Kremalı yemekler de mikroorganizmalar açısından yüksek derecede risk taşıyor. Bu yüzden tıpkı balık ve et içeren yemeklerde olduğu gibi krema içeren yemekleri de pişirdiğiniz sıcaklıkta ve bir kereden fazla olmamak şartıyla ısıtmalısınız.
İçim Şef Krema %18 Yağlı, özellikle çorbalar, soslar ve sıcak yemekler için uygundur.
Kısık ateşte krema parmak yakmayacak ısıya gelinceye kadar ısıtın.
Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır.
Krema nasıl saklanır? Kremanızı bir kaç hafta içinde kullanacağınız kesin ise buz dolabının arka raflarında (kapakta değil) saklayın. Kesinlikle dışarıda bırakmayın! Açılmış kremayı da kısa sürede kullanacaksanız aynı şekilde arka raflarda ağzının sıkıca kapalı olduğundan emin olarak 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir. Açıldıktan sonra streçle sarılmalı veya hava almaz bir kap içine konulmalıdır. Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir. Uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir.
Sütaş Krema orijinal ambalajında, oda sıcaklığında saklanabilir.
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
*En iyi krema performansı, kullanımdan önce en az 12 saat boyunca +4 derecede beklemiş olan kremadan alınır. *Kremanın kıvamını aynı boy ve eşit sıcaklıkta olan tavalarda kontrol edilir. *Krema soğukken, kıvamı test edilmemelidir. *Oda sıcaklığında veya ocak başında bekleyen kremayı kullanmayınız.
Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Ama tabii o kadar lezzetli bir krema ki herhangi bir şeyin içine koymaya da gerek yok aslında, tek başına da yenebilir. Pastacı kremasının aynı anda hem akışkan olma hem de sabit durabilme gibi bir özelliği var. Bunun sırrı malzeme oranlarında.
Süt yerine içerisinde kullanacağınız krema kekinizin yumuşacık bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Diğer yandan kabartma tozunun üzerine ekleyeceğiniz soda kekinizin dilediğiniz şekilde kabarmasına yardımcı olacaktır. Kekin daha rahat çıkmasını isterseniz fırından aldığınız gibi nemli bir bezin üzerine oturtun.
Eğer düdüklü tencereniz yoksa tencereye 1400 ml su ekleyip 13-14 dk orta ateşte de pişirebilirsiniz. Makarnayı biraz sulu bırakın ki siz yiyene kadar makarna kendi kıvamını bulsun. İsterseniz tabağın üzerine bir kaç dal taze kekik ekleyebilirsiniz.
Kremayı, et yemekleri, tatlılar ve hamur işlerinin yanı sıra çorbalara ve soslara da ekleyebilirsiniz.
Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
Ancak, çırpma işlemine devam edilirse, yağ damlacıkları koloidi tahrip ederek tereyağı oluşturacak şekilde birbirine yapışacaktır. Az yağlı krem (ya da süt) iyi kırılmaz, daha yüksek yağlı krem daha kararlı bir köpük üretir. Krem genellikle bir çırpıcı, elektrikli veya el mikseri, veya bir mutfak robotu ile çırpılır.
*Kremanın kıvamı çok koyu olursa istediğiniz kıvama getirmek için süt ekleyebilirsiniz. *Sütü fazla eklemeyiniz çünkü buzdolabında kalınca katılaşıyor.
Püf Noktası:
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
Özellikle çırpılarak kullanılmaya uygun yapısıyla tatlılarınıza lezzet katan yardımcınız. İçim Şef Krema %35 yağlıyı ister çırparak tatlı yapımında ya da meyvelerin yanında; ister çırpmaya gerek kalmadan çorba, balık, et, makarna ya da istediğiniz sıcak yemeğe lezzet katmak için kullanabilirsiniz.
Buzdolabında soğutulmuş 300 ml (1,5 su bardağı) sütü ve 50 g yumuşak margarini derin bir çırpma kabına alın. Üzerine toz karışımı ilave edin ve önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı bekletmeden kullanın.
Tatlı, pasta ve meyveler için; Çırpmadan önce buzdolabında 12 saat soğutunuz. Tercihen soğutulmuş derin bir kaba boşaltınız. İsteğe bağlı olarak pudra şekeri ilave edebilirsiniz.
Ayrıca, plastik bir kapta daha uzun süre saklamak için kremayı dondurabilirsiniz. Çözüldükten sonra, ağır krema tıpkı taze versiyonu kadar çırpacaktır. Plastik bir kapta veya bir dondurucu poşetinde gayet iyi donacaktır.
Krema Soğuk Muhafazası
Kremaların özellikle su kayıplarından korunması gerekir. Dondurulmuş kremanın raf ömrü 1-2 gündür. Krema, pastörizasyon ya da deodorizasyon işleminin ardından, şok soğutma uygulanarak 22 °C'nin altına soğutulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri