2022 yılında 130 bin çocuğa en az 7,5 milyon litre süt dağıtılması planlanıyor. Bir ailede en fazla üç çocuk baz alınacak. Bir çocuk için ayda 8 litre, iki çocuk için 12 litre, üç çocuk için 16 litre olarak dağıtım yapılacak. Böylece 2022 yılında 130 bin çocuğa 7,5 milyon litre süt dağıtılması planlanıyor.
Halk Süt; belediye görevlileri tarafından muhtaç ve yoksul ailelere 15 günde 1 ya da ayda 1 olacak şekilde dağıtılabiliyor. 15 günlük dağıtımlar söz konusu olduğunda aileler, her bir çocukları için 4 litre süt alabiliyorlar. 30 günlük yani aylık dağıtımlarda ise 8 litre süt ailelere tek seferde teslim ediliyor.
Çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimlerini takip etmek adına 2023 yılına kadar devam edecek olan bu kampanya her ay binlerce ailenin yüzünü güldürmektedir. Proje kapsamında yardıma muhtaç ailelere UHD sütler dağıtılmaktadır.
Bu program kapsamında ayni ve nakdi yardım alan ailelerin 3-6 yaş çocuklarına, 1 çocuğa haftada 2 litre olmak üzere ayda 8 litre UHT süt dağıtılarak her gün süt içmesi sağlanmaktadır.
SÜT KUZUSU PROJESİ DAĞITIM TARİHLERİ HAKKINDA
29 Ocak 2021 günü itibariyle dağıtımlarımız tekrar başlamış olup ocak ve şubat ayı periyotlarına ait sütler 16 lt olarak şubat ayı sonuna kadar teslim edilecektir.
İlgili 16 soru bulundu
Türkiye'de bir yerel yönetim ve üretici kooperatiflerle birlikte hayata geçirilen en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Süt Kuzusu Projesi ile üretici kooperatiflerden alım yapılıyor, 1-5 yaşları arasındaki miniklerin evlerine ayda bir 8 litre ücretsiz süt götürülüyor.
Başvurular ikamet edilen il ya da ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat gidilerek yapılır. Kimlik belgesi ile doğuma ait evrakların kullanılması ile yapılacak başvuru, 15 gün içinde sonuçlanır.
Annenin hesabı yoksa, isim üzerine annenin ikamet adresine en yakın PTT şubesine paranın yatırılması gerçekleştirilir. Anne, PTT şubelerine yatırılmış parayı e- devlet sisteminden takip edebilir ve kimlik belgesi ile veznelerden alabilir. SÜT PARASI NE KADAR? 2022 yılında süt parası 315 TL olarak ödeniyor.
Kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanmak isteyen muhtaç kişiler aşağıda yer alan "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurmak suretiyle Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilirler.
SGK sayfasına girilmesinden sonra kişiler, "Süt Yardımı Başvurusu" sayfasını bulabilir ya da sisteme girişlerinin sonrasında arama kısmına "Süt Yardımı Başvurusu" aratarak karşılarına çıkan ilk sayfaya tıklamalılardır. Tıklamalarından sonra alakalı adımları izleyip doldurarak da müracaat yapabilirler.
Süt parası ödemeleri, annenin PTT hesabına ayın 8'i ile 14'ü arasında yatırılıyor. Yeni doğum yapan anneler, doğum tarihinden bir sonraki ayın 8'i ile 24'ü arasında hesaplarına yatırılan parayı çekebiliyorlar. Süt parasının hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını ise e-devlet üzerinden kolaylıkla görüntüleyebiliyorlar.
Emzirme yardımı 2021 yılı için 232,00- TL olarak belirlenmiştir. Annelere 2 sene kadar 232,00- TL üzerinden ödemeler yapılmaktadır. Süt parası desteği başvuruları SGK'ya başvuru dilekçesi verilerek yapılmaktadır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelerin bez ve mama yardım başvurularını kabul eder. İkamet edilen ilin kaymakamlık binalarında hizmet veren birimler üzerinden başvurular şahsi olarak tamamlanabilir. Başvurusu kabul edilen ailelere sunulan destek paketinin süresi 2 yıldır.
İBB, Başkan İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında bulunan Halk Süt'ü, “İstanbul'da süte ulaşamayan çocuk kalmasın” sloganıyla 2019'dan bu yana ücretsiz dağıtıyor. İmzalanan protokol uyarınca, 2022 yılında 130 bin çocuğa, en az 7,5 milyon litre Halk Süt dağıtılması planlanıyor.
Okul Sütü Akıl Küpü projesi çerçevesinde dağıtılan sütlerden öğrencilerin zehirlenmesi üzerine tartışma başladı. Devletin yetkilileri sütlerin bozuk olduğu iddialarını reddetti. Çocukların süt alerjisi olduğunu, öğrencilerin birbirlerine psikolojik olarak bulaştırdığını söyledi. Birçok kentte süt dağımı durduruldu.
Son Süt: Bebek emmeye başladıktan 2-3 dakika sonra gelen süttür. Krema kıvamında ve yağ içeriği yüksektir. Bebeğin sakinleşmesine ve doymasına yardımcı olur.
Alo 144 hattı sayesinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmektedir. Bu numara üzerinden ihtiyaç sahibi çocukların ve kadınların gıda, eğitim, engelli aylığı ve sağlık gibi konularda bu hattın aranması ile yardım talebi oluşturulabilmektedir.
PTT çağrı merkezi numarası olan 444 1 788 aradıktan sonra kimlik numaranızı söyleyerek adınıza yatan bir ödeme yada sosyal yardım parası olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Yeni doğan çocuk yardımı için TC kimlik numarasıyla 'aile.gov.tr'den başvuru imkanı var. Aile Bakanlığı il müdürlükleri ile ilçelerde kaymakamlıklara da başvuru yapılabiliyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.
Halk arasında süt parası olarak bilinen emzirme ödeneğini almak için çalışıyor olmanız gerekmiyor. Emzirme ödeneğinden faydalanabilmek için doğum yapan kişinin sigortalı olma şartı bulunmuyor. Eşinin sigortalı olarak çalışan ev hanımı da emzirme ödeneği alabiliyor.
Doğum Yardımı ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilmektedir.
Doğum yardımı nedir? Annelere çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın doğum parası da veriliyor. İlk çocuk için 300, ikinci için 400, üçüncü ve sonrakilere de 600 lira ödeniyor. Bunun için en yakın kaymakamlığa başvurmak yeterli, Çocuğun doğum belgelerini de yanınızda götürmeyi unutmayın.
Şartlı gebelik yardımı başvuru işlemleri bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Hamilelik maaşı başvuru işlemleri sırasında sizden, üzerinde gebeliğinizin kaçıncı haftasında olduğunuzun yazıldığı sağlık ocağından aldığınız “gebelik takip formu “istenecektir.
4A (SSK) ve 4B (BAĞ-KUR) sigorta kollarına mensup olarak hizmet akdine bağlı ya da kendi adına ve hesabına yaptıkları çalışmalardan dolayı aylık alan anneler ve babalar emzirme parası alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri