Gülmenin birçok yararının birleşimi gösteriyor ki gülmek yaşam süresini artırıyor. Hatta araştırmacılar 20 yıllık bir çalışma sonucunda hayatta daha pozitif bakış açısına sahip olanların yaşam süresinin 7.8 yıl daha uzun olduğunu ortaya çıkardılar.
Adana Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Küpü Seminerleri kapsamında kendi personelinin, bilgi birikimini ve moral motivasyonunu artırmaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.
Güldüğünüzde beyniniz, endorfin de dahil modunuzu yükselten kimyasallar salgılıyor ve stres hormonu seviyesi azalıyor. Dolayısıyla gülmek, stres duygularını ve depresyon semptomlarını azaltabilir ve zorlu ortamlarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
“Güldüğümüz zaman yüzümüzdeki ve vücudumuzdaki kaslarımızı esnetiriz, nabzımız ve tansiyonumuz artar, daha hızlı nefes alıp veririz. Bu şekilde dokularımıza daha fazla oksijen göndeririz” dedi.
Kalp damar sistemi üzerindeki etkileri arasında, kahkahanın kan basıncı üzerindeki etkisiyle geçici bilinç kaybına neden olabilmesi (gülmekten bayıldım), daha tehlikeli olarak da kalp atımlarını tetikleyen elektriksel akımlarda ve kalp ritminde bozulmalar hatta kalp krizlerine yol açabilmesi sayılıyor.
İlgili 23 soru bulundu
Gülmek kalp hastalıkları riskini azaltır
Gülmek kan dolaşımını canlandırarak özellikle kalbiniz için önemli olan kandaki oksijenlenmeyi artırır. Kan akışındaki bu önemli artış felç, kardiyovasküler rahatsızlık, kalp krizi riskini azaltabilir.
Değerli kardeşimiz, Gülme hastalığınız varsa, gülmek günah olmaz. İradenizle gülmeye mani olacak durumda iseniz dinin, mukaddesatın alaya alındığı, inkar edildiği, küçümsendiği, aleyhinde telkin ve propaganda yapıldığı, eğlence konusu edildiği… yerlerde “münkeri engelleme” vazifenizi yerine getirmeniz gerekir.
Kahkaha atmanın gençleştirici etkisi oldukça fazladır. Yaşlılığa bağlı kırışıkları azaltan kahkaha, cildin çok daha pürüzsüz görünmesini sağlar.
Gülmek, insanları vücutta sağlıklı fiziksel ve duygusal değişiklikleri tetikleyecek şekilde bir araya getirir. Kahkaha bağışıklık sisteminizi güçlendirir, ruh halinizi iyileştirir, ağrıyı azaltır ve sizi stresin zararlı etkilerinden korur.
Diyetisyen Cansu Kargu, 10 dakika aralıksız gülmenin yaklaşık 30 kalori yaktırdığını söyledi. Diyetisyen Cansu Kargu, diyet yapanlara bol bol gülmeleri tavsiyesinde bulunarak,"10 dakika aralıksız gülmek yaklaşık 30 kalori yaktırır. Öyleyse kilo verirken de pozitif olup bol bol gülüyor süreci hızlandırıyoruz" dedi.
Gülmek yüz kırışıklıklarını arttırmaz. Aksine gülmek yüzdeki kasların çalışmasını sağlar böylece ilerleyen yaşlarda daha az kırışıklığınız olur.
Gülmek, beyindeki oksijeni artırıyor, stresten uzaklaştırıyor. Gülmenin hem ruh hem de vücut sağlığı açısından faydaları saymakla bitmiyor. Günlük yaşamın koşuşturmasında çoğu zaman gülmeyi unutuyoruz. Aslında gülmek, sağlığa oldukça faydalı.
Gülmek İyileştirir Derneği gönüllüleri, gülmenin iyileştirici gücüne inanarak, hem kendi sosyal farkındalıklarını yerine getirme fırsatı bulurken hem de kişisel yetkinlik ve becerilerini geliştirebiliyorlar.
Hepimizin bir gülme stili bulunmaktadır. Bunu gülme sırasında yüzün kemik dokusu ie dişleri ve üzerlerindeki yumuşak dokular ile mimik kaslar belirlemektedir. Yüzde mimikler sırasında 43 kas kullanılmakta. Gülme esırasında ise bunlardan sadece 17 si kullanılmakta.
Büyüme Hormonu Salgılar… Yapılan çalışmalar gülünen bir ortama dahil olmanın bile büyüme hormonunun salgılanmasını tetiklediğini göstermiştir. Normal düzeyde üretilen büyüme hormon miktarını %87'ye kadar arttırabiliyor.
Sadece 15 dakika bile içten gülmek, sıkıntıyı yüzde 10 oranında düşürebiliyor. Gülme anında, tıpkı egzersiz sırasında salgılanan ve ağrının şiddetini azaltan endorfin hormonu gibi, vücutta kişinin kendisini iyi hissetmesine neden olan kimyasallar salgılanıyor.
Hanefîlere göre kişi namaz kılarken kahkaha ile gülerse hem namazı hem de abdesti bozulur. Ancak kişi teşehhüde oturduktan bir süre sonra ve selâm vermeden önce bu şekilde gülerse namazı bozulmaz.
Gözlerini sıklıkla kısmak, kaşlarını çatmak gibi belli ifadeleri sıklıkla yapmak cildinin erken kırışmasına neden olacak. Ancak söylemeden edemeyeceğiz, çok sık gülmek nedeni ile oluşan kırışıklıklar, bir kadına en çok yakışan kırışıklıklar!
Aşırı gülümsemek garip, rahatsız görünmenize sebep olur ve asla iyi görünmez. Kendinizi zorlamayın, yüzünüzü rahat bırakın ve hafifçe gülümseyin. Ağzınız hafifçe açılmalı, böylece alt dudağınız üst dişlerinizin eğrisiyle eşleşecektir. Sadece iyi şeyler düşünün, böylece mükemmel bir şekilde gülümsersiniz.
Gülme sadece insana özgü kültürel sınırları aşmakla kalmaz, aynı zamanda türler arası sınırları bile aşar; diğer büyük maymun türlerinde de benzer formlarda mevcuttur. Aslına bakılırsa insan gülüşünün evrimsel kökenleri 10 ila 16 milyon yıl öncesine kadar takip edilebilmektedir.
Gülmek insanlarda bir olaya karşı oluşan fiziksel bir reaksiyon olup, karşılaştığı komik, eğlenceli ve mutlu olduğu durumlarda verdiği bir davranış biçimidir. Her insan kendisinin hoşuna giden durumlarda gülme refleksi gösterir.
Peygamber tarafından cevapsız bırakılmamış ve ölçülü olmak şartıyla caiz görülmüştür. Nitekim Hz. Peygamber, za- man zaman yaptığı şakalarla gülmeye ve güldürmeye olumlu yaklaştı- ğını göstermiştir.
Gülümsemek sünnettir, sadaka sevabı vardır, kalbe hayat, ruha huzur verir.
“3369 sayılı Yasa ile yeniden düzenlenen TCY.nin 175. maddesinin 1. fıkrasında olduğu gibi 3. fıkrasındaki, Allah`a, dinlere, dinlerin Peygamberlerinden ya da Kutsal Kitaplardan veya mezheplerden birine hakaret suçunun oluşabilmesi için genel kast yeterlidir. Ayrıca, özel kast aranmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri