Uzun süre kullanılmayan halılar, özellikle yün gibi doğal malzemeli halılar söz konusuyla, güve gibi haşerelerin yuvası olma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bunun için de eskiden beri halıları yazın kaldırılırken aralarına güveden koruyan naftalin konulur.
- Halıların altlarına silikon yapıştırarak kaymasına engel olabilirsiniz.
Kıvrılan halı köşeleri düzleştirmenin en kolay yollarından biri buz. Öncelikle kıvrılmış halı köşesinin üzerine 4-5 adet buz küpü koyun. Ardından halının köşesine bir ağırlık koyun ve 20 dakika bekletin. Buzlar eridikten sonra halının eskisi gibi dümdüz olduğunu görebilirsiniz.
sorusuna en etkili yöntem sirke, karbonat ve Arap sabunudur. Bu üçlü, halıyı temizlemek için karıştırılabilir veya ayrı ayrı kullanılabilir. Halınız yağ gibi ağır kirler içermiyorsa, temizlemenin en iyi yolu sirkeli ılık su ve diğer temizlik bezleridir.
Halıyı yere sabitlemek, tutturmak ve kaymasını önlemek için tasarlanan ürünlere halı kaydırmaz adı verilir. Yapıştırıcı silikon, yapışkanlı halı kaydırmaz bant ve halı kaydırmaz ped çeşitlerinden oluşan ürünleri kullanarak halılarınızın sabit kalmasını sağlayabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Kullanımı için ilk olarak yapılması gereken kaydırmazın halının serileyeceği alana yani zemine yerleştirilmesidir. Daha sonra ise halının kaydırmaz üzerine serilmesi gerekir. Bu şekilde asla görünmeyen kaydırmazlar parke üzerinde halının kaymasının önüne geçecektir.
Halı Bandı, evde halıların kaymasını ve kayarak oluşabilecek kazaları önlemek için kullanılan pratik bir aksesuardır.
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir.
Bu nedenle sert deterjan tercihleri halınıza zarar verebilir. Bu tarz halılar için de en iyi seçim arap sabunudur. Bunun dışındaki halılar içinde en iyi ve zararsız seçim arap sabunu olmakla birlikte Vanish Kosla Halı ve Powermax halı şampuanları da en çok tercih edilen deterjanlardır.
Bunun için doğal bir yöntem kullanmak isterseniz karbonattan yardım alabilirsiniz. Karbonat, halılarınızı tozlardan arındırmanın yanı sıra bakterileri uzaklaştırmak ve kötü kokuları gidermek için de yararlanabileceğiniz bir çözüm.
Halı Koltuk Altına Girmeli mi? Halıların koltuk altına girip girmemesi, aslında tamamen kişisel zevke ve salonunuzun genel tasarımına bağlıdır. Eğer geniş ve ferah bir salonunuz varsa ve koltuklarınızı birleştirici bir unsur olarak halıyı kullanmak isterseniz, halıyı koltukların altına kadar uzatmayı düşünebilirsiniz.
Halınızın önce enini, sonra da boyunu ölçüp çarptığınızda halınızın kaç metrekare olduğunu bulabilirsiniz. Örnek verecek olursak; eni 2 metre, boyu da 3 metre olan bir halı 6 metrekaredir.
Lekeyi tıraş köpüğü ile ovun ve temiz nemli bir sünger ile iyice temizleyin. Duruladıktan sonra tekrar biraz su ekleyin Lekeyi ve elektrikli süpürgeyle iyice çekin. Eğer elinizde tıraş köpüğü yoksa bunun yerine saç spreyi de kullanabilirsiniz. Saç spreyini Lekeyi sıkın ve temiz bir bez ile leke çıkıncaya kadar silin.
Ayak ve halı altı ısıtıcı cihazları elektrik enerjisini kullanarak ısı oluşturur. Halıların altlarına serilerek kullanılan bu ürünler soğuk havalarda ısınma ihtiyacının giderilmesi için oldukça kullanışlıdır.
Kaymaz Halı Çamaşır Makinesinde Yıkanır mı? Son dönemde en merak edilen sorulardan biri de “Jel Tabanlı Halı Nasıl Yıkanır?” sorusu. Bu sorunun cevabı ise aynı kaymaz halılardaki gibidir. Yine aynı şekilde jel tabanlı halınızı 30 derece yıkamalısınız.
Halı kaydırmaz ped, halıyı sabitlemek, kaymasını engellemek için kullanılan bir malzemedir. İçerisinde silikon bulunur. Bu ürünü kullanarak, halılarınızın kaymasını engelleyerek olası kazaları önlemiş olursunuz. Yapıştırma yöntemiyle kurulan halı altı kaydırmaz ped yumuşak dokuya sahiptir.
Halılarınızı ve temizliği meşakkatli gözüken stor perdenizi ise Asperox Sarı Güç ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
Leke çıkarma işlemi için karbonat ile suyu karıştırarak bu karışımı macun haline getirdikten sonra halınızın sertliğine uygun bir fırça ile lekeleri fırçalayabilirsiniz. Karışımı lekenin üzerinde biraz beklettikten sonra duru su ile halının üzerinden karbonat karışımını alarak leke çıkarma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olan halınızı kesinlikle makinede sıktırma yapmadan almalısınız. Tabanı plastik olan halılarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanmayınız. Kurutma İşlemi: Çamaşır makinasında yıkadığınız halılarınızı www.halisaticisi.com direk güneşe maruz kalacak şekilde kurutmayınız.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
“Cam silme suyuna ne eklenir?” sorusunun yanıtlarından biri olan bulaşık deterjanı, kolay cam silme uygulamalarından birini gerçekleştirmenizi sağlıyor. Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay.
*Halı temizliğinde çamaşır suyu ve buna benzer ağartıcı kimyasallar kullanılmamalı, sadece önerilen uygun temizlik ürünleri kullanılmalıdır. *Halı üzerindeki lekenin dağılmaması için silme işlemi dıştan merkeze doğru yapılmalıdır.
Islak Bezle Temizleyin
Parlatıcıyı lekeye emdirdikten sonra, ıslatılmış bir bezle lekeyi silin. Parlatıcının yanı sıra, halı üzerinde kalan herhangi bir kalıntıyı da temizleyecektir. Yapısına uygun olan bir deterjan kullanarak bezinizi ıslatmayı unutmayın, böylece halınızda kimyasal kalıntılar kalmayacaktır.
Halıfleks, yükseltilen platforma da uygulanabilmektedir. Halıları genellikle 4*30 metre olarak gönderiyoruz. Ama norma bir otel halısı 5*4 metre veya 5*6 metre olarak kesilmektedir. Latex yani halı için kullanılan yapıştırıcı, yağmurlama sistemi ile damlatılmaktadır.
Çift taraflı bandı uygulamış olduğunuz yüzeye kaynar su döküp bir süre bekleyebiliyor ve ardından bandı yavaşça çıkarabiliyorsunuz.
Son Dönemin Mucizesi Çift Taraflı Banlar
Bantları halının alt kısmına belli aralıklarla yapıştırın. Sonrasında halıyı zemine düzgünce yerleştirin. Bandın diğer tarafı da zemine yapışacağı için halınız artık kaymayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri