Halsizliğin nedeni genellikle C vitamini eksikliği ile ilişkilendirilir. Her gün bir adet portakal, mandalina veya greyfurt tüketmek C vitamini eksikliğini gidermek için oldukça önemlidir. Eğer sade bir şekilde tüketemiyorsanız, günde 1 bardak portakal suyu içebilir, salata ve yemeklerinize limon sıkabilirsiniz.
Halsizlik hissi ile baş etmek için gerekli vitamin ve mineralleri düzenli olarak takviye etmek, dengeli beslenmek ve düzenli spor yapmak en temel yöntemlerdir. Yorgunluğunuz her gün aynı derecede devam ediyorsa ve / veya 2 haftadır devam ediyorsa mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak da fayda vardır.
Halsizliğe iyi gelen şeyler arasında; Omega 3, ceviz, ıspanak, semizotu ve chia tokumu başta yer almaktadır. Ancak beslenme ile halsizlik geçmiyorsa psikolojik nedenlerle ortaya çıkmış olabilir. Bunun için de papatya, yeşil çay, beyaz çay, melisa ve kantaron çayı içebilirsiniz.
Yeşil Çay: Yorgunluğa iyi gelen bitkisel çaylar da bulunmaktadır. Özellikle yeşil çay tüketerek günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Yeşil çay sahip olduğu besin özellikleri ile birlikte kişinin yorgun hissetmesini engeller. Yeşil çayı günde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Şayet halsizlik şikâyetiniz sürekli devam eden bir durum almışsa ve artık yaşam kaliteniz düşmüş ise hemen doktora başvurmanız gerekir. Doktorunuz sizin hâlsizliğinizin sebebi altında yatan herhangi bir hastalık olup olmadığını belirler.
Genç insanlarda iş stresi, kansızlık, depresyon veya düşük tansiyon gibi sebepler yorgunluğa neden olurken, daha yaşlılarda diyabet, börek, kalp ve karaciğer sorunları da yorgunluğa neden olabilir. Kronik yorgunluğa sebep olan başlıca durumların başında depresyon gelmektedir.
b1, b2, b3, b5, b6, b12 ile birlikte folik asit, biotin, kolin, ve inositol vitaminlerinden oluşan karışım üründür. Tiamin (b1 vitamini) normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur. Riboflavin (b2 vitamini) yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur.
Vücudunuzdaki demir, D vitamini ya da B12 vitamini eksikliği; yorgun, gergin ve zayıf hissetmenize neden olabilir. Vücudunuzu güçlendirmek için, vitamin ve mineral takviyesi almayı ihmal etmeyin.
Vücut kırgınlığı gribal enfeksiyon, adet, düzensiz uyku, kansızlık, vitamin eksikliği, ruhsal bozukluk ve hareketsiz yaşam gibi durumlar neden olur. Uzun sürdüğünde ciddi sağlık sorunlarının kronikleşmesine neden olabilir. Bunlardan biri de kemik ve baş ağrısıdır.
Her gün düzenli bir şekilde spor yapmak, yaklaşık 1 saat kadar yürümek, dışarıda vakit geçirmek, hafta sonları eve kapanıp yatmak yerine çeşitli aktivitelere katılmak, psikolojik halsizlik ile başa çıkmak yolları olarak gösterilebilmektedir.
Eve işten yorgun geldikten sonra, vücudumuzu nasıl bir banyo ile dinlendirebiliriz? 36-38 derecelik suyla alınan 20 dakikalık bir banyo; kesinlikle ruhsal ve fiziksel bir gevşeme yaratır. Ağrıları azaltır, yorgunluğun getirdiği laktik asitin, dokulardan uzaklaşmasını sağlar.
yorgunluğa en iyi gelen şey masajdır. insan kendini yeniden doğmuş gibi hissediyor. dinlenme ve uyku kalitesi de artıyor. listenin ikinci sırasında spor var. hafif tempoda bir koşu ve ya kürek çekme gibi. kaliteli müzik ve kahve ikilisi kesinlikle !
Sürekli uyku hali ve baş ağrısı genellikle kansızlık problemi yaşayan kişilerde görülür. Kansızlığın temel nedeni de demir eksikliğidir. Demir eksikliği ise ülkemizde sıkça görülen bir rahatsızlıktır. Beslenme ve ilaç takviyesi ile tedavisi mümkündür.
Kendinizi yorgun ve bitkin hissediyorsanız ve özellikle zihin yorgunluğunuz varsa; açık bir çay, bildiğimiz siyah en az 4-5 dakika demlenmiş siyah çayın içine 8-9 tane kuru karanfil atılacak. Ancak karanfili parmağınızla ufalamaya çalıştığınızda ufalanırsa o raf ömrünü tamamlamıştır. Taze olmasına dikkat edin.
Sindirimi kolay olan yoğurt iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra sindirimi kolaylaştıran "iyi" bakteriler olan probiyotik bakımından da zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirirken kronik yorgunluğa iyi gelebilir.
Çok fazla kahve tüketimi B12 eksikliğine sebep olabilir. Bu durumda da kişilerde halsizlik hali ortaya çıkabilir. Kahvenin bol miktarda kafein içermesi tüketiminde stres hormonlarını tetikler.
Halsizliğin geçmesi için yürüyüşler ve etkinlikler size iyi gelecektir. B12, demir ve D vitamini kaynakları açısından yüksek besinlerle beslenin. Halsizlik için vitamin almanız gereklidir. Gün içinde bir avuç kuru yemiş, meyveler ve baklagiller tüketerek enerjinizi yenileyebilirsiniz.
- Halsizlik, bedensel güç ya da kas gücü eksikliği ve günlük aktiviteleri yaparken kolları, bacakları ve diğer kasları hareket ettirebilmek için ekstra güç sarf etme ihtiyacıdır. - Yorgunluk hali ise bıkkınlık, tükenme ya da enerji eksikliğidir. Halsizlik de, yorgunluk da hastalık değil, birer belirtidir.
*Yeterli süreyle düzenli uyku uyuyun. (Günlük 7-8 saatlik uyku insanın kendisini iyi hissetmesini ve zihninin rahatlamasını sağlar.) *Güzel bir uyku için akşam yemeğinde porsiyonları küçük tutun ve karbonhidrat tüketiminizi kısıtlayın. (Uyumadan en az üç saat öncesinde yemek yemeyi kesin.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri