Su döküldüğünde pekmezin rengi suya geçiyorsa ve pekmezle su iyice karışıyorsa bu pekmezin kaliteli ve organik olduğunu söylemek mümkün. Eğer su dökülürken pekmez ile su karışmıyor ve pekmez bardağın altında kalıyorsa bu pekmez organik ve gerçek bir pekmez değildir.
Keçiboynuzu meyvesi A, B, E, C, K vitaminlerini ve kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum, fosfor, demir minerallerini içermektedir. Bu içeriğin en çok korunduğu ve besleyici değeri en yüksek olan tüketim formu soğuk sıkım keçiboynuzu özüdür.
Pekmez cam kavanozlarda ya da hava almayan kaplarda 6-12 ay kadar buzdolabında saklanabilir. Yoğun kıvamı nedeniyle çabuk bozulma özelliği göstermeyen pekmez oda sıcaklığında 6 ay kadar bozulmadan durabilmektedir.
Pekmezin üzerinde ince bir küf tabakası oluşması pekmezin bozulduğu anlamına gelir. Genellikle bozulmanın ilk evrelerinde pekmez köpüklenir. Açık kahverengi ya da sarı renkte bir köpük pekmezin üzerini kaplar. Sonrasında pekmezin rengi koyulaşmaya başlar.
Keçiboynuzu özü, Ege ve Akdeniz yöresine has olup keçiboynuzu bitkisinden üretilir. Ürün, keçiboynuzu özü ve pekmezi olarak ikiye ayrılır. Pekmez daha akışkan kıvamda olurken özü ise daha yoğun kıvamlı olup su ile karıştırılarak içilmeye uygundur.
İlgili 23 soru bulundu
Soğuk Pres Doğal Keçiboynuzu Pekmezimiz ;Vakum yöntemi olarak bilinen Soğuk Pres ile, kaynatılmadan ısı yöntemi ile elde edilen herhangi bir kimyasala maruz kalmadan elde edilmiş, besin değeri korunmuş, HMF değeri düşük bir pekmez çeşidimizdir.
Sabah kahvaltı öncesi ve akşam yemeği öncesi aç karnına tüketilebilir. Günde 2 ya da 3 yemek kaşığı tüketmek yeterli olacaktır. Çocuklar ise keçiboynuzu özünü yine sabah aç karna ve akşam yemeğinden önce olmak üzere günde 2 yemek kaşığı miktarında tüketebilir.
Evde yapılan pekmez güneş ışığı almayan ve oda ısısında saklanmalıdır. Marketten alınan raf ömrü uzun olan pekmezin ise kapağı açıldıktan sonra buzdolabında bulundurulmalıdır. Pekmez yüksek ısıya maruz kalmamalıdır. Eğer donarsa bain-marie usulü ile 70 santigrat dereceyi geçmeden çözdürülmelidir.
Keçiboynuzu Özü Kullanımı
Özel durum teşkil eden herhangi bir sağlık sorunu olmayan yetişkinler, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, aç karnına 2- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu özü tüketebilir. Çocuklarda ise kahvaltıda 1 ya da 2 yemek kaşığı yeterli gelecektir.
Fazla tüketimi sonucunda mide bulantısı ve ishal gibi problemlere sebep olabilmektedir. Ayrıca içeriğinde bulunan meyve şekeri yani früktoz nedeniyle aşırı tüketimi şeker yükselmesine sebep olabilmektedir. Bu da diyabetli kişilerde tehlikeli sonuçlara yol açabilir.
Sağlık açısından birçok yarar sağlayan keçiboynuzu pekmezi, günde 1-2 tatlı kaşığı şeklinde tüketilebilir. Her sabah aç karnına ve akşam yatmadan önce keçiboynuzu pekmezi kullanılabilir. Günlük beslenme rutinine eklenen keçiboynuzu pekmezini tüketmeden önce uzman doktordan görüş alabilirsiniz.
Çiğ olarak tüketim miktarı günlük 2-3 adet olarak önerilebilir. Keçiboynuzu pekmezi tüketmek isteyen kişilerce 1-2 yemek kaşığı kadar tüketilmesi önerilebilir.
Özellikle ev yapımı keçiboynuzu pekmezi, günde 1 kaşık tüketildiğinde sağlık açısından oldukça faydalıdır.
Hünnap Keçiboynuzu Özü Nasıl Elde Edilir? Hünnap Keçiboynuzu Özü, Keçiboynuzu ağacının meyvesi olan Hünnap'ın özünden elde edilen doğal bir üründür.
Akdeniz ikliminde doğal olarak yetişen ve Antalya çevresinde de bol bulunan Keçiboynuzu ağaçlarının meyveleri mevsiminde yerel üreticiler tarafından toplanıp taş değirmenlere götürülüp öğütülüyor.
Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek, kemik gelişimine katkıda bulunmak isteyenler için en zengin içeriklere sahip bu ürünler Koska tarafından hiçbir katkı maddesi eklenmeden %100 doğal olarak üretiliyor.
Kahvaltılarda 1- 2 tatlı kaşığı kadar pekmez günlük demir ihtiyacının çoğunu karşılamaktadır. Özellikle keçiboynuzu pekmezi yüksek demir içerir. Ara öğünlerde; kuru meyvelerden kayısı, dut ve kuru üzüm, günlük demir alımına katkıda bulunur.
Tam anlamıyla enerji deposu olan keçiboynuzu, cinsel isteksizliği ortadan kaldırarak cinsel gücü arttırmaktadır. Ayrıca, sperm azlığında da etkili rol oynamaktadır.
Keçiboynuzu Pekmezi Aç Karnına Mı Tok Karnına Mı Tüketilir? İnsan vücuduna faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu pekmezi aç karnına da tok karnına da tüketilebilir.
Su döküldüğünde pekmezin rengi suya geçiyorsa ve pekmezle su iyice karışıyorsa bu pekmezin kaliteli ve organik olduğunu söylemek mümkün. Eğer su dökülürken pekmez ile su karışmıyor ve pekmez bardağın altında kalıyorsa bu pekmez organik ve gerçek bir pekmez değildir.
Prof Saracoğlu Keçiboynuzu Pekmezi ilaç değildir. Hastalıkların önlenmesi ya da tedavisi için kullanılmamalıdır. Rahatsızlığınızın olması durumunda bir hekime başvurunuz. Prof Saracoğlu Keçiboynuzu Pekmezinin yetişkinler tarafından günde bir kez, yemeklerden önce 1 yemek kaşığı kadar tüketilmesi önerilebilir.
Grip ve nezle gibi solunum yolları hastalıklarına karşı vücut direncini arttırır. Doğal bir şeker kaynağı olan pekmez limon karışımı, vücudun şeker ihtiyacını en doğal şekilde karşılar. Sabah aç karnına içildiğinde gün içinde daha zinde hissettirir. Demir ve kan eksikliğine iyi gelir.
Tencere içerisinde bulunan keçiboynuzu-şeker karışımı üzerine limonların suyu sıkılarak karışım yüksek ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar sık aralıklarla karıştırılır. (1 kilogram keçiboynuzu için 1 limonun suyu yeterli olmaktadır.)
Keçiboynuzu özü nasıl kullanılır, keçiboynuzu özü aç karnına mı içilir sorularının cevabı olarak, en ideal olan kullanım şekli yetişkinler için her sabah aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklar için ise yine aç karnına 1-2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü içilmesidir.
Lifler ve enerji yönüyle zengin bir besin olan keçiboynuzu özü, özellikle diyet yapanlar ve çocuklar için muhteşem bir üründür. Kullanım: Günlük olarak sabah-akşam, aç karnına, 1 tatlı kaşığı kullanılması tavsiye edilir. Tercihen tok karnına da tüketilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri