Örneğin, "925" gümüş, %92.5 saf gümüş içermektedir. Ayrıca, gümüş ürünlerde saflık oranını belirlemek için, ürünlerin arkasına yerleştirilmiş olan işaretleri inceleyebilirsiniz. Örneğin, gümüş ürünlerde genellikle "sterling" yazısı görülür ve bu işaret, ürünün %92.5 saf gümüş olduğunu gösterir.
925 Ayar Gümüş Nasıl Anlaşılır
925 ayar gümüşler için en uygun testlerden birisi mıknatıs testidir. 925 ayar gümüşler mıknatıs ile hiçbir tepkimeye girmemektedir. Ayrıca nitrik asit testi, bezle ovalama gibi testlerle de bu gümüşün ayarının gerçekliği anlaşılmaktadır.
Evde de gerçek gümüşü anlamak için kolaylıkla uygulayabileceğiniz yöntemlerden birisi de gümüş içeren ürünlerin normal suyun içerisinde bulutlu açık gri bir görünüm kazanırlar. Bu görünüm gümüş olduğu anlamına gelir. Uygulanabilecek bir diğer yöntem de yumuşak bir bez parçası ile gümüşü ovalamak olacaktır.
Örneğin, maddenin gümüş olması sıvının bulutlu gri bir görünüm almasına neden olabilir. Bu test sayesinde gümüşün gerçek olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca gümüş eşyaların açık renkli yumuşak bir bezle silinmesi de etkiyi sağlayabilir. Sürülen gümüş kumaşta siyah lekeler bırakıyorsa hakiki gümüş olduğu anlaşılır.
Bu durumda gümüş yüzük nasıl anlaşılır diye düşünüyorsanız yapmanız gereken gümüş takınızın kenarını tırnak törpünüz ile hafifçe törpülemektir. Eğer törpü sonrasında halen parlak ise gümüştür. Ayrıca gümüşün mıknatısı tutmama özelliği de takı veya aksesuarınızın gümüş olup olmadığını anlamak için bir diğer yöntemdir.
İlgili 31 soru bulundu
Çelik ve gümüş takı arasındaki farkı anlamak için bazı küçük detaylara dikkat edebilirsiniz. Bu detaylar şu şekilde sıralanabilir: Gümüş, değerli bir maden olduğu için altın madeni gibi ayara sahiptir. 800, 900 ve 925 rakamları gümüşe ait ayar numaralarıdır. Çeliğin ayarı bulunmaz.
Gümüş Takıların Üzerindeki İşaretleri Arayın: Som gümüş takı satın alırken her zaman 925 ayar damgasını aramalısınız. Çünkü bu damga, otantik saf gümüşün işaretidir. Satıcıya güvenmediğiniz sürece 925 damgası olmayan bir takı satın almamalısınız. 925 ayarı, hemen gözünüze çarpmayabilir.
Test etmek istediğiniz öğeyi hafifçe çizin ve ardından bir veya iki damla nitrik asit uygulayın. Sadece gümüş kaplamalı ürünler sıvının yeşile dönmesine neden olur. Maddenin gümüşü olması halinde sıvıda bulutlu gri bir renk görülecektir.
Nemli ve nemli bir ortamda saklandığında gümüşün rengi hızla bozulur. Kararma havadaki hidrojen, kükürt ve kükürt içeren maddelerle başlar. Gümüş ayrıca kimyasallarla temas ettiğinde, diğer değerli taşlarla aynı yerde kaldığında, uzun süre açık havada kaldığında veya suya, tuza veya aside maruz kaldığında kararır.
Gümüş Gr güncel satış fiyatı anlık olarak 22,00 TL, Gümüş Gr alış fiyatı ise 21,97 TL üzerinden işlem görmektedir. Gümüş Gr fiyat bilgileri en son 24 Kasım 2023 03:18'de güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 1 Gümüş Gr fiyatı 22,00 TL'ye karşılık gelmektedir.
Gümüşün de ısı iletkenliği fazladır (aynı zamanda elektrik iletkenliği de fazladır.) bu nedenle buzu hızlı eritir diyebiliriz.
Gümüş aktif olmayan bir metaldir, alüminyum aktif bir metaldir ve zamanla alüminyum oksitlenir ve rengini kaybeder ve gri olur, gümüş olmaz, ve daha da basit haliyle, seyreltik hidroklorik asitle test edilebilir, alüminyum çok güçlü reaksiyona girer, ve gümüş çok yavaş.
Gerçek Gümüş Kararma Özelliğine Sahiptir
Bunların yanı sıra gümüş maddesi doğası gereği kararan özelliğe sahiptir. Sahte gümüş kararma yapmadığını gerçek gümüşü karardığını belirtmek isteriz. Eğer satın aldığınız gümüş takı belli bir süre geçtikten sonra kararma yapıyorsa aldığınız ürün gerçek gümüştür.
Gümüş doğası gereği oksitlenen ve kararan bir maden olduğundan gümüşe yapılan hiç bir kaplama modeli uzun Ömürlü olmamaktadır.
Gümüş elementi kimyasal yapısı nedeniyle kararmaya çok yatkındır. Nemli ve rutubetli bir alanda duran gümüş takı bir gün içerisinde kararma gösterir. Sebebi ise havada yer alan hidrojen, kükürt ile sülfürik maddeleridir. Ancak kararma durumu çözümü olmayan bir problem değildir.
- Açık renkli (beyaz) tonlarına bir bez yardımı ile gümüş ürününüzü ovalayın. Bezin üzerinde siyah lekelenmeler nokta nokta oluşmaya başladıysa gümüş ürününüz orijinaldir. - Buzu gümüş ürünün üzerine bıraktığınızda hızlı bir şekilde buzu eritiyorsa ürününüz orijinaldir.
Saf olarak alınacak olan gümüş hem kuyumculardan hem de internet ortamından kolaylıkla alınmaktadır ancak gümüşü alırken mutlaka üzerinde üretim tarihi, üretilen firmanın adı, gramı ve saflık miktarı yazmalıdır. İnternet ortamından alınan gümüşler belirli kriterlere uymak zorundadır.
Kararan gümüş takıların temizlenmesinde asla diş macunu, çamaşır suyu gibi kimyasal aşındırıcı ürünler kullanılmamalıdır. Bu ürünler gümüşün kararmasının önüne geçmediği gibi takıya kalıcı şekilde zarar vermektedir.
Çelik takılar, dayanıklılık ve ekonomik açıdan daha iyi bir seçenek olabilirken , gümüş takılar daha geleneksel bir görünüm ve daha ayrıntılı tasarımlar sunar. Sonuç olarak, takı seçiminizi, kişisel stilinize, bütçenize ve hangi özelliklerin sizin için daha önemli olduğuna bağlı olarak yapmanız en iyisi olacaktır.
Gümüş, 925 ya da 92,5 gibi saflığını gösterir bir sayı ile damgalanır. Bu rakam gümüşün yüzde 92,5 oranında saf olduğu anlamına gelir. Gerçek gümüşü anlamak için ilk bakılacak şey bu damga olmalıdır. Damganın yeri aksesuarın tipine göre değişir.
Son yıllarda sterling silver olarak da bilinen 925 ayar gümüş takılar dayanıklılık bakımından müşterilere avantaj sunar. 925 ayar şeklinde dizayn edilen yüzlerce farklı takı çeşiti bulunur.
Karbonat ve sirkeli su, gümüş takıları temizler ve ilk günkü parlaklığına kavuşmasına yardımcı olur. Gümüş takıyı temizlemek için su dolu bir kabın içine, 2 yemek kaşığı sirke ve 2 yemek kaşığı karbonat eklenir. Gümüşler bu kabın içinde 30 dakika bekletilir. Sonrasında takılar durulanır ve bir bez ile kurulanır.
925 damgası; neredeyse tüm gümüş ürünlerde kendisine yer bulur. Fakat, bu damganın yer aldığı tüm ürünlerin yüzde yüz gerçek gümüş olduğunu söylemek mümkün değildir. Buna ek olarak, üzerinde damga bulunmayan ürünlerin de gerçek gümüş olma ihtimalleri vardır.
2.Ateş Lekesi
Ateş lekesi, saf gümüşte bulunan bakır içeriğinin oksitlenmesidir ve metal ısıtıldığında meydana gelir. Ateş lekesi genellikle gümüşün yüzeyinde soluk koyu bir gölgedir; yalnızca tekrar tekrar parlatma ile çıkarılabilir.
Gümüş takılar suya karşı dayanıksız bir yapıya sahiptir. Bu sebeple özellikle yaz aylarında denize, havuza girerken mutlaka takılarınızı çıkarmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri