Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Ardından çıkarıp bir bıçak yardımıyla kenarlarını genişleterek yapışmanın önüne geçin, oda sıcaklığına erişince kalıbın kelepçesini açarak cheesecake'i buzdolabına koyabilirsiniz. Buzdolabında en az 3 saat, mümkünse 1 gece beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Tüm cheesecake'i buzdolabında tarifinizin belirttiği süre boyunca veya en az 4 saat soğutun. Cheesecake'in dondurulmadan önce tamamen soğutulması önemlidir. Üzeri açık olan cheesecake'i 1 saat buzluğa koyun. Tüm cheesecake'i dondurucuda zarar görmeyeceği güvenli bir yerde dondurun.
Genel olarak, cheesecake'ler oda sıcaklığında tezgahta bir saate kadar kalabilir. asgari 6 saatlik zaman.
İtalya'da kullanılan Ricotta ise birçoğumuzun bildiği Lor Peyniri'dir ve Türkiye'de de bulabilmek mümkündür. Amerika'da ise Philedelphia krem peyniri kullanıyor. Cheesecake denince akla gelen New York tarzı cheesecake'ler bu peynirle yapılıyor.
İlgili 38 soru bulundu
Cheesecake'i pişirme aşamasına geldiğinizde fırınınızı mutlaka önceden ısıtın. Kalıbı su dolu bir tepsinin içinde fırına vermelisiniz. Tepsinin içindeki su fırının içinde buhar yaparak kekinizin kurumasını ve çatlamasını önler.
Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
San Sebastian Cheesecake 'i oda sıcaklığına gelinceye kadar mutfak tezgahında dinlendirin. Soğuduğunda buzdolabına kaldırın.
Karışımın içine tek tek 5 yumurtayı ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.. Soğuyan tabanın üzerine hazırladığınız karışımı dökün ve istediğiniz meyvelerle süsleyin. 150 derece fırında 1,5 saat kadar pişirin.
Tüm cheesecake'i buzdolabında tarifinizin belirttiği süre boyunca veya en az 4 saat soğutun. Cheesecake'in dondurulmadan önce tamamen soğutulması önemlidir. Üzeri açık olan cheesecake'i 1 saat buzluğa koyun. Tüm cheesecake'i dondurucuda zarar görmeyeceği güvenli bir yerde dondurun.
Kalıbı sallamak
Cheesecake, hala fırındayken, fırın eldiveni kullanarak kek kalıbını hafifçe sallayın. Kabı salladığınızda kekin ortasındaki alan hafifçe sallanıyorsa, cheesecake pişmiş demektir. Sallanan alan büyükse veya içerdeki sıvı kenarlardan yüzeye çıkıyorsa, cheesecake henüz pişmemiştir.
Cheesecake'in Zamanda Yolculuğu
Tüm dünyaya yayılan bu lezzetin çıkış noktası, meşhur cheesecake pastanelerinden dolayı Amerika olarak bilinse de aslında tam olarak öyle değil. Yunanistan'ın Samos adasından çıkmış olan bu tatlı o zamandan beri serüvenine devam ediyor.
Cheesecake içi su dolu fırın tepsisinde pişirilmeli ve kelepleçi kalıbın altı ve yanları folyo ile kaplanmalı, Cheesecake pişerken fırın kapağını açmayın, Cheesecake pişince fırını kapatın.
En son çıkartın ve oda sıcaklığında soğuyana dek bekleyip buzdolabına koyun. Tercihen bir gün sonra kalıptan ve yağlı kağıttan çıkartarak tadına varabilirsiniz. 7. Üzerine dilediğiniz bir sos ile veya sade şekilde servis edebilirsiniz.
Kenarları Yağlı kağıtla hizaladıysanız, bıçak numarasını atlayabilir ve tavanın kenarlarını çıkarabilirsiniz. Ardından, altındaki pastayı ortaya çıkarmak için parşömen şeridini çok nazikçe çekin. Pastayı kalıbın tabanından kaydırın. Parşömen kağıdının kenarlarını kavrayın ve pastayı servis tabağına yavaşça kaydırın.
San sebastian cheesecake, yanık cheesecake olarak da biliniyor. Lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de dikkat çeken bu nefis tatlının sırrı içindeki peynirinin yumuşaklığı. Diğer cheesecake'lerden farkı da tabanının olmaması. Birkaç malzemele ile basit bir şekilde hazırlayarak sofranıza renk katabilirsiniz.
Fiyatı : 110.00 TRY
San Sebastian Cheesecake porsiyonu yağlı kağıt üzerinde kutu içerisinde teslim edilmektedir.
Eğer mümkünse bir gün boyunca buzdolabında da dinlendirebilirsiniz. Aradan birkaç saat geçtikten sonra San Sebastian cheescake'inizi dilediğiniz gibi süsleyebilir, misafirlerinize servis edilmek üzere dilimleyebilirsiniz.
Dondurma, turta gibi diğer tatlılar gibi cheesecake de besin değeri nedeniyle tüketilmemelidir. Elbette cheesecake protein, kalsiyum ve selenyum gibi besinler içerir, ancak aynı zamanda kalori açısından zengindir ve yağ ve şeker açısından yüksektir, yani diyetinizin büyük bir bölümünü oluşturmamalıdır.
Daha sonra fırın 160 dereceye indirilip kekin üzeri pembeleşinceye kadar bir on dakika daha fırında tutulur. Sosu için toz şeker, nişasta suyla karıştırılır. Daha sonra frambuaz ya da vişne eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişen sos ılınınca soğuk cheese cake'in üzerine dökülür.
Deneyebileceğiniz en basit cheesecake tarifi diyebilirim. Ben bu ölçülerin bir buçuk katını büyük boy (38cmX28cm) çapındaki borcamda yaptım. Resimler yanıltıcı olmasın. Verilen ölçülerle siz 22 cm X 33 cm veya biraz daha küçük borcamda yapabilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Cheesecake un mu nişasta mi? Nişasta! Cheseecake için mısır nişastası veya un ekleyebilirsiniz. Çatlamaya karşı koyacak olan nişasta veya un kekin dilimler halinde kesilmesi sırasında dağılmayı önlemektedir.
Su ile doldurduğunuz derin bir fırın tepsisinin içine kalıbı yerleştirerek 25 dakika 180 derecede; 25-30 dakika da 150 derecede pişirin. Daha sonra fırını kapatıp bir saat de fırın içinde bekletin. Bu şekilde cheesecake çatlamadan pişecektir.
Burçak bisküvileri rondodan geçirin, içine eritilmiş tereyağı ekleyerek yoğurun. Bisküvi hamurunun üzerine bastırın. Fırın tepsisinin tabanına döşeyin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. Labne peynir ve yoğurdu, derin bir kaba koyun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri