Karanfil ağızda çiğnemek için tercih ediliyorsa günde bir ila iki adet kullanımı yeterli oluyor.
- Toz haline getirip diş ağrısı olmak üzere pek çok ağrının tedavisinde kullanılabilir. - Günde bir-iki tane karanfil çiğnemek içeriğinde yüksek oranda bulunan demir, protein, fosfor, kalsiyum, karbonhidrat ve A, C vitaminlerinden faydalanmanızı sağlar.
Ayrıca aşırı dozda karanfil tüketimi kanın seyrelmesine sebep olur. Karanfil çok faydalı bir baharat olmasına rağmen aşırı tüketiminin toksik etkiye yol açabileceği bilinmektedir. Dolayısıyla uzmanlar karanfilin kontrollü bir şekilde tüketilmesi tavsiye etmektedir.
2 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı zencefil kökünü ve 1 yemek kaşığı karanfili bir demliğe ekleyin ve 1 adet çubuk tarçın ilave edin. Bu karışımı çay demler gibi demleyin. Elde edilen karanfilli tarçınlı su günde 2 defa içilmelidir. Sabah ve akşam olmak üzere düzenli şekilde tüketin.
Bu tüketimde de bağışıklık sisteminizi güçlendirir. KARANFİL GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ? Her bitki, meyve ve sebzede olduğu gibi karanfilde de aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Gün içerisinde antiseptik özelliği olduğu için 2 ya da 3 adet karanfili ağzınızda çiğneyerek tüketmeniz uygundur.
İlgili 45 soru bulundu
Karanfil, çeşitli ağız hastalıklarına neden olan ağız bakterilerinin gelişmesini önler. Ağızda bulunan mikropları öldürür. Ağrı kesici özelliği ile diş ağrıları için de kullanılabilir.
Karanfil keskin ve acı bir tada sahip olduğu için bazı kişiler doğrudan yutmayı tercih etmektedir. Peki karanfil yutulur mu? Karanfil çiğnenmeden yutulduğunda mide yanmalarına sebebiyet verebilmektedir. Bundan dolayı çiğneyerek yutmak genelde daha çok tavsiye edilen bir tüketme yöntemidir.
Karanfil öğütülerek kullanıldığı gibi ağızda çiğnenerek de kullanılmaktadır. Karanfil Çiğnemenin Faydaları Nelerdir? Karanfil çiğnemek boğaz ağrısına iyi geldiği gibi soğuk algınlığının giderilmesine yardımcı olur.
Karanfilin en bilinen etkisi doğal bir antiseptik oluşudur. Özellikle ağız sağlığında öne çıkan karanfil; ağız kokusu, diş ağrısı, diş eti hastalıkları gibi durumların giderilmesinde sıklıkla tercih edilir. Karanfil antioksidan bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
Kötü ağız kokusunu gidermeye yardımcıdır. Mide ve bağırsak sorunlarını gidermeye yardımcıdır. Karanfil tüketmek zararlı toksinlerden ve mikroplardan arınmanızı sağlar. Anestezik ve antiseptik özelliklere sahip olması sebebiyle ağız ve diş sağlığı için faydalıdır.
İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır. Bu çay anti-bakteriyel, mantar önleyici ve parazit önleyici özelliklere sahiptir.
Yaklaşık 6 diş karanfili 2 bardak su ile kaynatabilirsiniz. Kaynatma işlemini kapalı bir demlikte 20 dakika boyunca yapmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde hazırlayacağınız çayı, sindirim sisteminizi rahatlatmak için yemeklerden hemen sonra bir çorba kaşığı olacak şekilde tüketebilirsiniz.
Karanfil suyu kürü, saç dökülmesinin kısa sürede durdurulması için en etkili doğal tariflerdendir. Uygulanmaya başladığı haftadan itibaren etkisini göstermeye başlayan karanfil suyu kürü, saç derisini besler ve dökülmeleri azaltır.
Karanfil tohumlarını genellikle bitkisel çayların içinde görürüz. Aslına bir baharat olan karanfili tatlılarda, reçellerde, meyve sularında kullanabiliriz. Günde bir ya da iki tane karanfil çiğnemek kötü nefes kokusunu engeller. Diş ağrısı tedavisi içinde aynı şekilde kullanılabilir.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Sabahları ilk iş olarak aç karnına içebilirsiniz.
Karanfil ağızda çiğnemek için tercih ediliyorsa günde bir ila iki adet kullanımı yeterli oluyor. Baharat olarak ise bir çay kaşığı veya daha az karanfil, yemekleri tatlandırmak adına hem belirgin hem de dengeli bir aroma sağlamaya yetiyor.
Karanfil sınav döneminde kapılmadan edemediğimiz stresle başa çıkmamıza yardımcı olur. Karanfil, antioksidan özelliğe sahip nefis bir baharattır. Bu özelliği sayesinde stres ve kaygıyla başa çıkmanıza destek olur.
Doğal ve alternatif tıp meraklıları, nane, karanfil, tarçın ve okaliptüse kadar her türlü uçucu yağ bazlı beyazlatma tedavilerini önerir. Uçucu yağları emmek ya da içerek kullanmak önerilmediğinden, bu yöntem diş beyazlatmak için uygun değildir.
Öncelikle karanfil keskin ve acı bir tada sahiptir. Bundan dolayı da pek çok kişi tarafından yutularak tüketimi gerçekleştirilmektedir. Ancak çiğnenmeden yutulduğu durumlarda midede yanma hissiyatının oluşmasına neden olabilmektedir. Bundan dolayı da yutularak tüketilmesi pek tavsiye edilmemektedir.
Yemeklerde toz şeklinde baharat olarak kullanılabilir. Karanfil; çorbaya, ete, keklere, meyve salatasına, aşure içerisine, baharatlı ekmeklere de ilave edilip tüketilebilir. Bunun ile birlikte ev yapımı yoğurt, doğal meyve sularının içine de eklenebilir. Karanfil çay olarak da tüketilebilir.
Güzel kokusu ve sayısız faydalarıyla karanfil diş ağrısına karşı en etkili çözümlerden biridir. Karanfil, ihtiva ettiği eugenol maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve diş eti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanılabilir. Karanfil, anti-mikrobik etki yapar” dedi.
Karanfil genellikle şarap içerisinde servis edilir ancak çiğ olarak da yenebilir.
KARANFİL ÇAYI İLE RAHAT BİR UYKU UYUYUN
Yatmadan önce içeceğiniz bir bardak karanfil çayı uykuya daha rahat dalmanızı sağlar. Aynı zamanda karanfil koklamanın da uyku getirdiği söylenir. Yaklaşık 10 tane karanfili iyice döverek toz haline getirin ve üzerine sıcak su ekleyin. 10 dakika kadar demini almasını bekleyin.
Günde 2 fincandan fazla içilmemesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri