Turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet platformuna giriş yapabilmeniz için postaneden bir e-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. Şifrenizi PTT şubelerinden edinebilirsiniz. Sisteme de T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.
4- Kütüphanelerden yararlanmak için üye olmak gerekli mi? Kütüphanede araştırma yapmak, salonlarda çalışmak, gazete ve dergi okumak için üye olmanız gerekmemektedir. Ödünç kitap almak isterseniz kütüphaneye üye olmanız gerekmektedir.
Kimlik kartı yeterli olacaktır. Yabancı uyruklu okuyucuların ise pasaport veya 99 ile başlayan T.C. Kimlik Kartları gerekmektedir.
Giriş kartı almak isteyen kişinin, kütüphaneye gelerek kayıt bölümüne başvurması, bağlı olduğu kurum veya kuruluştan alınmış kimlik belgesini göstererek, kullanıcı giriş formunu doldurup imzalaması gerekir. Başvuran kişinin dijital fotoğraf makinesi ile fotoğrafı çekilerek, giriş kartı kendisine teslim edilir.
Kütüphane personeli nasıl olunur sorusuna ilgili lisans programlarında eğitim alınması gerektiği söylenerek cevap verilebilir. Kütüphane personeli olmak isteyenler üniversitelerin Fen Edebiyat Fakülteleri bünyesinde bulunan Bilgi ve Belge Yönetimi veya Dokümantasyon ve Enformasyon bölümlerinde eğitim alabilirler.
İlgili 24 soru bulundu
* Kitapları geç getiren kullanıcılara her kitap için günlük 50 kuruş gecikme cezası uygulanır.
*Kütüphanemiz herkesin kullanımına açık olup; 6 yaş ve üzeri kullanıcılar, kütüphane kurallarını kabul etme ve kurallara uyma şartıyla üye olabilirler. Üye olan kullanıcılara bir sefer kütüphane üyelik kartı verilmektedir.
18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır.
d) Kullanıcılara üç kitap, üç kitap dışı materyal olmak üzere en fazla altı materyal ödünç verilir. Ödünç verme süresi kitaplar için on beş, kitap dışı materyaller için yedi gündür. Bu sayı ve süreler kullanıcıların başvurusu üzerine kütüphane idaresince artırılabilir ancak azaltılamaz.
18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır.
Kütüphane, zorunlu durumlarda ödünçte olan yayını süresi dolmadan geri isteyebilir. Ödünç alınan kitap kaybolmuş ise kitabın aynısı kullanıcı tarafından temin edilir. Kitap kaybolmuş ve piyasada da bulunamıyor ise yönetimin belirleyeceği muadili bir kitap kullanıcı tarafından temin edilir.
Kütüphanede ortak çalışma alanlarının, korunması, koku, gürültü ve kirlilik oluşumunun önlenmesi, temiz ve bakımlı çalışma alanlarının sürekliliğinin sağlanması adına; kütüphanelere, yiyecek ve içecekle (şişe su hariç) girmek, tütün mamullerinin kullanılması kesinlikle yasaktır.
Kütüphane içinde, su haricinde yiyecek, içecek, tütün ürünleri ve alkol tüketilemez.
Kütüphane kartı numaranızı ve şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Kütüphane kartınız geçersiz olduğu sürece ödünç alamaz, ödünç alma süresini uzatamaz ya da Bibliotek.se sayfasına giriş yapamazsınız. Kartınızı geri aldığınız taktirde, bize kütüphaneye başvurarak geçersiz hükmünü kaldırtabilirsiniz.
Milli Kütüphane koleksiyonunda bulunan yazma eserler kullanıcılara verilmez, fotokopisi çekilemez. Eserlerin dijital kopyalarından İbni Sina Salonunda bulunan bilgisayarlardan yararlanılabilir. Görüntülerin dijital çıktılarına Mikrofilm ve Basımevi Şubesinden poz başına ücret karşılığında ulaşılabilir.
1. Kütüphanemiz, okuyucularına kişisel dizüstü bilgisayarları, tabletleri, akıllı telefonları ve diğer mobil cihazlarıyla Kablosuz Bağlantı (Wi-Fi) ile internet erişim imkânı sunmaktadır.
Kütüphanede Çalışmak Sınav Başarısını Artırabilir
Sessiz ve sükunetli her yer ders çalışmayı kolaylaştırır. Kütüphanede ders çalışmak, üretkenliği artırabilir ve öğrencinin daha odaklı ve üretken hissetmesini sağlayabilir.
Öncelikle, üniversite öğrencilerinin genellikle tercih ettiği bir alan olan kütüphanelerde çalışma imkanı bulunmaktadır.
Dewey Ondalık Sistemi, kitapları konularına göre sıralamanın bir yoludur. Genellikle Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki halk kütüphanelerinde ve okullarda kullanılır. Kitapları, 000'dan 999'a kadar sayılar kullanarak konuya göre rafa yerleştirir.
İçerik açısından güncelliğini yitirmiş her türlü materyal, cilt bütünlüğü olmayan süreli yayınlar, basılı formatta olan resmi gazeteler kütüphane dermesinin güncel tutulması amacıyla her yıl ayıklanır.
MADDE 6 – (1) Kütüphaneler aşağıda belirtilen işlevleri yerine getirir: a) Halkın bilgi edinme gereksinimini karşılar. b) Bireysel ve yaşam boyu öğrenme çabalarını destekler. c) Başta çocuklar olmak üzere, bölge halkında okuma kültürü ve kütüphane kullanma alışkanlığı yaratır ve güçlendirir.
Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.
Kültür Bakanlığı personel alımı başvuru sayfası açıldı! Lise mezunu olmak yeterli.
Kütüphaneci, üniversitelerin bilgi ve belge yönetimi bölümünden mezun olup kütüphanelerde çalışan personellerdir. "Bilgi uzmanı", "bilgi profesyoneli", "kütüphane personeli", "kütüphane uzmanı", "kütüphane öğretmeni" ve "bilgi yöneticisi" gibi unvanlarla da adlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri