Hacamat bel fıtığına iyi gelir mi? Sırt ve bel bölgesine de uygulanan hacamat fıtığa bağlı ağrıları azaltmada ve kısmen fıtığın tedavisine de katkı sağlamaktadır. Hacamat kan dolaşımını etkileyen bir tedavi olduğundan bel veya boyun fıtığı gibi sağlık problemlerine dolaylı yoldan etki sağlar.
Boyun fıtığı problemlerinde fıtık çevresi yeterince kanlanamamakta ve bu durum hastanın şikayetlerinin şiddetinin artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle günümüzde boyun fıtığı tedavisinde hacamat uygulaması da tercih edilmektedir.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
İki çukurdan yani ense çukuru ve bıngıldaktan, hacamat yapılmaz. Yapılırsa, unutkanlığa sebep olabilir. Kafa arkasından, ense çukurunun altından (boyun), kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz.
İlgili 41 soru bulundu
BEL VE BOYUN FITIĞI: Bel fıtığı ve boyun fıtığı tedavisinde genellikle ağrıyan yere hacamat yapılır. Fıtıklaşan bölgede tortular ve oradaki pis kan vakumlanarak alınır.
Ancak, fıtık problemi sinirler üzerinde oluşturduğu baskının yanı sıra kan dolaşımının sağlıklı şekilde gerçekleşmemesini de beraberinde getirmektedir. Bu bakımdan hacamat, fıtık problemlerinin tedavisinde dolaşım sistemi üzerinde oluşturduğu negatif basınç doğrultusunda yardımcı etki oluşturmaktadır.
Hacamat öncesinde ne aşırı tok, nede çok Aç olmamalıdır. Uygulama öncesi en az 3 saat önceden yeme içmenin kesilmesi yeterli olacaktır. En az 24 saat öncesinden eğer kişi yapabilecek ise 3 gün öncesinden başlanarak hayvansal gıda alınmaması önemlidir. 24 saat öncesinden cima (cinsel birliktelik) yapılmamalıdır.
Ayrıca deride kesi yapılması nedeni ile deriye veya kana mikrop bulaşma riski de mevcuttur. Özellikle steril olmayan şekilde yapılan hacamat ile hepatit, HIV (AIDS), frengi gibi kan teması ile geçen hastalıkların bulaşma riski de mevcuttur.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir. Bel bölgesine yapılan hacamat kadın- erkek hastalıkları, idrar tutamama, cinsel isteksizlik, cinsel performansı yükseltmeye iyi gelir.
Sigara içenler, hacamat uygulamasından en az 2 saat önce ve sonra sigara kullanmamalıdır. Hacamat sonrasında 6 saat kadar uyumamak ve yürüyüş yapmak faydalıdır. Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.
Metokarbamol, karisoprodol ve siklobenzaprin gibi kas gevşetici maddeler kas spazmlarını kontrol etmek için verilebilir. Sinirlerin şişmesini ve iltihabını azaltmak için steroid verilebilir. Beş günlük bir süre boyunca kronik bir dozajda oral yolla alınırlar.
Düzenli aralıklarla 6-7 seanslık hacamat uygulamaları ile biiznillah tamamen geçer. KİREÇLENME, ROMATİZMA, İLTİHAPLI EKLEM ROMATİZMASI: Karaciğer arkası, kahil ve ağrıyan bölgelere özellikle diz kapağı ve baldırın dış kısımlarına yapılan uygulamaları çok faydalıdır.
Hacamat tedavisi sinir sisteminde uyarılma meydana gelmesini sağlar. Bu uyarı endorfin, seratonin ve dopamin gibi hormonların salgılanmasın ı da beraberinde getirir. Aralarında mutluluk hormonunun da bulunduğu bu salgılar gevşeme, rahatlama ve huzur hissetme gibi etkileri olan hormonlardır.
Baldırların ve kalçaların yan taraflarında yapılan hacamat , özellikle kadınlar için menstrüasyonun temizlenmesine yardımcı olur. Baldır ve diz çukurluğu vücut yükünden kaynaklanan ağrıyı en aza indirmek ve kas ağrısını gidermek için çok faydalıdır.
Kan tutan kişilere, kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, düşük tansiyon hastalarına, kemoterapi görenlere, hamilelere, organ nakli olanlara, 12 aydan küçüklere, kanın pıhtılaşma zamanı düşük olan kişilere, bazı durumlar hariç 60 yaş üzerinde olan kişilere hacamat tedavisinin uygulanması önerilmemektedir.
Hacamat yaptırma öncesi ve sonrasında hayvansal gıda, süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi tavsiye edilmez. Nedeni vücutta proteinin sindirilme aşamalarının uzun olması ve vücudun enerjisini azaltmasıdır. Ayrıca proteinler kan dolaşım hızını yavaşlatır.
Hacamat sonrası 6 saat kadar uyunmaz. Yarım saat kadar yürüyüş yapılması tavsiye edilir. Hacamattan sonra en az iki saat kadar sirkeli-limonlu su ya da bal şerbeti dışında bir şey yenilip içilmemelidir.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Geleneksel hacamatın mantığı ısı yoluyla özellikle sırt derisinde kılcal damarları uyarmak ve ufak kesiklerle kirli kanı dışarı akıtmak yöntemine dayanır. Bu uygulama çok steril ortamda ve uzman doktor tarafından gerçekleştirilmelidir.
Bölge ve cilt özelliğine göre belirlenmek üzere 1- 4 dakika kadar beklendikten sonra uygulanan kupa sökülür ve kupalanan bu alana ince uçlu bir neşterle yine cildin özelliği dikkate alınarak 0,5-1 mm derinliğinde ,0,5- 1 cm uzunluğunda küçük çizikler atılır.
Hacamat sonrası uyulması gerekenler ? - En az 2 saat yemek yenmesi önerilmez. - Geleneksel uygulamalarda sonrasında 48 saat hayvansal gıda tüketilmemesi önerilir. - 24 saat sonrasında banyo yapılabilir.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur. Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri