Akıllı Güvenlik Duvarı kapalı olduğunda, bilgisayarınız İnternet kaynaklı tehditlere ve güvenlik risklerine karşı korunmaz. Akıllı Güvenlik Duvarı'nı kapatmanız gerekirse yalnızca belirli bir süreyle kapatmalısınız. Akkıllı Güvenlik Duvarı süreden sonra otomatik olarak yeniden açılır.
Microsoft Defender Güvenlik Duvarı'nı kapattığınızda cihazınız (ve varsa, ağınız) yetkisiz erişime karşı daha savunmasız hale gelebilir. Engellenen bir uygulamayı kullanmanız gerekiyorsa, güvenlik duvarını kapatmak yerine bu uygulamaya güvenlik duvarı üzerinden izin verebilirsiniz.
Bilgisayarlarımızı dışardan erişim sağlamak gerektiğinde bu güvenlik duvarı yazılımı bu erişimleri güvenlik sebebiyle engeller. Bu erişimlere izin vermek için güvenlik duvarı yazılımını kapatmak ya da özel izin vermek gerekebilir. Buna güvenlik duvarı kapatma denir.
Fakat uzmanlar Windows Defender'ın kapatılmasını da önermiyorlar. Yapılacak en doğru şey Windows Defender ile beraber güvenilir, başka bir antivirüs programının eş zamanlı olarak kullanılması. Böylece bilgisayarınız için maksimum koruma sağlayabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Güvenlik duvarı veya ateş duvarı, (İngilizce: Firewall), güvenlik duvarı yazılımı, bir kural kümesi temelinde ağa gelen giden paket trafiğini kontrol eden donanım tabanlı ağ güvenliği sistemidir.
Güvenlik duvarları, internet bağlantınızdan gelen bilgileri filtreleyen ve inceleyen yazılım programları veya donanım cihazlarıdır. İlk savunma hattını temsil ederler çünkü herhangi bir potansiyel zarar oluşmadan, kötü amaçlı bir programın veya saldırganın, ağınıza ve bilgilerinize erişmesini durdurabilirler.
Güvenlik duvarları, ev ağı güvenliğinde ilk savunma hattını temsil eder. Ancak, ev ağınızı koruyan tek şey bir güvenlik duvarı olmamalıdır. İnternet özellikli tüm cihazlarınızın en son işletim sistemine, web tarayıcılarına ve üzerlerinde yüklü güvenlik yazılımına sahip olduğundan emin olmanız çok önemlidir.
Tek bir firewall tüm ağınızı, dolayısıyla ağınızdaki bütün cihazları korur. Bilgisayarınızda çalışmadığı için sisteminizin performansını ve hızını etkilemezler.
Windows'ta Ayarlar'ı aratın ve açın. Ayarlar'da Güncelleştirme ve Güvenlik'e tıklayın. Güncelleştirme ve Güvenlik bölümünde Windows Security'ye ve ardından Windows Security'yi aç'a tıklayarak güvenlik duvarı ayarlarını görüntüleyin.
Gelişmiş > Güvenlik > Güvenlik duvarı bölümüne gidin ve güvenlik duvarını etkinleştirmek için Güvenlik duvarını etkinleştir kutucuğunu işaretleyin, devre dışı bırakmak için ise Güvenlik duvarını etkinleştir kutucuğunun işaretini kaldırın.
Veriler, bağlantı noktaları olarak adlandırdığımız cihazlara ve cihazlara akar. Güvenlik duvarı, bu bağlantı noktalarından geçmesine izin verilen ve daha da önemlisi olmayan şeyleri denetleyen bir güvenlik duvarıdır.
İzin verilen uygulamalar listesine uygulama ekleme veya kaldırma. Başlangıç menüsünü seçin, Bir uygulamaya Windows Güvenlik Duvarı üzerinden izin ver yazın ve sonuç listesinden seçin. Ayarları değiştir'i seçin. Yönetici parolası girmeniz veya seçiminizi onaylamanız istenebilir.
Ağınızdan internete giden ve internetten ağınıza doğru gelen trafik kurallarını yönetebilir ve belirlediğiniz kurallara uygun olmayan trafiğin geçişini engelleyebilirsiniz.
Şirket içindeki ağı ya da ağlar üzerindeki bilgisayarları internetten gelebilecek saldırılara karşı koruyan güvenlik duvarı, iç ve dış ağlar arasındaki ağ trafiğini önceden belirlenmiş esaslara bağlı olarak denetler. Bu da her zaman kontrollü bir veri akışının gerçekleşmesini sağlar.
Yeni nesil güvenlik duvarı, networkler arasındaki trafikte tam görünürlülüğü sağlamak için , diğer güvenlik duvarları ile arasındaki trafik kontrolü yapabilmek için ve internete doğru olan trafiğini kontrolü için statik ve dinamik paket filtrelemenin yanısıra VPN trafiğini de kontrol edebilmektedir.
Bilgisayar ağlarında, güvenlik duvarları önceden tanımlanmış veya dinamik kurallar ve ilkeler kümesine dayalı olarak ağ trafiğini engeller veya izin verir. Ağları ve bilgisayarları potansiyel olarak tehlikeli kara şapkalı saldırganlardan korur ve cihazları ele geçirerek kötü amaçları için kullanmalarının önüne geçer.
Paylaş : Firewall, güvenlik duvarı anlamına gelmektedir. Kısaca bilgi sistemleri için üretilmiş olan güvenlik duvarı sistemleri de denilebilir. Gelen/giden tüm ağın trafiğini kontrol ederek belirli filtrelerden geçirir ve ağ trafiği içerisindeki zararlı olabilecek eylemleri engellemeyi amaçlar.
Güvenlik duvarı sistemleri, donanım tabanlı ve yazılım tabanlı olmak üzere ikiye ayrılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri