Sözün kısası, eğer çok ihtiyaç duyuyorsanız ve tüketemeyeceğiniz kadar çok tatlı yaptıysanız buzluk ya da buzdolabından tabii ki destek alabilirsiniz.
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.
Tulumba tatlısını buzdolabı poşetlerinde veya vakumlu kaplara koyarak buzluğa atabilirsiniz fakat daha şerbetlemediyseniz. Şerbetli tatlılar derin dondurucuya sadece şerbeti dökülmeden önce koyulabilir. Donmuş tulumba tatlısını buzluktan çıkarıp şerbetleyerek taze taze yiyebilirsiniz.
Uzun vadede tüketilmeyecek şerbetli tatlıların, tazeliğini koruması için pek çok yöntem denenmektedir. Bunlardan biri de baklava ve kadayıf gibi tatlıların derin donduruculara yerleştirilmesidir.
Şerbetli Tatlılar İçin Serin ve Kuru Yer Tercih Edin
Buzdolabına koyulan şerbetli tatlılar, kısa bir süre içerisinde şekerlenecek, kokusunu ve tadını kaybedecektir. Dolayısıyla, tatlınızı gün içerisinde tüketmeyecekseniz serin, kuru ve güneş almayan bir alanda saklamanızı öneririz.
İlgili 42 soru bulundu
Buzluğa attığınız şerbetsiz tatlıyı buzluktan çıkardıktan sonra ise oda sıcaklığında bekletip şerbetini hazırlayabilir, eğer sıcak tatlının üzerine şerbet dökülmesi gerekiyorsa fırında kısa bir süre ısıtıp şerbetini üzerine ilave edebilirsiniz.
Şerbeti dökülmemiş baklavayı buzdolabında saklamaya gerek yoktur fakat baklava buzlukta muhafaza edilebilir.
Ancak tercih ettiğiniz baklava şerbet oranı daha az kuru baklava ise çok uzun olmamak şartı ile buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Oda sıcaklığında, açık bir alanda ve ağzı kapalı şekilde sakladığınız şerbetli baklavayı 5 gün boyunca bozulma tehlikesi olmadan rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Revani buzdolabına konur mu? Şerbetli tatlılar soğukta şekerlenirler. Bu yüzden revani buzdolabında şekerlenecektir. Soğuk ve kuru ortamda saklamanız revaniniz için daha iyi olacaktır.
Muhallebi ve muhallebi içeren (kek, pasta gibi) gıdaları da muhallebi dondurulup çözdürüldüğünde kıvamından çok şey kaybettiği için dondurarak saklamamakta fayda var. Poğaça, kek, kurabiye, çörek, börek, katmer, vs. gibi tüm hamur işlerini dondurarak 6 aya kadar saklayabilirsiniz.
Yaş pasta, kapalı bir kutu içerisinde derin dondurucuda uzun bir zaman boyunca saklanabilir. Buzluktan çıkarıldığı an ilk günkü tazeliğinde servis edilebilir.
Şerbetli tatlıları eğer 2-3 gün içinde tüketebilecekseniz kuru ve serin alanlarda saklamayı tercih edebilirsiniz. Böyle bir durumda onu buzluğa ya da buzdolabına kaldırmanız gerekmez.
Halka tatlı, halk arasında kerhane tatlısı olarak da bilinir. Bu adı nereden aldığı muğlaktır. Güzel adlandırma olarak bunun yerine halka tatlısı da denebilir. Hatay'da müşebbek, Adana'da kıvrım tatlı, Eskişehir'de ballı ballı denir.
Ve şerbetin ne çok sulu ne de çok fazla koyu olmaması gerekiyor. Bunun için de onu sık sık kontrol etmeniz lazım. Zira şerbet çok koyu olursa tatlı onu emmez, katı olur. Çok sulu olursa ise tatlının biçimi bozulur, yumuşar, dağılır.
Malesef sütlü tatlı buzlukta saklanmaz. Tatlı sulu bir hal alır ve kıvamı bozulur. Bunun yerine kek, mozaik pasta vb. yapıp buzluğa koyabilirsiniz. Vaktiniz varsa şerbetli tatlıyı pişirip de koyabilirsiniz.
“Baklava buzdolabına konduğu zaman çok çabuk şekerlenir ve lezzetini kaybeder. Bunun yerine serin ve kuru bir yerde güneş ışığına maruz bırakmadan 5 güne kadar tazeliğini koruyabilirsiniz.”
Buzluktan çıkan baklava nasıl Şerbetlenir? Pişen baklavayı streçleyip buzluğa koyabilirsiniz daha sonra gece çıkarıp sabah ya da sabah çıkarıp öğleden sonra şerbeti dökebilirsiniz. Acil durumlar için kurtarıcı olacaktır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Baklava neden ters çevrilip yenir? Baklava elle yenir. Ters çevrilerek ısırılınca da lezzet kalitesi anlaşılır. Isırırken çıkan ses önemli.
Baklava çok şeker içeren bir tatlı olduğu için buzdolabında saklanması doğru değildir. Çünkü buzdolabına konulan bir baklava çok daha hızlı bir şekilde şekerlenir. Hatta buzdolabında bekleyen baklavanın tadı bozulur ve içerisindeki şeker yoğunluğu da artar.
Taze tüketilmesi gereken bir tat olduğundan dolayı buzdolabına konulduktan sonra 4 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.
Yağ ve şeker oranı düşük, şerbeti sütle hazırlanan, derin dondurucuda bir gün bekletilen soğuk baklava, üzerine serpilen kakao ve çikolata tozu ile servis ediliyor. Sıcak yaz günlerinde soğuk tüketilmesi amacıyla hazırlanan baklava, sıcak havalarda vatandaşların vazgeçilmez tercihi haline geldi.
Su, şeker ve limon suyundan elde edilen şerbeti pişirirken ilk etapta şeker ve suyu tencereye alıp ocağın altını açmalı ve şeker eriyene kadar tencereyi karıştırmalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde şerbetiniz çabuk şekerlenir.
İdeal bir tatlı şerbeti için, kullanmanız gereken malzeme kesinlikle limon suyudur. Eğer evde limon kalmadıysa, limon tuzunu da tercih edebilirisiniz. İkisi de güzel sonuç verir, ancak limon suyu daha çok tercih edilir.
Limon suyu şerbet yapımında önemli bir malzemedir. Hem güzel bir aroma verir, hem de şerbetin şekerlenmesini önler. Bu yüzden şerbet yaparken limon suyunu unutmamalısınız. Bazı tatlılarda aroma vermek için şerbete limon suyu yerine şekerli vanilin eklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri