Ham kakao parçacıkları tarif açısından kahvaltılarda tercih ettiğiniz yulaf lapası, granola müsli gibi sağlıklı besinlerin üzerine ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca puding, kurabiye, tatlı, pasta, kek gibi tariflerinize ham kakao parçacıkları ekleyerek tropik bir lezzet katabilirsiniz.
Ham kakaolu tarifler açısından birçok tarifin içerisinde kullanabileceğiniz çok yönlü ve zengin bir besindir. Sıcak çikolata, sütlü tatlılar, kek, pasta, kurabiye yapımının yanı sıra evde çikolata yapımında da kullanabilirsiniz.
Ham Kakao Parçacıkları sıcak-soğuk içeceklerde, smoothielerde, granola, müsli gibi kahvaltılıkların içine ekleyebilir, kek, pasta, puding, dondurma tariflerinizde kullanabilir.
Ham kakaolar, üretilen kakao çekirdeklerinin herhangi bir fabrikasyon ve ısıl işleme maruz kalmadan, saf olarak tüketilen kakao çeşididir. Hamur işleri, tatlılar, kek ve pasta gibi besinlerde kullanılan normal kakao tozu ise, fabrikada üretilen ve içerisinde birçok katkı maddesi bulunan bir üründür.
Ham kakao tozu içerisinde yüksek oranda bitkisel antioksidan bulundurmakta. Antioksidan, serbest radikal olarak bilinen hücrelere zarar veren moleküllerin temizlenmesine yardımcı olur. Dolayısıyla vücut hücrelerinin hasarını önleyerek sağlıklı yaşamı destekler.
İlgili 15 soru bulundu
Günlük beslenmenize 5-20gr arasında kakao dahil etmek, hem sizi diğer endüstriyel tatlılardan uzak tutacak hem de sahip olduğu besin değerleriyle günlük beslenmenizi destekleyecektir.
Organik ham kakao bir süper besindir. Doğru ham kakaoyu tüketmenin size birçok şaşırtıcı faydası olacaktır. Örnek olarak antioksidanlarınızı artırmak, kan basıncınızı düşürmek ve kanser riskinizi azaltmak gibi.
- Kakao, çay gibi demlenebilir. 1 bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı kakao koyarak tüketebilirsiniz. - Süt ile içilebilir. 1 bardak süt içine 1 yemek kaşığı kakao ve bal eklenerek tüketilebilir.
Kakao ile ilişkilendirilen sağlık yararları arasında; enerjiyi arttırmak ve yağ metabolizmasını geliştirmek gibi faydaları yer alır. Bu nedenle, daha hızlı bir kilo kaybı için kakao tercih edilebilir.
Çikolata üretiminde kakao yağı kullanılmaktadır. Yeterince saflaştırılmazsa kakao alerjenleri içerebilir. Kakao alerjisi yaygın alerjilerden biri olmasa da yetişkinlerin bir kısmını etkilemektedir.
Kakao tozu, sıcak süt veya su ile karıştırılarak afiyetle tüketilebilir. Çikolatanın ham maddesidir. Kakao tozundan çikolata yapabilirsiniz. Pasta yapımında kullanılır.
Hemen herkesin severek tükettiği çikolatanın ham maddesi olan kakao, kakao çekirdeklerinden elde edilen bir tozdur. Birçok içeceğin yapısında aroma ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır.
Kakao'da kafein var mı? Kafein, genellikle kakaonun içeriğindeki ana uyarıcı madde olan teobromin ile karıştırılır. Aslında kakaonun içerisinde neredeyse hiç kafein yoktur.
Evde kakaonuz yoksa onun yerine puding kullanarak da kakaolu kek yapabilirsiniz. Hem çok farklı bir lezzet katıyor hem de kakao rengini alıyor.
Yoğurt aslında birçoğumuzun da hakim olduğu üzere kek daha tok ve nemli bir kıvam verir. İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar.
İlk önce toz şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra kabartma tozu, vanilya, kakao ve elenmiş unu ekleyip boza kıvamı olana dek çırpıyoruz. 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
Kakao dolaşım sistemine endorfin enjekte ediyor ve kişilerde mutluluk hissine yol açıyor. Ayrıca kakaonun içindeki yüksek magnezyum miktarı kasların gevşemesini sağlıyor.
– Lif açısından zengin kakao, özellikle çocuklarda kronik kabızlık ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde etkilidir. – Sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserli hücrelerin büyümesini önler. – Vücuttaki bakır eksikliğini giderir.
Kakao Tozu (Şekersiz)
Doğal kakao tozu genellikle kırmızımsı bir renk tonu ile kumlu kahverengidir ve parlak ve meyveli tadı vardır. Alkalize işleme, rengi kadifemsi kahverengi veya siyaha yakın koyulaştırır ve kakaonun daha büzücü notalarını yumuşatır, böylece daha derin, ve hoş bir tat bırakır.
Hem üreme hem de bağışıklık sistemlerinin de çalışmasını hızlandıran kakao tozu sayesinde, inme riskleri de azalmaktadır. Strese karşı büyük bir mücadele etmede yardımcı olmakta ve iştahı da kesmeye yardımcı olmaktadır.
Kakao sahip olduğu enzimler ve mineraller sayesinde kan şekerini düzenlemektedir. Sürekli olarak kan şekeri yüksekliği problemi yaşayan kişiler için kakao verilmektedir. Kakao bilinen en önemli bitkisel kan şekeri düzenleyicidir. Kakao içeren besinler tüketerek kan şekerinizi düzenleyebilirsiniz.
Çikolatanın ana bileşeni olan kakao, esasında saf haldeyken gluten içermiyor.
Saklama Koşulları:
Doğrudan ısı ve ışığa maruz bırakmadan serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Nemden uzak tutmanız önerilir.
Flavonoid bakımından zengin kakao, damarları genişletir, kötü kolesterolü düşürür ve aspirine benzer bir kan sulandırıcı etkiye sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri