Günlük yenilen muz miktarı kontrol altında tutulmalıdır. Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir. Sindirim sisteminin hızlanması için de muzun düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda lif içeren muzun kilo aldırmaması için düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Çok fazla potasyum Muz, az miktarda yerseniz kalbiniz için iyidir. Ancak çok fazla muz tüketiyorsanız, vücudunuz hiperkalemi geliştirebilir. Bu da kanda çok fazla potasyum olduğu anlamına geliyor. Hiperkalemi düzensiz kalp atışı, kas güçsüzlüğü ve geçici felce yol açabilir.
Muz aynı zamanda şeker içeren bir meyve olmaktadır. Fakat içerisinde doğal şeker olduğu için tatlı isteğini de yüksek ölçüde bastırmaktadır. Bu nedenle diyette muz yemek isteyen kişiler ölçülü bir şekilde tüketebilir.
Sağlıklı bir insan günde 7,5 muz yiyebilir
Yetişkinlerin günde 3.500 mg potasyum alması gerekiyor. Ortalama bir muz 125 gram. Her bir muz 450 mg potasyum içeriyor. Bu da sağlıklı bir insanın tavsiye edilen potasyum seviyesi için en az 7,5 muz yiyebileceği anlamına geliyor.
İlgili 26 soru bulundu
Muzdaki enzimler sindirimi hızlandırarak besinlerin emilimini kolaylaştırır. Muzun içerdiği lifler tokluk hissi yaratarak vücudun yağ yakma hızını arttırır.
Uyumadan önce yenilebilecek meyvelerin başında muz geliyor. Çünkü muz, magnezyum ve potasyum içerir. Bu içeriğinden dolayı da kasları rahatlatır ve uyurken daha rahat bir bedenle uyumuş oluruz. Ayrıca, mutluluk hormonu olan serotonin ve daha iyi uyumamıza yardımcı olan melatoninin üretimini sağlar.
Ayrıca muz vitamin ve mineral bakımından çok zengin bir meyvedir. İçerisinde barındırdığı protein, lif, sodyum, potasyum, magnezyum, A, E, K ve C vitamini içermektedir. Bu içeriği sayesinde metabolizmayı hızlandırarak sindirimi kolaylaştırır.
Öğlen yenen muz mide ekşimelerinin ilacıdır
Yüksek oranda lif içeren meyvelerin başında gelen muz hazmı kolaylaştırır ve mide ekşimesini geçirir. Ve tabii eğer ÖĞLEN YENİYORSA. Aynı muzu akşam yemeğinde sofranıza konuk ederseniz sindirim sisteminizi rahatsız eder ve balgam üretimine neden olur.
Sindirim sisteminin düzenlenmesi boşaltım sisteminiz üzerinde de etkilerini gösteriyor tabii. Bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olacak olan muz, özellikle kabızlık sorunu yaşayanların değerlendirebileceği en lezzetli yöntemlerden biri.
Muzun aşırı tüketiminden dolayı kabızlık problemi ile karşılaşılmaktadır. Muzu soyarken liflerin bir kısmını soymaya dikkat edilmezse, migreni tetiklemekte ve baş ağrısı yapmaktadır. Muzun fazla tüketilmesinde vücut hiperkalemi geliştirmekte ve kalbe zarar vermektedir.
Muzun içerisinde bulunan yüksek potasyum sebebiyle kan şekeriniz aniden yükselebilir. Bu sebeple aç karnına muz tüketilmesi önerilmiyor. Baharatlar, özellikle acı olanlar aç karnına tüketilmemelidir.
Çünkü suyun kalorisi yoktur. Bunu şu şekilde de açıklayabiliriz: Canlılar yalnızca karbonhidratları, proteinleri ve yağı parçalayarak enerji sağlar, fakat suyun içerisinde bunların hiçbirisi yoktur. Bu sebeple kilo almaya etkisi de yoktur.
Yani bir elmadan ortalama 135 kalori alınıyor. Fakat muzun 100 gramı 90 kalori ve ortalama bir muz 87 gram olduğu için kişi 135 kalori bile almıyor. Yani tam bir muz yediğinizde aldığınız kalori miktarı 76 oluyor." Dolayısıyla muzun elmadan daha hafif bir meyve olması, elmadan daha az kalorili olmasını sağlıyor.
Bu kürü hazırlamak için uygun bir kapta 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, yarım çay kaşığından daha az toz zencefil, zerdeçal ve toz tarçını güzelce çırpıp karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu baharat kürünü gece uyumadan 1 saat önce tüketin. Bu kürün üzerine de 5 bardak su içmeniz gerekmektedir.
Bu dengenin bozulması bazı durumlarda çok kolay olabiliyor. Kilo almamıza neden olan ve yaşam tarzı değişikliği ile engellenebilecek nedenlerin başında; düzensiz ve dengesiz beslenme, porsiyon kontrolünün olmaması, yiyecek tercihlerindeki hatalar, fiziksel aktivite sıklığının az ve yetersiz olması geliyor.
Sıcak günlerde sofraların vazgeçilmezi olan karpuz da şeker oranı yüksek bir meyvedir. Eğer tüm yaz boyunca her öğünde karpuz yerseniz, göbek çevresinde artan kiloyu görebilirsiniz. Muz, aşırı tüketildiğinde fruktoz nedeniyle kilo aldırır.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Muz hem gaz hem de midede şişkinlik yapabilecek meyve türleri içerisinde yer alır. Çünkü yüksek oranda lif barındırması ile birlikte bağırsakların lifi eritmesi noktasında zorluk meydana getirebilir. Bu durum gaz ile beraber şişkinlik yaratması üzerinden rahatsızlık oluşturur.
Muzda içerdiği lif ve dirençli nişasta sayesinde hem iştahı keser hem de sindirimi kolaylaştırır. Bu nedenle ara öğünlerde muzlu süt tüketmek daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Muzdaki demir oranı yüksektir. Bu sayede vücudunuzdaki hemoglabin oranı artar. Lif bakımından zengin olan muz, bağırsak hareketlerini hızlandırır. Eğer kabızlık sorunu yaşıyorsanız günde 2 adet muz yiyerek bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.
Yağ hiç bulunmayan muz az miktarda karbonhidrat içermektedir. Günlük yenilen muz miktarı kontrol altında tutulmalıdır. Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri