İçeride kuş sesleri ile sakin ve huzurlu bir şekilde keyfinize bakıp dolaşabilir, piknik yapmak isterseniz de piknik alanları mevcut. Kafe ve restaurant belediye tarafından işletilen mekanlar ve fiyatları da uygun.
Gülhane Parkı içerisinde dilerseniz çimlere oturabilirsiniz, banklarda sohbet edebilir ya da piknik bölgelerinde ateş yakmadan vakit geçirmeniz mümkündür. Yani evinizden getireceğiniz yiyecekler ile bu alanda piknik yapabilirsiniz. Ancak mangal, semaver ve bu tarz ateşli ürünler kullanılması yasaktır.
İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi
Gülhane Parkı'nda neler yapılır diyorsanız güzel bir doğa yürüyüşü yapabilir, çay içebilir, kuşlara simit atabilir, içerisindeki ve çevresindeki müzeleri gezebilirsiniz. Buradan çıktıktan sonra rotanızı Eminönü ya da Sirkeci'ye çevirebilirsiniz.
Gülhane Parkı'na giriş ücretsizdir.
Tarihi ve doğal güzelliklere sahip bu eşsiz parkta hiçbir ücret ödemeden gezinti yapabilirsiniz.
Fuat Sezgin, Gülhane Parkı'nda yer alan İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi yanındaki alanda toprağa verildi. Prof. Dr. Fuat Sezgin'in cenazesi, Fatih Camii'nde kılınan namazın ardından Gülhane Parkı'na getirildi.
İlgili 31 soru bulundu
Türk tarihinde demokratikleşmenin ilk somut adımı olan Tanzimat Fermanı, 3 Kasım 1839'da Abdülmecid döneminde Hariciye Nazırı Mustafa Reşit Paşa tarafından Gülhane Parkı'nda okunmuştur ve bu nedenle Gülhane Hatt-ı Hümayunu da denir.
İstanbul'un en önemli sembollerinden olan laleler, 1-30 Nisan tarihleri arasında İstanbulluları ve tüm ziyaretçileri Emirgan Korusu, Gülhane Korusu, Sultanahmet Meydanı, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Hidiv Korusu noktalarında bekliyor olacak.
Tesiste akbilli tuvalet de mevcut.
Gülhane Parkı'nın Bab-ı Ali kapısına bakan tarafında tramvay yolunun ortasında bulunan ağacın yaşı 300 civarında. Gövdesi üzerinde yerden 3 metre yukarıda iri bir taş bulunurmuş. 10 yıl öncesine kadar yerinde duran taş daha sonra söküldüğü için, yeri bugün boşluk olarak görünür.
Gülhâne Alemdar Caddesi'nde bir kapısı bulunan Gülhâne Parkı'na; Sarayburnu tarafında bulunan kapıdan da giriş yapılabilir. Alemdar Caddesi yönünde iki çeşme bulunan kapıdan sol taraf Gülhâne Parkı'na; sağ tarafta kalan yokuş ise sizi İstanbul Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk'e götürür.
Topkapı Sarayı'nın has bahçelerinden biri olan Gülhane Parkı, geçiridiği bir dizi düzenleme ve restorasyon sonucu kent sakinlerinin temiz hava, ağaç gölgesi ve rengârenk çiçek özlemini gidermek için koştuğu bir mekân haline geldi.
istanbul'da sarayburnu ile sultanahmet arasında uzanan park. bir zamanlar topkapı sarayı'nın bahçeleriymiş. uzun süre restorasyon çalışmaları nedeniyle uzun süre ziyarete kapalı olan park haziran 2003'te tekrar açıldı. eski haliyle alakası yok. hem yeni düzenlenmiş, hem de ağaçları böyle büyük başka bir park yoktur ...
Alınan karara göre İstanbul İl sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbest.
Haftanın 7 günü ziyarete açık olup yaz ve kış sezonunda ziyaret saatleri farklılık göstermektedir. Yaz dönemi (1 Nisan - 30 Eylül) 08:30 & 19:00 saatleri arasında ziyarete açıkken kış dönemi (1 Ekim - 31 Mart) 08:30 & 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.
Daha önce de uluslararası kuruluşlara onlarca kez şikayet edildiği öğrenilen Gülhane Hayvanat Bahçesi, 8 Eylül 2001 tarihinde baskılara daha fazla dayanamayarak kapatıldı. Hayvanlar, İstanbul'da yeniden hayvanat bahçesi açılıncaya kadar bakması için Ankara AOÇ Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi.
Gülhane parkının yanından geçen otobüs hatları mevcuttur. Bunlar; 32, 33, 47E, 66, 93, BN1, EM1, EM2 hatlarıdır. Bu otobüs hatlarından indikten sonra kısa bir yürüyüş mesafesinden sonra Gülhane parkına ulaşabilirsiniz.
Lale festivali Emirgan'da da İstanbul'un diğer bölgeleri ve semtlerinde olduğu gibi 23 Mart'ta başlayarak 14 Mayıs 2023'te son bulacak.
Lale soğanları türlerine bağlı olarak Eylül - Kasım aylarında dikimleri yapılır. Çiçeklenme zamanı olarak da yine türlere bağlı olarak Şubat - Mayıs aylarıdır.
Festival kapsamında spor, sergi, konser, lale dikimi, lale satışı, lale halısı sergisi gibi organizasyonlar yapılmaktadır.
Sarayburnu Parkı, 3 Ekim 1926 tarihinde Heinrich Krippel tarafından yapılan Türkiye'nin ilk Atatürk anıtına ev sahipliği yapıyor.
Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı'nın bahçesi olarak kullanılan Gülhane, adını her yeri kaplamış gül ağaçlarından alıyordu.
Konser alanının yıkılmasından sonra da Gülhane Parkı'nda yapılan ve artık geleneksel hale gelen Gülhane Şenlikleri'ne son verildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri