korur.
1. Yubari kral kavunu. Yetiştirildiği yer Japonya olan bu kavun türü neredeyse araba fiyatına satılıyor. Bu kavunun iki tanesi ise yaklaşık olarak 26 bin dolar.
'MALİYETİ DE YÜKSEK' Ayrıca diğer bölgelerde de yavaş yavaş üretilmeye başlandığını belirten Tanrıverdi, “Tropikal bir meyve olduğundan serada yetişiyor. Maliyeti de yüksek. Birçok derde de deva.
Ejder Meyvesi Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Ejder meyvesi Türkiye'de çok yüksek olmayan ve denize yakın yerlerde yetişmektedir. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu Antalya, Adana, Mersin ve Muğla gibi bölgelerde yetiştirilmesi mümkündür ve son yıllarda yetiştirildiği bölgeler artış göstermiştir.
Yayılışı Güney Çin'e ait yerel bir tropikal ağaçtır. Bitkiye aynı zamanda Endonezya ve Güneydoğu Asya'da da rastlamak mümkündür.
1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz.Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz.Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.Periyodik olarak sulama ...
gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Porsiyon (Orta) Guava 68,00 kaloridir.
Sedir-1000; Kavak-Söğüt:100-150 yıl; Meşe, Ihlamur, Köknar 1000 Yıl; Kayın 900 Yıl; Zeytin 400 Yıl; Elma, Armut 300 Yıl; Ceviz: 500 Yıl; Çam: 100 ila 1000 yıl; Şeftali: Ortalama 30 Yıl Yaşar; Badem Ağaçları Ortalama 50 Yıl Kadar Yaşar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri