Pratik kazanmak için ise düzen bir şekilde soru çözmeniz gerekir. “Her gün en az 20-30 paragraf sorusu!” çözmek sizi hiç hata yapmadan ve çok hızlı okuyup anlayarak çözmenizi sağlayacaktır.
Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır. Soru çözmek, çocuğunuzun öğrendiklerini pekiştirmesini ve hız kazanmasını sağlar.
Paragraf sorularını doğru ve hızlı bir şekilde çözebilmek için anlam bilgisi sorularını çok iyi yapabiliyor olmak ve her gün belirli sayıda paragraf sorusu çözülmesi gerekmektedir.
Bu nedenle sürekli paragraf sorusu çözdüğünde paragrafta anlatılanları unutma, önemli noktaları fark edememe gibi sorunların önüne geçebilirsin. Soruları okuyup anlamaya çalışırken çok fazla vakit kaybettiğin olabilir. Özellikle lise ve üniversite sınavlarına hazırlanırken sorulara ayırdığın vakti azaltman önemlidir.
Paragraf sorusuyla ilgili önemli gördüğünüz yerlerin altını çizin, yuvarlak içine alın Bu soruyu daha kolay çözmenizi sağlar. 5. Paragraf sorularında dikkat hataları çoğunlukla soru kökünü tam okumamaktan kaynaklanır. Sınav esnasında heyecandan soruları doğru okuyamayabiliriz.
İlgili 15 soru bulundu
Paragraf sorularını hızlı çözmek ve daha iyi anlamak için mutlaka okuma alışkanlığını kazanmak gerekir. Okuma alışkanlığı paragraf sorularını daha hızlı çözmeye yardımcı olurken, paragrafın sonuna gelindiğinde başını unutma olasılığını da ortadan kaldırır.
Kitap okumak, önerilen yayınların testlerinin çözmek, makale okumak, dergi okumak, bişiler yazmak gibi şeyler yapabilirsin. Bunları istikrarlı ve doğru biçimde yaparsan paragrafın gelişir.
Gelişir tabi. Her gün 40 çözsen düzenli şekilde, sınava kadar çok iyi olursun.
Paragraf, herhangi bir yazının bir satır başından öteki satır başına kadar olan bölümüne denir.
Her gün en az 15-25 paragraf sorusu çözülmelidir. Soru çözerken süre tutulmalıdır.
LGS'de sözel bölümde 50, sayısal bölümde ise 40 soru olmak üzere 90 soru sorulmaktadır. Yani Günlük çözeceğiniz en alt limit soru sayısı 90'dır. Ama ideal olan 120-150 arası soru çözmenizdir.
Hedefiniz iyi bir lise ise her gün sınavda çıkacak soru sayısının en az iki katını (180 soru) çözmeniz uygun olacaktır. Unutmayın; çok soru değil hatalarını gösteren kaliteli soru çözmeniz daha önemli. Yaptığınız her yanlış sizi sınavda yapabileceğiniz hatalardan kurtarır.
Öğrencimizin soru çözme alışkanlığı oturduktan sonra kazanımlarda ilerleyecek ve yeni konularda da yol kat edecektir. Peki, bütün konularını pekiştirmiş bir öğrencimiz günde kaç soru çözmeli? Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var.
Yani sınavlarda soruyu anlama konusunda kitap okuyor olmanın olumlu bir etkisi olabileceğini söylemek yanlış olmaz ama tek başına kitap okumak ile sınavda daha iyi sonuçlar alınabileceği anlamına gelmez; çünkü sınav aynı zamanda bir taktik ve pratik işidir.
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorsanız mutlaka günde en az 1 saat zaman ayırmalısınız. Yani ben 5 dakika sabah okurum, 10 dakika yatmadan önce bakarım şeklinde bir alışkanlık kazanmanız, kitabın kurgusunda bir konu bütünlüğü yakalamanız mümkün değil.
Yapılan araştırmanın sonunda kitap okuma düzeylerinin öğrencilerin matematik dersindeki başarıları, problem çözme becerileri ve problem çözme aşamaları üzerinde anlamlı bir etkisinin olmadığı belirlenmiştir.
TYT, AYT, KPSS, ALES, DGS ve MSÜ sınavlarına uygun, yeni nesil sorulardan oluşan Apotemi Yayınları paragraf soru bankası; içerisinde konu anlatımlarına da yer veriyor. Listemizdeki en zor kaynak olan bu kitabı kendini zorlamak isteyenler için özellikle tavsiye ediyoruz.
dinlenmez. hem çözdüğün testi anlamazsın hem dinlediğin müziği. dinlenmez.
Kitap okumak düzenli yapıldığı taktirde hafızayı güçlendirir, kelime haznesini genişletir ve ifade yeteneğini geliştirir. Bunun yanı sıra stresi azaltarak uyku ve yaşam kalitesini arttırır. Düzenli olarak kitap okuyan insanların beyninde yeni nöron bağlantıları oluştuğu ve zeka kapasitesinin arttığı gözlemlenmiştir.
saat değil, sayfa usulü okunmalıdır. günde yüz sayfa uygun olandır. romanlarda eğer vakit varsa bu sayfa sayısı çokça uzatılabilir. bazı felsefe kitaplarında bahsedilen kavramların çokluğu dolayısıyla bilgi işleminin hızlanması için 50 sayfa+ araştırma şeklinde de bir çalışma düzenlenebilir.
Kitap Okuma Alışkanlığıyla Sınavda Zaman Kazanın. İlk olarak şunu bilmeliyiz ki, kitap okumayla zaman kaybetmiyorsunuz aksine sınavda zaman kazanacaksınız. Sınavda okuduğunuz sorular özellikle gözünüze korkutucu gelen paragraf soruları bildiğiniz gibi yazılardan oluşuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri