Yaprak pedler sıvıyı emdikleri için, uzun süreli kullanımı vajinadaki proteince zengin doğal salgıyı devamlı emerek vajinada kuru bir ortam yaratırlar ve daha çok akıntı artışına neden olurlar."
Tam aksine günlük pedler vajinal akıntıyı emerek özel bölgenin temiz ve ferah kalmasını sağlar, böylelikle enfeksiyon ve tahrişe karşı korumuş olur. Şeffaf vajinal akıntılara karşı özel olarak geliştirlen bu pedler kadınlara gün boyu temiz ve ferahlık hissi sağlarken vajinanın florasını bozmaz.
Normal vajinal akıntı sağlıklı bir vücut fonksiyonudur. Vücudun vajinayı temizleme ve koruma yöntemidir. Cinsel uyarılma ve yumurtlama gibi durumlarda akıntının artması normaldir. Egzersiz, doğum kontrol haplarının kullanımı ve duygusal stres de akıntıda artışa neden olabilir.
Uzmanlar ped kullanımı konusunda kadınları uyarıyor. Çok sık akıntısı olan ve iç çamaşırı sürekli ıslanan kadınlar için günlük pedler büyük kolaylık. Ancak dikkatli kullanılmadığı takdirde mantar oluşumu gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.
İlgili 40 soru bulundu
Günlük Ped Ne Sıklıkla Değiştirilmeli? Günlük pedler, adından da anlaşılacağı gibi günlük olarak kullanılan ince ve hafif hijyen ürünleridir. Bu pedlerin düzenli ve sık değiştirilmesi, hijyenin korunması ve vajinal sağlığın desteklenmesi için önemlidir. Genellikle günlük pedler, 4 ila 6 saatte bir değiştirilmelidir.
Hijyenik ped nasıl değiştirilmeli? Çocuğunuza pedini en az 3-4 saatte bir değiştirmesi gerektiğini ve yoğun günlerde bunu daha sık tekrarlaması gerekeceğini öğretin. Ayrıca yoğun geçen günler için tasarlanmış daha emici pedler olduğundan da bahsedin.
Anormal vajinal akıntının tedavisinin nasıl yapılacağı, bu soruna neyin sebep olduğuna bağlıdır. Örneğin maya enfeksiyonları genellikle vajinaya krem veya jel formunda yerleştirilen mantar önleyici ilaçlarla tedavi edilir. Bakteriyel vajinoz da, antibiyotik hapları veya kremlerle tedavi edilir.
Sarı veya yeşilimtırak, köpüklü, kötü kokulu bol vajinal akıntı ve vajinal yanma, vulvada kaşıntı bulguları ile karakterizedir. Tedavide Metronidazol ve Antibiyotik tedavisi uygulanır.
Vajinal ıslanma ya da vajinal lubrikasyon, ovülasyon döneminde veya cinsel uyarılma ve cinsel ilişki sırasında vajinal salgı bezlerinin çalışmasıyla vajinanın kaygan duruma gelmesidir. Vajinal kuruluk, ıslanmanın yetersiz olduğu durumdur ve bazen onu güçlendirmek için yapay kayganlaştırıcılar kullanılır.
Rahim ağzından gelen sümüksü ve saydam renkli bu akıntılar hormonlar ile ilgili olduğundan belirli zamanlarda artış gösterir. Muayenede bulgu yoksa normal kabul edilir. Ancak her akıntı sağlıklı vajinal akıntı değildir.
Fizyolojik akıntı adet döngüsünün her gününde var olabileceği gibi yalnızca belli günlerde ortaya çıkabilir. Yumurtlama döneminde rahim ağzından yumurta akı kıvamında, lastik gibi uzayabilen berrak bir sıvı salgılanır ve bu sıvı kadın tarafından çoğunlukla hissedilerek “akıntı” olarak nitelendirilir.
İşte aklınızdaki "Günlük ped zararlı mı?" sorusunun yanıtı. Her gün günlük ped kullanmak vajinal bakteri enfeksiyonlarına sebep oluyor! Bu durum o kadar önemli ki sesimizi çıkarıp dünyadaki tüm kadınları uyarmamız gerekiyor. Enfekiyon kadar ciddi olmasa da, genital akne problemleri ve maya mantarları vakaları da var.
Bu nedenle eğer hijyenik ped kullanılıyorsa 3-4 saatte, tampon kullanılıyorsa 3-6 saatte bir değiştirilmesi önerilmektedir [28].
Bir kadının külotunun köşesinde takılır. Bazı kullanımlar şu olaylara yapılıyor: günlük vajinal akıntı için emicilik, hafif adet akışı, tampon ve regl kabı desteği, lekelenme, ilişki sonrası akıntı ve idrar tutamama. Külot gömlekleri de boşalmakta olan ve döngülerine başlamak üzere olan kızlara yardımcı olabilir.
Vajinal akıntının beraberinde vajinal yanma ve kaşıntı da varsa, kadının gündelik hayatını oldukça olumsuz biçimde etkiler. Vajinal akıntının birden fazla nedeni vardır. Genel olarak üşütme, doğum kontrol hapları, şeker hastalığı, bakteriyel enfeksiyonlar ve mantar enfeksiyonu gibi sebeplerden kaynaklanabilir.
Berrak Vajinal Akıntı: Berrak, renksiz veya hafif beyazımsı bir akıntı vajinanın normal ve sağlıklı bir şekilde çalıştığının bir göstergesidir. Bu tür akıntı vajinanın doğal temizleme sürecinin bir parçası olarak ortaya çıkar ve endişe verici değildir. Beyaz Vajinal Akıntı: Beyaz renkteki akıntı da normal kabul edilir.
Vajinal kandida enfeksiyonlarının en sık karşılaşılan belirtileri vajinal akıntı ve kaşıntıdır. Vajinal akıntıların süt kesiği ve peynirimsi (peynir kesiği) görünümde olması tipik bir özelliğidir. Süt veya peyni kesiği şeklindeki akıntılar kıvamlarından dolayı bazen akıntı şikayetine neden olmayabilirler.
Doğurganlık akıntısı: Reglinizden iki hafta önce olur ve çiğ yumurta beyazı gibi görünür. Islak ve kaygandır, kokmaz veya kaşınmaz. Külodunun ıslandığını hissedersin. Bu normaldir ve endişelenecek hiçbir şey yoktur.
Dış genital bölgede beyaz kabarcıklar ne anlama gelir? Dış genital bölgede oluşan hastalıkların şikayetlerinden birisi de beyaz kabarcıklar veya su kesesi şeklinde baloncuklar olmasıdır. Bu duruma en sık neden olan mikrobik ajan herpes virüsüdür. Herpes virüsü cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır.
4- Sarı Akıntı: Genellikle bir enfeksiyon belirtisidir. Sarı renkte vajinal akıntı kötü kokulu ise ve akıntının yanı sıra kaşıntı ve ağrı hissi duyuluyorsa doktora başvurulması ve gerekli tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Sarı renkte vajinal akıntının nedeni cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar da olabilir.
Bazı kadınlar kandan rahatsız olarak fazla ped değiştirebilir. Bazıları da idare etmesi açısından daha az sıklıkta ped değiştirir. Kadınlar için gün içinde beşten fazla ped kullanılması normalin üzerinde kabul edilir. Normal bir süreçte kadınlar günde ortalama 1-2 ped değiştirmektedir.
Normalde her kadının ayda 1 kez (ortalama 28 günde bir) âdet (regl) görmesi ve âdet süresinin 3-7 gün arasında olması normaldir. Bu süre içinde kaybedilen kan miktarı ise 30-80 mL arasında değişir ki, normal şartlar altında günde 3-4 pedlik bir kanama normal olarak kabul edilmektedir.
Dolayısıyla parfümlü günlük ped, en sağlıklı günlük peddir diyemeyiz. Bu konuda beije'e gönül rahatlığıyla güvenebilirsin: beije Ped'in üst yüzeyi, doğası gereği hipoalerjenik ve antibakteriyel olan organik bambu lifinden dokunarak üretilir. Plastik, lateks gibi alerjen maddeler içermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri