Necm Suresi, 60. ayet: (Alayla) Gülüyorsunuz ve ağlamıyorsunuz. Abese Suresi, 39. ayet: Güler ve sevinç içindedir. Mutaffifin Suresi, 29. ayet: Doğrusu, 'suç ve günah işleyenler,' kimi iman edenlere gülüp-geçerlerdi. Mutaffifin Suresi, 34. ayet: Artık bugün, iman edenler, kafir olanlara gülmektedirler.
Gülümsemek, güler yüzlü olmak ve az gülmek sünnettir.
Bunlarda sadaka sevabı vardır.
İslam dininin kahkahaya bakışını aşağıda Google'da çıkan ilk sonuçlarıyla paylaşıyorum. “Tebessüm etmek, güler yüzlü olmak çok iyidir. Kahkahayla gülmek mekruhtur.”
Gülümsemek sünnettir, sadaka sevabı vardır, kalbe hayat, ruha huzur verir.
Kalp damar sistemi üzerindeki etkileri arasında, kahkahanın kan basıncı üzerindeki etkisiyle geçici bilinç kaybına neden olabilmesi (gülmekten bayıldım), daha tehlikeli olarak da kalp atımlarını tetikleyen elektriksel akımlarda ve kalp ritminde bozulmalar hatta kalp krizlerine yol açabilmesi sayılıyor.
İlgili 19 soru bulundu
Gülümsemek, güler yüzlü olmak ve az gülmek sünnettir.
Ruha huzur verir. İnsanları kaynaştırır, insanlar arasında güven, sıcaklık ve yakınlaşma meydana getirir. Dostlukları arttırır.
Değerli kardeşimiz, Gülme hastalığınız varsa, gülmek günah olmaz. İradenizle gülmeye mani olacak durumda iseniz dinin, mukaddesatın alaya alındığı, inkar edildiği, küçümsendiği, aleyhinde telkin ve propaganda yapıldığı, eğlence konusu edildiği… yerlerde “münkeri engelleme” vazifenizi yerine getirmeniz gerekir.
Cennette Korku ve Hüzün Yoktur
Ağlama yok, gülmek vardır.
Rüyada Çok Gülmek
Çok gülmek hayırlı ve olumlu olaylara işaret etmektedir. Aile içerisinde huzurlu ve mutlu olayların yaşanacağını anlatan bir rüya olarak tanımlanmaktadır. Bunun yanı sıra herhangi bir yeni işe atılma durumu söz konusudur.
Gülmek kalp hastalıkları riskini azaltır
Gülmek kan dolaşımını canlandırarak özellikle kalbiniz için önemli olan kandaki oksijenlenmeyi artırır. Kan akışındaki bu önemli artış felç, kardiyovasküler rahatsızlık, kalp krizi riskini azaltabilir.
Peygamber tarafından cevapsız bırakılmamış ve ölçülü olmak şartıyla caiz görülmüştür. Nitekim Hz. Peygamber, za- man zaman yaptığı şakalarla gülmeye ve güldürmeye olumlu yaklaştı- ğını göstermiştir.
Sadece kahkaha atmak çok gülmek hem kadına hem erkeğe mekruh kılınmış. Aynı zamanda, kahkahanın aksine tebessüm etmek de sünnettir. Hadislerden birinde 'Cehennemi görseydiniz az güler çok ağlardınız.
Ancak böyle bir du- rumda gülmek, konuşmaya göre daha ciddî ve kabîh bir hatadır. Hanefîlere göre kişi namaz kılarken kahkaha ile gülerse hem namazı hem de abdesti bozulur. Ancak kişi teşehhüde oturduktan bir süre sonra ve selâm vermeden önce bu şekilde gülerse namazı bozulmaz.
İslam-TR Üyesi
ve Aleyküm Selam ve Rahmetullah. Eğer ki istemeden karşına çıktıysa ve istemeden güldüysen bunda senin kabahatin olmadığı için küfür olmaz. Ama eğer ki gülmen, o yazıyı destekler mahiyette ise bu, dinin hakîkatlerini alaya almak yani doğruluğunu reddetmek olacağı için isteyerek yapmak küfürdür.
- Tebessümle gülen yani güldüğünü kendisi bile işitmeyenin namazı da, abdesti de bozulmaz. - Eğer yanındakiler değil de kendisi duyacak kadar güldüyse, namazı bozulur ama abdesti bozulmaz. Namazını yeniden kılması gerekir.
Gülmenin birçok yararının birleşimi gösteriyor ki gülmek yaşam süresini artırıyor. Hatta araştırmacılar 20 yıllık bir çalışma sonucunda hayatta daha pozitif bakış açısına sahip olanların yaşam süresinin 7.8 yıl daha uzun olduğunu ortaya çıkardılar.
Patolojik gülme ve ağlama (PGA) ya da psödobulbar etki (PBE), aniden ortaya çıkan ve kontrol edilemeyen uygunsuz gülme veya ağlama atakları ile karakterize bir tıbbi durumdur. Hastalığın daha nadir bilinen diğer bir adı ise istemsiz duygusal ifade bozukluğudur.
Hatta 32 diş ile gülmek diye bir deyim vardır. Her ne kadar 32 dişin birden görünmesi imkansız bir durum olsa da, bu deyimde anlatılmak istenilen durum; insanların hiçbir çekince olmadan, rahat bir şekilde, içlerinden geldiği gibi, doyasıya, dilediğince ve sonunu düşünmeden gülebilmeleridir.
Gülmenin insan fizyolojisi üzerindeki etkilerini inceleyen uzmanlara göre; gülen insanların kan akışı daha düzenli oluyor, bağışıklık seviyesi yükseliyor, kan şekeri düşüyor ve uykusuzluk problemi yaşamıyor.
Hadis-i Şerif
Ebu Rezin anlatıyor: "Resulullah (Aleyhissalâtu Vesselâm) buyurdular ki: "Rabbimiz, sıkıntılı durumun değişeceği zaman yakın olmasına rağmen kullarının ümitsizliğe düşmesine güldü". Ebu Rezin devamla der ki: "Ey Allah'ın Resulü dedim hiç Rab Teala güler mi?""Evet!" buyurduar.
Câbir'den (ra) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle buyurmuştur: Cennetlikler, cennette yerler ve içerler, ama tuvalet ihtiyacı duymazlar, aksırmazlar ve sümkürmezler.
Allahü teâlâ sadece Cennette mi görülecektir, dünyada görmek mümkün değil midir? Cevap: Konu ile alakalı olarak İmâm-ı Rabbânî hazretleri Mektûbât kitabında buyuruyor ki: “Allahü teâlâyı müminler Cennette görecektir. Fakat, nasıl olduğu bilinmeyen bir görmekle göreceklerdir.
Harama helal veya harama güzel demek küfür olur.
“3369 sayılı Yasa ile yeniden düzenlenen TCY.nin 175. maddesinin 1. fıkrasında olduğu gibi 3. fıkrasındaki, Allah`a, dinlere, dinlerin Peygamberlerinden ya da Kutsal Kitaplardan veya mezheplerden birine hakaret suçunun oluşabilmesi için genel kast yeterlidir. Ayrıca, özel kast aranmaz.
Demek ki, çok gülmek kalbi katılaştıran, ahireti unutturan bir davranış olarak değerlendirilmiş, bundan dolayı da gülümsemek ve az gülmek tavsiye edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri