Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Hacamat ile alınan kan ile damardan alınan kan (venöz kan) aynı değildir, hacamatta alınan kanın içerisinde zararlı maddeler (ağır metaller, toksinler, serbest radikaller) bulunmaktadır. Bu yöntemle alınan kan, pelte kıvamında, koyu renklidir ve kan özelliğini yitirmiştir.
Bu doğrultuda atık maddeler ve toksinler kılcal damarlar ile deri altlarında birikmeye başlar; bazı rahatsızlıklar baş gösterir ve kişide yorgunluk gibi hiç geçmeyen belirtiler baş gösterir. Deri altında veya kılcal damarları tıkayarak pıhtılaşan kan ve birikintilere “kirli kan” adı verilir.
Hacamat uygulanırken vakumlara kan gelmemesi veya çok az kan gelmesi; vakumların doğru yere uygulanmaması ya da damarların daralması ve tıkanıklıklara bağlı kan dolaşımının zayıflığı veya yeterli miktarda su içmemek veyahut kanın normalden daha hızlı pıhtılaşması gibi sebeplerle olabilmektedir.
Organlar tarafından kullanılıp oksijenden fakirleşen kan (kirli kan! Aslında kirli değildir, yalnızca oksijenden fakirdir, nedense böyle bir yanlış ifade kullanılmıştır!) vena cava inferior ve vena cava superior denilen büyük toplardamarlar yolu ile sağ atriuma gelir.
İlgili 28 soru bulundu
Eğer kandaki oksijen miktarı yüksekse yani kan oksijene doymuşsa açık kırmızı görülür. Ama kan eğer oksijene doymamışsa yani oksijen miktarı yetersizse koyu kırmızı görülür.
Kirli kan bile hiçbir zaman mavi renkte değildir; sadece deri üzerinden bu şekilde gözükür. Kanın rengi parlak kırmızı (temiz kan) ile kopkoyu kırmızı (kirli kan) arasında değişir.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir.
Özellikle sırttan uygun noktalardan yapılan hacamat karaciğer temizliğinde çok büyük katkı sağlar. Düzenli hacamat yaptıran kişilerde damarlarda plaklar oluşmaz ve tıkanıklık olmaz. Damar tıkanıklığı şikayeti olan bir kişi 1 seansta 40 yıllık toksinlerden kurtulmayı beklememelidir.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Hacamatta derin kesikler atılmaz. Kişinin deri kalınlığına göre 1.5-3 mm arası derinlikte küçük kesikler atılır, bu sebeple deride yara izi kalmaz, yaralar bir günde iyileşir. İlk kupa vurulduktan sonra kuru hacamat dediğimiz küçük kesi işlemi yapılır.
Ancak, fıtık problemi sinirler üzerinde oluşturduğu baskının yanı sıra kan dolaşımının sağlıklı şekilde gerçekleşmemesini de beraberinde getirmektedir. Bu bakımdan hacamat, fıtık problemlerinin tedavisinde dolaşım sistemi üzerinde oluşturduğu negatif basınç doğrultusunda yardımcı etki oluşturmaktadır.
Detoks amacı ve hastalıklardan korunma amacıyla yapılacak uygulamalarda öncelikle vücudun ana çöplük merkezi olan sırt bölgesinin temizlenmesi gerektiği ve sonrasında devam eden seanslarda ve kişinin hastalıklarına göre hekimin belirleyeceği şekilde baş bölgesi ve vücudun diğer kısımlarından hacamat uygulaması ...
Bölge ve cilt özelliğine göre belirlenmek üzere 1- 4 dakika kadar beklendikten sonra uygulanan kupa sökülür ve kupalanan bu alana ince uçlu bir neşterle yine cildin özelliği dikkate alınarak 0,5-1 mm derinliğinde ,0,5- 1 cm uzunluğunda küçük çizikler atılır.
Hacamat sonrası 15-30 dakika yürüyüş çok faydalıdır. 4. hacamattan sonra en az 2 saat kadar bir şey yenilip içilmemeli, 2 saat sonra ise sirkeli su veya bal şerbeti içmek faydalıdır.
Uygulama öncesi ılık su ile duş alınması önerilmektedir. Uygulamadan 1 gün öncesinde cinsel ilişki önerilmemektedir.
C7 dermatomu, C7 sinirinden duyumları alan bir deri. bölgesidir. Bu dermatom, omuzları, kolların arkasını ve. orta parmağı kaplayan cilt alanlarını içerir.
Siyah yada kahve telvesi gibi olmuş görünüm eskimiş kanı gösterir. Yani kanama bitmiş ama rahim içinden en dışarı pedinize gelene kadar geçen süre de kan eskime nedeniyle koyu renk almaktadır. Korkulacak bir durum değildir.
Atar damar kanamaları kalp atımları ile uyumlu olarak kesik kesik akar ve açık renklidir. Toplardamar kanamaları ise koyu renkli ve sızıntı şeklindedir. Kılcal damar kanaması küçük kabarcıklar şeklindedir.
Kırmızı ışık ise uzun dalga boyu sayesinde daha derinlere kadar ilerle- yebilir. Kan dokusuna ulaşabilen kırmızı ışığın kısmi emilimi ile deri dışına çıkması mümkün olmaz. Damarların bulun- duğu kısımlarda derimizden saçılan veya yansıyan ışığın çoğunluğunu mavi tonlar oluşturduğu için damarlarımız mavimsi görünür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri