Beslenme uzmanlarının da önerdiği gül çayı, sabah ve akşam olmak üzere günde iki fincan içilebilir. Pestisit ve benzeri kimyasalları içeren yapraklar kesinlikle kaynatılmamalı, sadece organik güllerin yaprakları kaynatılıp içilmelidir.
Demlenen gül çayını süzerek tüketebilirsiniz. Her içimde taze olarak hazırlamaya özen gösteriniz. Gün içinde 2 fincandan fazla tüketmemeniz önerilir.
Bir fincan saf gül çayı yapmak için yaklaşık 1 çay kaşığı kuru gül yaprağı veya 2 çay kaşığı veya kuru gül tomurcuğu kullanın. Suyu kaynatın ve bir dakika soğumaya bırakın. Yaprakları veya tomurcukları 5 dakika demleyin.
Zayıflamaya yardımcı olan bitki çaylarından biri olan gül çayının metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Aynı zamanda ödem attıran ve idrar söktüren özelliğinden dolayı diyet yapanlar için önerilir.
Sindirim Sistemini Desteklemektedir: Gül çayı anti bakteriyel özelliklere sahip olduğu için mide ekşimesi ve irritabl barsak sendromunun yanı sıra gaz, şişkinlik, mide ağrısı, kramp ve diare (ishal) gibi belirtilere içeren bazı sindirim sorunlarında rahatlama yaşanmasını sağlamaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Gül çayı diğer çay türleri gibi sudan yapıldığı için insanın su ihtiyacının belirli oranda alınmasını sağlar. Su metabolizmayı güçlendirerek kilo verdirmeye yardımcı olur. Antioksidan açısından güçlü olduğu için vücuttaki serbest radikalleri temizler ve kilo aldıracak stres, depresyon gibi sıkıntılardan uzak tutar.
Güzel aromasının ve kokusunun çıkması için 5-10 dakika su sarı renge dönene kadar bekletin bardaklara servis edin sıcak sıcak tüketin, Veya french press alın içine gül tomurcukların dan bir tutam alıp koyun suyun içine daldırıp 10 dakika kadar bekletin.
Kurumayı azaltmaya yardımcı olur ve cildi iyi nemlendirir. Ayrıca, genç ve taze görünmesini sağlamak için cildin pH dengesini geri kazandırmaya yardımcı olur. Nemlendirici uygulamadan önce yüzünüze hafifçe gül suyu püskürtün. Günde bir kez kullanın.
Gül suyu, antiseptik bir özelliğe sahiptir. İltihap oluşumunu önler ve sivilceleri yatıştırıcı bir özelliğe sahiptir. Antiseptik özelliği sayesinde yorgunluk nedeni ile oluşan şişliklerin hafifletilmesini sağlar. Gül suyu, cilt hücrelerini yeniler ve cildi yaşlanma belirtilerine karşı korur.
Frekansı Yüksek Bitkiler
Gül doğadaki en yüksek frekansa sahip bitkidir. 1 bardak gül çayı, hızla beden ve zihin frekansınızı yükseltir.
Kolay bir şekilde hazırlanan gül çayı tarifi, isteğe göre bal ve limon gibi besinlerle desteklenebilir.
Kabızlığın geçirilmesinde etkilidir
Çok az miktarda içilecek gül suyu bağırsakları çalıştırır. Bu özelliği ile de kabızlık sorununu engeller.
Gül suyunun sakinleştirici ve stres önleyici bir faydası bulunur. Ruhsal gerginlik yaşayanların veya stres sorunu olanların, gül suyu kokusunu koklamaları stresin azalmasına destek olacaktır. Gül suyunun antiseptik bir içeriğe sahip olması, iltihabın oluşmasını önler.
Su metabolizmayı güçlendirerek kilo verdirmeye yardımcı olur. Antioksidan açısından güçlü olduğu için vücuttaki serbest radikalleri temizler ve kilo aldıracak stres, depresyon gibi sıkıntılardan uzak tutar. Polifenoller bakımından zengin olan gül çayı diyet listelerinde hep yerini almıştır.
Gül suyu: İltihap önleyici özelliği olan gül suyu cildi ferahlatarak kızarıklıkları azaltır. Bu yüzden cilt beyazlatma yöntemleri arasında gösterilir.
Gülbirlik (rosense) gül suyu %100 saf olması nedeniyle içilebilir tek gülsuyudur.
Aldığımız belgede gül suyunun şekerlemede, gıdada kullanılabileceğine dair bir bilgi var. Bu da gül suyunun bir gıda ürünü olarak kullanılabileceğini göstermektedir. Bu kapsamda gül suyu ambalajına 'içilebilir' ibaresinin yazılmasında hiçbir sakınca yok.
Yapılan araştırmalarda doğal gül suyunun çok sayıda faydasının ortaya çıktığını vurgulayan Çelik, "Gül suyunun antiaging ve antioksidan özellikleri var. Bizim ürünlerimiz içilebilir özelliktedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından içilebilir olduğu tescillidir" dedi.
Gül suyu, gece yatmadan evvel - sabah kalktıktan sonra kullanıldığında cilde doğal bir canlılık ve ferahlık verir. Cildin yaşlanmasını önler ve siyah nokta, sivilce oluşumuna engel olur.
Gül Tomurcuk Çayı
Bu çaylar, farklı gül bitkilerinin taç yapraklarından elde edilir. Yüzlerce farklı gül çeşidi vardır ve her birinin tadı biraz farklıdır. En yaygın olarak kullanılanlar kırmızı ve pembe gül çiçekleridir. Gül tomurcuğu çayı, lezzetli, hafif ve tatlı bir tada sahip bitkisel bir çaydır.
Kalp ve ciğerlerin doğru çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek ishal ve kabızlığın oluşumunu engeller. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.
4. Gül suyu, mide rahatsızlıklarını rahatlatmak için de kullanılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri