Eğer SD kart takıldıktan sonra bildirim gelmezse “ayarlar” ve “depolama” şeklinde ilerleyin. Buradan depolama ayarlarını “dahili olarak biçimlendir” deyin. Sonraki ekranda karşınıza “SD kart biçimlendir” ya da “sil ve biçimlendir” şeklinde seçenek çıkacaktır.
SD kartınızı cihazınıza taktıktan sonra yeniden başlatınız. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra SD kartınız cihaz tarafından algılanır ve kurulum yapılmaya hazır hale gelecektir.
Uygulamaları bellek kartına taşımak için
Ana ekranınızdan, Uygulama ekranı simgesine dokunun. Ayarlar > Uygulamalar öğelerine dokunun. SD kartta sekmesine dokunun. Uygulamayı seçin, ardından SD karta taşı öğesine dokunun.
İlgili 45 soru bulundu
Hafıza kartı; video, belge, fotoğraf ya da daha büyük ölçekli dosyaları saklayabilmek için farklı ölçülere ve çeşitlere sahip bir depolama aracıdır.
Tüm Android uygulamaları dahili bellekten harici depolama alanına taşınabilme özelliğini desteklemez. Bu, uygulamaların geliştiricisine bağlıdır. Uygulama SD karta taşınamaz. Uygulama SD karta taşınabilir.
Sd kartı kullanmak için Ayarlar bölümünden Cihaz kısmına girmeniz gerekir. Sonrasında SD kartın içine taşımak istediğiniz uygulamayı seçin ve Depolama kısmına basın. Kullanılan depolama alanını değiştir kısmına basın ve bu alandan SD kartınızı seçin.
Windows'da SD Kart Kontrolü
Komut çalıştırma ekranında, hangi disk biriminde sorun var ise ilgili disk için “ chkdsk ” komutu girilir. Bu komut, ilgili sürücünün kontrol edilmesi anlamına gelir.
Her ne kadar iPhone'larda microSD kart yuvası yer almasa da Android telefonlarda hafıza kartları sayesinde kapasiteyi artırmak mümkün. Böylece dahili depolama alanına ek bir çözüm üretilebiliyor. MicroSD hafıza kartı, kapasiteyi artırmanın en hızlı ve kolay yollarından biri.
Cihazınızda Ayarlar'ı açın. Depolama'ya dokunun. SD kartınızın tanınıp tanınmadığını kontrol edin. SD kart Ayarlar'da tanınmazsa: SD kartı çıkarıp tekrar takın.
SIM kartta saklanan kişileri içe aktarma
Ayarlar > Kişiler > SIM'deki Kişileri Aktar'a dokunun. Sorulursa SIM karttaki kişilerinizi aktarmak istediğiniz yeri seçin. İçe aktarma işleminin tamamlanmasını bekleyin.
Adım 1: Hafıza kartını veya SD kartı sisteminize bağlayın. Adım 2: Windows Gezgini'ni açın, Araçlar'a gidin ve Görünüm sekmesindeki Klasör Seçenekleri'ne tıklayın. Adım 3: Şimdi 'Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster' seçeneğini işaretleyin.
Bellek kartı, hafıza kartı veya flash kart, dijital bilgileri depolamak için kullanılan bir elektronik flaş bellek veri kayıt ortamıdır. Genellikle dijital kameralar, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, MP3 çalarlar ve video oyunu konsolları gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılır.
Hafıza kartını biçimlendirme işlemi, SD kartınıza yeni bir dosya sisteminin atanması ve cihazın gelecek verileri depolamaya uygun halde olması anlamına gelir. Yeni alınan tüm hafıza kartları biçimlenmiş bir şekilde karşınıza çıkar. Kullanım esnasında birçok nedenden dolayı tekrar biçimlendirmeniz gerekebilir.
İlk olarak SD kartınızı telefona takın ve yeni SD kart bildirimini görünce kurulumunu yapın. Sırada telefonun hafıza kartını nasıl kullanacağını seçmek var. Andorid 10'da “telefon depolama” seçin. Bu seçeneği göremezseniz “dahili depolama olarak kullan” seçeneğini seçin.
Diğer yandan en eski ve yaygın kullanılan hafıza kartı çeşitlerinden olan SD kartlarsa hemen hemen tüm cihazlara takılabilir. SD kartlardan yüksek kapasitesiyle ayrılan SDHD kartları 32 GB'a kadar bulmak mümkün. Daha çok yeni nesil cihazlarda çalışan bu kartları eski makinelere taktığınızda işe yaramayabilir.
SD Memory Card ("Secure Digital Memory Card" in kısaltmasıdır. Türkçesi: "Güvenli Sayısal Hafıza Kartı") bir hafıza kartı standardıdır. Standart, Ağustos 1999'da SanDisk, Panasonic (Matsushita) ve Toshiba'nın ortak çabalarıyla MultiMediaCard'lara (MMC'ler) göre bir iyileştirme olarak tanıtıldı.
Hafıza Kartı Nedir? SD kartın da hafıza kartı çeşidi olarak yer aldığı hafıza kartı nedir dediğimizde diğer adlarıyla Memory Card veya Flash Memory Card olan 20 mm x 21,5 mm x 1,4 mm ölçülerine sahip bu cihaz da fotoğraf, müzik, video ve farklı dataların depolanmasını sağlayan teknolojidir şeklinde ifade edebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri