Ticari hamburgerler, evde hazırladığımız içeriği bilinen hamburgerlere kıyasla çok daha fazla tuz, aroma verici katkı maddeleri, fazla miktarda trans ve doymuş yağlar içerir. Bu yüzden fazla ve sık tüketildiğinde başta kalp-damar sağlığı olmak üzere sağlık açısından risk yaratabilmektedir.
Hamburgerin içinde bulunan yüksek fruktozlu mısır şurubu ve sodyum minerallerinin etkinliğinde vücudumuz, yediğimiz hamburgere karşı daha şiddetli bir arzu duyar. Bu durum ilerleyen süreçte obezite, şeker ve kalp rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir.
Tüketilen hamburgerin içerisinde yer alan malzemeye göre de alınan kalori miktarı farklılık göstermektedir. Hamburger gün içerisinde her saatte tüketilmekte olan bir besin olarak bilinmektedir. Kilo vermek isteyen kişilerin diyet sırasında hamburger tüketmeleri tavsiye edilmemektedir.
Her gün 'Fast Food' yemenin zararları:
Kalp krizi geçirme olasılığınız yükselir. Fast food, besin ve vitamin eksikliğine neden olur. Tip 2 diyabet hastası olma riskiniz artar. Sürekli fast food tüketmek kanser riskini yükseltir.
İşte bu kadar! Hamburgerinizi dikkatlice ters çevirip tutarak da yiyebilirsiniz, alttaki ekmeği daha kalın olacağından tutmanız da kolaylaşacaktır.
İlgili 34 soru bulundu
Kanada'da bulunan Montreal Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, hazır yiyeceklerin bağımlılık yaptığını gözler önüne serdi. Uzmanlar, hamburger patates gibi hazır yiyeceklerin yoğun miktarda içerdiği doymuş yağ nedeniyle beyinde uyuşturucu maddelere benzer etkilerin gözlemlendiğini açıkladı.
Aşırı Burger
Yumuşacık ekmeği arasında Zinger Fileto, çıtır marul, cheddar peynir, patates pane, 4 dilim turşu; acılı mayonez sosu, barbekü ve karabiberli sos. Dopdolu, tam da aradığın lezzet!
Ticari hamburgerler, evde hazırladığımız içeriği bilinen hamburgerlere kıyasla çok daha fazla tuz, aroma verici katkı maddeleri, fazla miktarda trans ve doymuş yağlar içerir. Bu yüzden fazla ve sık tüketildiğinde başta kalp-damar sağlığı olmak üzere sağlık açısından risk yaratabilmektedir.
Pizzanın hamburgerden açık ara üstün olduğunu söyleyen Dr. Dizdar, "Pizza bizde lahmacun olarak tüketilen aslında pide olan gıdanın farklı bir biçimidir. Zincir hamburgercilerin sattığı ürüne göre çok çok daha iyi ve sağlıklıdır. Çünkü hamburger aşırı işlemden geçiyor.
Çeşidine, etinin gramajına ve ekmeğine göre değişmekle birlikte ortalama 110 gramlık bir adet hamburger 240 kalori ediyor. Bu alınan kaloriyi yakmak için tempolu bir şekilde 2 saat yürümek gerekiyor.
Yapılan kıyaslamada döner, hamburger, sandviç gibi fast food yiyeceklerin kalori oranları dikkate alındı. Varılan sonuca göre hamburger ve patates kızartmasından oluşan menü yaklaşık 1000 kalori. Ayrıca bu yiyecekte 50 gram yağ bulunuyor. Buna karşılık ekmek arası döner 600 kalori ve 35 gram yağ içeriyor.
Büyük küçük demeden hemen hemen herkesin bayıla bayıla tükettiği Fast Food, günümüzde sıklıkla tercih edilen yiyeceklerden biridir. Obezitenin yaygınlaşmasında rol oynayan bu tarz beslenme biçimleri, fazla kilo alımına neden olarak sağlığı ciddi anlamda riske atıyor.
Uzun süre tok tutar ve ekmek ya da pilavla yenilmediğinde kilo aldırmaz. Dönerin en sağlıklısı lavaş ile sunulandır. Bu lavaşın içinde su, un çok azda tuz vardır. Döner bu lavaşla dürüm veya porsiyon şeklinde yenilebilir.
Hamburger, çoğu insanın vazgeçilmezleri arasındadır fakat ne yazık ki kalorisi oldukça fazladır. Bundan dolayı kilo sorunu olanlar hamburgerden uzak durmalıdır. Diyetisyen Sinem Yağmurcu 1 tane hamburgerin 450 kalori olduğunu bildiriyor.
Normal bir yiyeceğim vücudumuz 50-60 dakikada sindirilir. Hamburger tükettiğimizde de yaklaşık olarak 50-60 dakikada sindirebiliriz fakat içerisinde bulunan yüksek miktardaki transfer Doymuş yağlardan dolayı vücudun yavaş sindirimi başlar ve yediğimiz hamburgeri 3 günde sindirebiliriz.
Çıtır patates, hamburgerin yanına yakışan en klasik lezzettir. Yanında ketçap, mayonez gibi soslar ile birlikte servis edebilirsiniz. Hamburgerin yanında kızartma yemek istemeyenler daha hafif bir lezzet tercih etmek isteyebilirler. Marul salatası klasik ve lezzetli bir tercih olacaktır.
Bununla birlikte, fast food'u oluşturan yiyecekler genellikle günlük alımını tamamlamak ve hasarlı kasların onarımını iyileştirmek için gerekli protein dozlarına sahip değildir. Uzmanlar, sporcunun kas ağırlığının kilogramı başına bu besin maddesinin iki gramına kadar alınmasını önermektedir.
Sandviçe dikkat edin: Dilimlenmiş tam tahıllı ekmek veya küçük panini ekmek arasına beyaz peynir, domates, kırmızı biberle sandviç yiyebilirsiniz. Ayrıca az mayonezli ve mısırlı ton balıklı veya hindili sandviç tüketebilirsiniz.
Buna göre fast food tarzı (hamburger, patates kızartması, pizza v.b.) gıdalarla beslenen insanların bağırsak kanserine yakalanma riski, lifli gıdalar tüketenlere göre çok daha yüksek çıktı. Üstelik sadece 15 gü boyunca fast food yenilmesi bile bağırsak kanserine yakalanma riskinin artmasına yetiyor.
Fast food yemek hangi sağlık sorunlarına neden olur? Aşırı kalori tüketimi obezite, kardiyovasküler hastalıklar, böbrek problemleri, tip 2 diyabet, karaciğer hastalıkları gibi birçok sağlık problemi yaratır. Aşırı sodyum tüketimi de hipertansiyon ve kardiyovasküler hastalıklara neden olur.
İsteğe bağlı olarak kırmızı et, tavuk eti ve peynir ile de yapılabilen hamburger özellikle Almanya ve Amerika'da daha meşhur olan bir yiyecektir. Ancak Avrupa ve hemen hemen her ülkede bilinen ve sevilen yiyeceklerden biridir.
KFC'DE YALNIZCA "HELAL SERTİFİKALI" BANVİT, LEZİTA VE GEDİK ÜRÜNLERI KULLANILMAKTADIR. KFC, Türkiye'nin dört bir yanına, usta eller tarafindan 100% taze tavuk etiyle hazırlanan eşsiz lezzetlerini ve yenilikçi ürünlerini tavukseverlerin beğenisine sunmaya hızla devam ediyor.
popeyes patates kızartmaları konusunda kfc'den de diğer birçok fast food zincirinden de daha üstün. hot shots. hot wings'lerde üç aşağı beş yukarı aynılar. yanlarında verilen salatamsı şeylerde kfc'ninki yenmezken, popeyes'inki ayıla bayıla yenir. hamburgerler ise kfc'nin bariz olarak üstün olduğu tek yönüdür.
Tüm dünya çapındaki McDonald's restoranlarının sayısı, Burger King restoranlarının sayısının yaklaşık olarak 2 katı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri