Cildin, mor ötesi A ve mor ötesi B ışınlarına maruz kalınca, vücudun melanin üretir; bu da cildinin daha koyu renkli gözükmesine neden olur. Bu yüzden, cildinin rengini açmak için yapabileceğin en önemli şey, hava çok sıcak ya da güneşli değilse bile her gün dışarı çıkarken güneş kremi sürmektir.
Cilt Tonunu Dengelemeye Yardımcı Olur: Güneş ışınları, cilt tonu düzensizliklerine ve renk değişikliklerine yol açabilir. Güneş kremi kullanmak, cilt tonunu koruyarak daha homojen bir cilt görünümü elde etmeye yardımcı olur.
Genellikle güneş kremleri içerikleri itibarıyla cilt lekelerinizi azaltmaz. Düzenli kullanımda melanin üretimini engelleyebilir, cilt lekelerinizi soldurabilir ve cilt lekesi oluşumunu engelleyerek daha açık bir cilt tonuna sahip olmanızı sağlayabilir.
Güneşte uzun süre kalmak ciltte yanıkların oluşmasına yol açar. Güneş yanığı 5 ila 7 gün içerisinde geçip, derideki soyulmalar tamamlansa da cildin renginin açılması daha uzun sürebilir.
Cilt Lekelerine Güneş Kremi Kullanımı
Güneş kremi kullanımının cilt bakım rutinine yıl boyu dahil edilmesi, oluşabilecek lekeler için önleyici adımlardan biridir. Daha önceden oluşmuş cilt lekeleri içinse, leke giderici krem seçenekleri kullanılmalıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Bu nedenle güneş kremi cildi güzelleştirir mi sorusuna net bir yanıt verilemez. Ancak güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyor olması, foto yaşlanma olarak tabir edilen yaşlanmanın önüne geçmesini sağlıyor.
Her ne kadar güneş kremlerinin beyazlatma gibi bir özelliği olmasa da, pek çok güneş kremi ciltle bütünleşmeyerek beyaz bir iz bırakabilir.
Güneş koruyucu, cilt kararmasını önlediği gibi sağlıklı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.
1 - GÜNEŞ CİLDİMİZİN DÜZENİNDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİĞE SEBEP OLUR
Güneşe maruz kalan ciltler, kendini korumak için kalınlaşır, kabalaşır ve sertleşir. Güneş cildimizde koyu renkte veya beyaz lekeler, bazen çiller oluşmasına neden olur. Kılcal damar çatlamaları, varisler ve yüzümüzdeki siyah noktalar güneşte artarlar.
UVA ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.
Güneş ışınlarının ciltte geçici ve kalıcı olarak verdiği hasara foto yaşlanma denir. Periyodik aralıklarla kullanılan güneş kremleri ise foto yaşlanmanın önüne geçer. Cildi beslediği için kırışıklıkları giderir ve cildin sarkmasını önler.
Güneş kremi, çeşitli cilt kanserleri, özellikle melanom geliştirme riskini azaltmada etkisiyle de öne çıkar. Bu nedenle düzenli güneş kremi kullanımı, ultraviyole ışınlarının cilde direkt temas etmesini engelleyerek cildin yapısının bozulmasını önlemeye yardımcı olur.
Güneş kremleri cildinizi güneş ışınlarından koruyarak yanmasına engel olur. Bununla birlikte korumanın yanında bronzlaşmanıza da yardımcı olur. Herhangi bir yanmaya karşı cildinizi korur. Ayrıca cildinizin güneş ışığına maruz kalma ve dayanma süresini de artırır.
Renkli güneş kremleri, cilt tonunu eşitler. Uygun ürünü belirleyerek, cildinizi daha homojen hale getirebilirsiniz. Güneş ışınları, cildinize zararlı olabilir.
Limon ve karbonat peelingi: Peeling ve kese yapmak cildi ölü deriden arındırdığı için cilt rengini açıyor. Limon ve karbonat ten rengini açmak için kesin çözüm. Hem limon hem de karbonat cilt rengi açmak konusunda çok etkili iki malzeme.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Güneş kremi, sadece cildimizin bronzlaşmasını önler. Önleyici görevini yaptığının yanı sıra, ekstradan bir beyazlatma işlevselliği bulunmamaktadır.
Süt ve Bal
Süt ve baldan oluşturmuş olduğunuz maskenizi ciltte kararma olan bölgelerde yarım saat boyunca bekletebilirsiniz. Ardından ise ılık bir su ile duş alabilirsiniz. Cilt kararması yaşanan bölgelerde kullanacağınız bu maskeyi, haftada 3 ya da 4 kez uygulayabilirsiniz.
-Limon: Güneş kararmalarını gideren en etkili ürün limondur. 1 limon sıkılarak, pamuk desteği ile kararmış olan bölgeye masaj yaparak limonu yedirmek gerekir. 30 dakika kadar bekledikten sonra güzel bir şekilde durulamak önemlidir.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Öncelikle, yukarıda da bahsedildiği gibi güneş kreminin ciltten çıkarılması gerekir. Şayet cilt temizlenmez ise, örneğin, ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir.
Güneş pencere camları filtre görevi görmez ve güneş ışınlarını rahatlıkla geçirir. Camlardan oluşacak ışın yansımaları sonucunda cilt güneş ışınlarına ve ışığa maruz kalacaktır. Bundan dolayı da evde, işte kısacası kapalı ortamlarda da güneş koruyucu ürünler mutlaka kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri