Güneş kremlerinin özellikleri hem UVA hem de UVB filtreleri içermeli, deriden iyi emilmeli, deriyi nemlendirmeli, suya, terlemeye ve sürtünmeye karşı dayanıklı olmalı, etki süresi uzun olmalı, kolay sürülebilmeli, zararlı maddeler içermemeli, tahriş etmemeli, alerjen olmamalıdır.
Güneş kreminin (SPF) 30 veya daha yüksek olduğundan emin olun. SPF numarası, güneş kreminin UVB ışınlarına karşı sağladığı koruma seviyesidir. Daha yüksek SPF sayıları daha fazla koruma anlamına gelir. SPF 15, UVB ışınlarının yaklaşık % 93'ünü filtrelerken, SPF 30, yaklaşık % 97'yi, SPF 50 yaklaşık % 98'ini filtreler.
· Herhangi bir UV ışınına maruz kalmadan önce UV transmisyon ölçülür. Özel bir katsayı kullanılarak in-vitro SPF değerine ulaşılır. · Elde edilen transmisyon değeri ile hesaplanan tamamlanmamış UVAPF değeri bulunan SPF değerinin 1/3'ünden büyükse teste devam edilir.
Öncelikle, yukarıda da bahsedildiği gibi güneş kreminin ciltten çıkarılması gerekir. Şayet cilt temizlenmez ise, örneğin, ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir.
Güneş kremin eğer renk değiştirdiyse, kötü kokuyorsa ve daha tanecikli bir yapıdaysa bu bozuldu anlamına gelir. Güneş kremi artık eski formunda değil, ağdalı veya tam tersi sulu bir formdaysa son kullanma tarihinin geçtiğini anlayabilirsin.
İlgili 39 soru bulundu
Güneş kremi bozulduğunda, kokusunda değişiklikler olur. Ayrıca rengi ve kıvamı da bozulma belirtileri göstermeye başlar. Güneş kremini cilt üzerine uygulamadan önce kıvamına bakarak bozulup bozulmadığından emin olabilirsiniz. Beklenmeyen bir koku aldığınız güneş koruyucuları cildinize uygulamamanız önerilir.
Bu durumda ürün cildinizde yeterli koruma sağlayamaz, yanık oluşumuna neden olabilir. Ayrıca içerisinde bakterilerin çoğalması bazı enfeksiyonlara ortam yaratabilir. Ürünün kokusu, kıvamı ve rengi değişmiş ise kimyasal yapısı değişmiştir. Bu da doğal olarak ciltte tahriş ve alerjilere neden olabilir.
2- Güneş kremi sağlık sorunlarına sebep olur
Fakat yapılan son araştırmalara göre düzenli ve sık güneş kremi kullanan insanlar üzerinde olumsuz/toksik bir etkisi bulunmamıştır.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Su ile birleştiğinde süt kıvamına dönüşerek ciltte asla yağlı bir his bırakmaz. Sadece güneş kremini değil, suya dayanıklı makyajı bile ciltten olağanüstü bir şekilde temizler. 2.Adımda ise cildimizde ki su bazlı kirleri arındırmak için bir temizleme köpüğü seçmeliyiz.
Yüksek faktör değerine sahip ürünleri arasında Factor100 SPF 50 100 ml güneş koruyucu krem bulunur.
Su Bazlı Güneş Kremi Nasıl Anlaşılır? Su bazlı güneş kremlerinde yağ bazlı güneş kremlerinin aksine çözücü ve nemlendirici madde olarak yüksek oranda su kullanılmaktadır. Bu durumsa üründe çeşitli özellikleri ortaya çıkarır. Örneğin yoğun bir formül yerine daha akıcı ve sulu bir yapısı vardır.
Güneş kremi güneşe çıkmadan 30 dakika öncesinde sürülmeli ve 2 saatte bir tekrar cilde uygulanmalıdır. Bunun yanında, denizleri ve çevreyi kirletmeyen doğa dostu güneş kremleri tercih edilmelidir.”
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Güneşten etkin bir korunma elde edilebilmesi için güneş kremi doğru zamanda kullanılmalıdır. Uzmanlar tarafından güneş kreminin güneşe çıkılmadan yaklaşık 30 dakika önce uygulanması önerilmektedir.
UVA ışınları, dünyaya ulaşırken herhangi bir filtrelemeden geçmeden direkt yeryüzüne ve dolayısıyla cildimize nüfuz edebildiği için, tehlikeli bazı cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, bulutlu havalarda ve hatta evdeyken bile güneş kremi kullanmanın öneminden bahsediyor.
Güneş kremi güneş gören her yere sürülebilir. Ama çoğu güneş kremi bazı insanlarda göz içinde yanma gibi hassasiyetlere neden olabilir. Böyle bir hassasiyet varsa göz çevresinden uzak tutulmalıdır.
Bu nedenle güneş kremi cildi güzelleştirir mi sorusuna net bir yanıt verilemez. Ancak güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyor olması, foto yaşlanma olarak tabir edilen yaşlanmanın önüne geçmesini sağlıyor.
Güneş kremi düzenli kullanıldığında, lekelerin rengi ve yoğunluğu gözle görülür şekilde azalabilir. Ayrıca cildinizi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyarak yeni leke oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Genellikle güneş kremleri içerikleri itibarıyla cilt lekelerinizi azaltmaz. Düzenli kullanımda melanin üretimini engelleyebilir, cilt lekelerinizi soldurabilir ve cilt lekesi oluşumunu engelleyerek daha açık bir cilt tonuna sahip olmanızı sağlayabilir.
Güneş koruyucu ürünleri paketi açmamışsanız 3 yıl içinde tüketilmelisiniz. Uygun koşullarda sakladığınız krem veya losyonları açtıysanız en geç bir sonraki yıl tüketmeniz gerekiyor.
Güneş kremleri buzdolabında saklanması gereken bakım ürünlerinin başında gelmektedir. Cilt koruyucuları çok ısındığında içeriğindeki aktif bileşenler etkilerini kaybediyor ve özellikle güneşin zararlı etkilerinden koruyucu özelliklerini yitiyorlar.
1 - Eski yıllardan kalan güneş koruyucularınızdan kurtulun
Ancak açıldıktan sonra 9-12 ay içerisinde tüketilmeleri gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri