Güve ilaçlaması için kokulu ya da kokusuz sıvı ilaçlar kullanılmalıdır. Güve yumurtası güve kovucu ilaçlar sayesinde yok edilebilir. Marketlerde ya da eczanelerde satılan spreyler ya da tabletler güve öldürücü ya da kovucu olarak kullanılabilir.
Mutfak çekmeceleri, mobilya altları ve gardıropları haftada bir kez süpürün ve sirkeli suyla silin. Dolabın içine çay ağacı yağı sürebilirsiniz. Bu yağ rutubeti en aza indirir ve güve oluşması riskini düşürür. Kurutulmuş lavanta, nane ve kekiği keselerin içine doldurun ve ağızlarını kapatın.
Evde değerlendirilecek birçok kolay ve özel çözüm sayesinde güvelerden kurtulmanın doğal yollarını değerlendirmek mümkün. - Sinek kağıdı ve balık yağı kullanmak suretiyle güve tuzağı yapılabilir. - Sirke karışımı ile beraber mutfak dolapları temizlenebilir. - Dolaba sedir koymak suretiyle güveleri kaçınmak mümkündür.
Güveler, temizlikten ve güzel kokulardan asla hoşlanmaz. O halde onların bu özelliklerini fırsata çevirmenin tam zamanı! Sedir ağacı, lavanta, limon, doğal sabun, defne yaprağı gibi birçok hoş kokuyu güve ihtimali olan bölgelerde her daim bulundurarak güveleri uzak tutabilirsiniz.
Dişiler erkeklerden daha az hareket etme eğilimindedir ve her iki cinsiyet de yüzeylerin üzerinde uçmayı tırmalamayı tercih eder, bazı yetişkinler ise asla uçmaz.Dişi güveler yumurtlama dönemi sonrası ortalama 15-16 gün daha yaşar, erkekler ise 28-30 gün sonra ölür.Tırtılların aksine, yetişkin güveler beslenmezler. ...
İlgili 16 soru bulundu
Hijyenia haşere ilacı içerisinde 0,15 oranında Lambda Cyhalothrin maddesi bulunur. Bununla birlikte aynı oranda Tetramethrin ve PBO maddeleri de ilaç içerisinde yer alır. Hijyenia güve - kelebek ilacı Tetracon ultra sprey 450 ml kullananlar ürünün etkili yapısından oldukça memnundur.
Güveler ev ve iş yerlerinde kiler, mutfak gibi alanlarda bulunurlar. Özellikle kiler gibi alanlarda yaygın olarak bulunan güve çeşitleri nemli ve sıcak ortam buldukları anda üremeye başlarlar. Güveler çoğu zaman yün ve benzeri kıyafetlerin arasında ürerler.
Güve; lavanta, kekik, karanfil, defne yaprağı gibi kokulu bitkilere gelmez. Ayrıca güve kovucu olarak çay ağacı yağı da kullanabilirsiniz.
Güve, bulunduğu ortam şartına göre yılda 1 ila 5 kez üreme potansiyeline sahiptir. Güveler yumurtalarını genellikle yünlü kumaşlar üzerine bırakırlar. Bir dişi güve tek seferde 100 yumurta bırakabilir. Etrafında koza örerek sakladığı yumurtalar 10 güne kadar uygun sıcaklıkta olgunlaşır ve güve larvaları çıkmaya başlar.
Açıkta Bırakılan Bakliyatlar Güveleri Eve Davet Eder
Açıkta bırakılan un, nohut, bulgur ve bakliyatlar güvelerin beslenmeleri ve saklanmaları için en elverişli ortamlardır. Bunun nedeni ise sinek türü haşerelerin buralara yumurtalarını bırakmaları ve durumun güve oluşumuna yardımcı olmasıdır.
Atmosfer ortamında kolaylıkla buharlaştığından haşere (böcek türleri) ile mücadelede kullanılır. Güveleri uzaklaştırdığından yünlü kumaş ve kürkleri korumakta kullanılır. Sanayide eritici, yakıt ve boya hammaddesi olarak; eczacılık ve parfümeride ise ara madde olarak kullanılır.
Daha çok hava almayan karanlık ve rutubetli alanlar güve kelebeklerinin en sevdiği ortamlardır. Güvelerde aynı sinek yada böcekler gibi dışarıdan da evlerimize girebilirler.
Sıvı ilaç ULV(Sisleme) veya pompa ile püskürtme yöntemiyle uygulanmaktadır. Güve problemi olan alan detaylı bir şekilde sıvı ilaçla ilaçlanmaktadır. Güve ilaçlaması uzman ekibimiz tarafından profesyonelce yapılmaktadır. Güve ilaçlamada kokulu ilaçlama yapılabileceği gibi kokusuz ilaçlama da yapılabilir.
Güve larvaları yaklaşık 10 gün içinde yumurtadan çıkar ve yaklaşık 1–1,5 ay içinde ergin bir güveolur. Güve zararlısının birçok türü vardır. Yaşam koşulları türlerine göre değişiklik gösterebilmektedir.
Güve Neden Olur? Güveler genelde çeşidi bakliyatların saklandığı alanlarda yoğun olarak öne çıkarlar. Özellikle mercimek bulgur ve nohut gibi bakliyatların ağzının açık kalması güvelerin ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Böylece güveler bu alanlarda saklanır, beslenir ve aynı zamanda ürer.
Uygulandığı alanda leke bırakmayan güve ilacı aynı zamanda pratik bir kullanıma sahiptir. Tahıl güvesi, elbise güvesi, halı güvesi gibi değişik zararlı türleri ile mücadele amacıyla geliştirilen güve ilacı çeşitleri mevcuttur.
Yetişkin güveler sıvı bir diyetle yaşar ve çok az yiyeceğe ihtiyaç duyar. Çiçek nektarından gelen sıvıyı, çürüyen meyvelerden gelen sıvıları, bitki özsuyu ve hatta kuş pisliği veya hayvan gübresinden besinlerini elde ederler. Güve tırtılları çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar ve bulabildikleri ne varsa tüketirler.
Halı Güvesinin Özellikleri
Devetüyü renginde olan halı güvesinin kanatları üzerinde benekler bulunur. Halı güvesi, pirinç tanelerine benzeyen kapsül şeklinde küçük beyaz yumurtalar bırakır. Ufak boyutlara sahip halı güvesi, diğer güve çeşitlerinden farklı olarak çok fazla uçamaz.
Markanın birçok böcek için farklı etki eden çeşidi bulunur. Raid çeşitleri arasında güve için, karınca için, örümcekler için, hamam böcekleri ve sivrisinekler için özel geliştirilir. Bu formüllere sahip ürünler çok etkilidir.
Güveler ve tırtılların bazılarında vücut dış yüzeylerinde kendilerini savunmak amacıyla doğrudan tahriş veya çeşitli toksinleri iletme yeteneğine sahip tüyleri veya keskin dikenler bulunmaktadır. Bunlar ile doğrudan temas deride bir tepki uyandırmakta ve kaşıntılı döküntülere neden olmaktadır.
Öncelikle güvenin neden oluştuğunu öğrenmeli, güvelenen tüm tahıllarınızı ve kuru bakliyatlarınızı ne yazık ki çöpe atmalısınız.
Yumurta 0.25 mm çapında ve basık kubbe biçimde olup, üzerinde arı peteğini andıran desenler bulunur. Yumurta ilk bırakıldığında şeffaf, açılmaya yakın kirli beyaz ve sarımsı renk alır (Şekil 77c). dönemlerinde zararlı olur.
Harnup güvesi, 30°C sıcaklık ve %70 orantılı nem koşullarında bir dölünü ortalama 38 günde tamamlar ve 5 larva dönemi geçirir. Bir dişi, ortalama 80–170 yumurta bırakır.
Birçok farklı güve türü vardır, ancak ev sahipleri genellikle giysi güvelerine ve kiler güvelerine rastlar. Bu haşere , yiyecek kaynağı veya yumurta bırakacakları yer olarak çeşitli ev eşyalarını kullanırlar .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri