Sanatçı, tasarımcı, grafik tasarımcı, fotoğrafçı, animatör, film yapımcısı veya öğretmen olabilirler. Mezunlar, resim, heykel, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon ve diğer görsel sanatlar alanlarında iş bulabilirler.
Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler, alanlarına göre serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitmeni ve danışmanı olabilirler.İç mimar ,grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımcısı,moda tasarımcsısı gibi bir cok alanda çalışabilirler.
Güzel sanatlar, resim, heykel, mimari, şiir, müzik, tiyatro gibi insanda estetik açıdan zevk duygusu uyandıran tüm sanatlara verilen genel addır. Güzel sanatların amacı güzelliği açıklamak ve yorumlamaktır.
Sınav sistemi her okula göre farklılık gösteren Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına her yıl yaklaşık 3000 ile 5000′ i aşkın ( Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Marmara Üniversiteleri ) öğrenci girmekte ve bu sayının sadece %10'u bu sınavlarda başarı göstermektedir.
İlgili 31 soru bulundu
*Yaş sınırı yoktur.
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bir program da olsa bu süreci tamamlamadan bir yetenek sınavına başvuruda bulunamıyorsun. Güzel Sanatlar Fakültelerinin, Konservatuvarların ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının yetenek sınavlarına başvuru hakkı için asgari TYT'de 150 ve üzerinde bir puana sahip olman gerekiyor.
Görsel sanatlar öğretmeni ne iş yapar, görev ve sorumlulukları nelerdir? Sizin için tüm detayları derledik. Güzel sanatlar fakültesinden mezun olanlar da formasyon eğitimi aldıktan sonra öğretmenlik yapabilir.
Eğitim Modelimiz. Pera Güzel Sanatlar Lisesi' nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu liseleri statüsünde olan okulumuzda öğrenciler, 9. sınıftan itibaren haftada 24 saat kültür derslerinin (Türkçe-Tarih-Coğrafya-Matematik gibi) yanı sıra bölüm derslerini de (Müzik-Resim-Tiyatro-Bale/Dans) almaktadır.
Eğer gireceğiniz bölüm yetenek sınavları ile alım yapıyorsa TYT'ye girmeniz gerekmediğini düşünmemelisiniz. Aksine güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavları için öncelikle TYT baraj puanını geçmeniz şartı koşulur.
Nitekim Mimar Sinan Üniversitesinde eğitim alabilmek için 236,13161 taban puanını geçmek, 484.536 başarı sıralamasını edinmek gerekmektedir. Ancak bu rakamlar 2023 yılı için geçerlidir ve her bölümün taban puanı ve başarı sıralaması kendi içinde değerlendirilmelidir.
Güzel sanatlar, güzellik ve zevkle ilgilenen sanatlar için kullanılan bir ifadedir. Resim, heykel, mimarlık, müzik ve şiirden oluşan beş başlıca sanat alanını kapsar.
Üniversitelerin Görsel Sanatlar Bölümü'nden mezun olan kişiler, formasyon eğitimine katılarak görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışabilir. Görsel sanatlar öğretmeni öğrencilere resim alanında eğitim verir, onlara bu ders ile ilgili ödevler verir.
Mezunlarımız mesleki müzik eğitimi veren kurumlarda akademisyen olabilecekleri gibi, resmi ya da özel sanat kurumlarında, topluluklarda sanatçı ve sanat eğitimcisi olarak görev yapabilirler. Ayrıca pedagojik formasyon eğitimi alarak milli eğitim kurumlarında da görev yapabilmektedirler.
2023 yetenek sınavı başvuru şartlarından biri de öğrencilerin üniversite sınav puanının yeterli olmasıdır. Yetenek sınavlarına giriş hakkı kazanabilmeniz için Y.K.S. 'den en az 160 puan almanız gerekir. Bu puanla özel üniversitelerin yetenek sınavlarına girebilirsiniz.
Güzel Sanatlar Fakültesi mezunlarına uygulanacak pedagojik formasyon kurslarında, eğitim fakülteleri mezunlarının yeterliklerine denk veya yakın bir programın uygulanması şartı ile bunların sanat öğretmenliği mesleğine daha bir hazır olmaları sağlanabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verilmiştir.
El Sanatları Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? El sanatları eğitmeni olabilmeniz için El Sanatları veya El Sanatları Tasarım ve Yönetimi adlı lisans bölümü tamamlamanız lazımdır.
Grafik Tasarımı bölümü mezunları, grafik tasarım, reklamcılık, web tasarımı, animasyon, dijital medya, ambalaj tasarımı, kitap tasarımı ve benzeri alanlarda çalışabilirler. Mezunlar, işletmelerin pazarlama, iletişim ve reklam ihtiyaçlarını karşılamak için tasarımlar üretebilirler.
eleman.net verilerine göre, Grafik Tasarım Uzmanı 2023 yılında ortalama 36.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Grafik Tasarım Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 29.480 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 18.172 TL maaş alıyordu.
Bölümden mezun olanlar nerelerde çalışabilir? Sizin için ayrıntılı bir şekilde derledik. Özel üniversiteler dışında İstanbul'da 4, İzmir'de 5 ve Ankara'da 2 Güzel Sanatlar Fakültesi bulunmaktadır. Bu fakültelerde resim, heykel ve müzik dışında birçok bölüm yer alıyor.
ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR: 1- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın kararı gereğince özel yetenek sınavlarından ücret alınmayacaktır.
Kayıt Kesinleştirme (Birim Onayı): İnternet üzerinden çevrimiçi (online) kaydını yapan adayın kayıt onayı 24 – 28 Temmuz 2023 tarihleri arasında ilgili akademik birim tarafından online olarak yapılacaktır. Özel Yetenek Sınavları 2-18 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Güzel Sanatlar Yetenek Sınavı Nasıl Yapılır? Yetenek Sınavları genellikle 2 yada 3 aşamalı olur bunlar 1. aşama desen 2. aşama imgesel 3. aşama ise mülakat olabilir. Öğrencinin ölçme görme ve karayıp kağıda oranlı bir şekilde aktarmasının sınandığı bir sınavdır. Öğrenciye canlı model veya natürmord bu aşamada sorulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri