Ananas süper sağlıklı bir meyve olmasına rağmen, hamile kadınlardan uzak tutulmalıdır. Serviksin yumuşamasına neden olarak erken doğumu uyarabilecek zengin miktarda bromelain enzimi içerir.
Aynı zamanda ananas, güçlü bir C vitamini kaynağıdır, içeriğindeki bulunan folat, demir, magnezyum, bakır ve B6 vitaminleri ile de bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Porsiyon kontrolüne dikkat ederek gebelik döneminde tüketebilirsiniz.
Ananas ye.
Ananasın içerisinde bulunan bromelain, rahim boynunu yumuşatmaya ve “olgunlaştırmaya” yardımcı olur. Bu, doğumun başlamasına sebep olan önemli bir aşamadır.
Ananas öncelikle iyi bir C vitamini kaynağıdır. Lif içerir ve antioksidan kaynağıdır. Bu özellikleri annelerin aklındaki ananas yenilir mi ya da faydalı mı gibi sorulara cevap olur. Bununla beraber dileyenler ananas suyunu sıkıp içebilirler.
İlgili 43 soru bulundu
Ananas süper sağlıklı bir meyve olmasına rağmen, hamile kadınlardan uzak tutulmalıdır. Serviksin yumuşamasına neden olarak erken doğumu uyarabilecek zengin miktarda bromelain enzimi içerir.
Ananas da vitaminler ve mineraller de dahil olmak üzere kalsiyum, manganez, ayrıca vitamin A ve C, hem de folik asit bulunur.
Ananasın orta kısmı neden yenmez diye merak ediyorsanız cevap kişisel damak tadıyla ilgilidir; ancak bu bölüm oldukça yararlıdır ve yemeniz sağlığınıza iyi gelebilir. Ananasın kabuğu yenir mi derseniz sert ve dikenli olduğu için yenmesi pek mümkün değildir.
Ananas içindeki bromelain adlı madde kanın daha akışkan olmasını sağlayarak ve anti-inflamatuar etki oluşturarak embriyonun rahime tutunma şansını arttırmaktadır.
Hamilelik sırasında tüketebileceğiniz meyveleri ise çilek, kiraz, kayısı, limon, muz, armut, kivi, mango, karpuz, portakal, elma, avokado, nar, guava olarak sıralayabiliriz.
Bebeğin gelişimini en iyi tamamlaması için düzenli ve ölçülü şekilde cennet hurması tüketimi tavsiye edilir. Cennet hurması gebelikte faydaları arasında içindeki potasyum sayesinde vücuttaki su dengesinin korunmasına yardımcı olması da vardır.
Doğurganlığı Artırır
Ananas suyu potasyum, C vitamini ve çeşitli B vitaminleri gibi zengin bir besin karışımına sahiptir. Bunların hepsi hem erkeklerde hem de kadınlarda artan doğurganlıkla ve üreme hormonlarında olumlu bir artışla ilişkilendirilmiştir.
Folik Asidi İhmal Etmeyin
B vitaminleri beyin gelişimi açısından önemlidir. Özellikle folik asit beyin ve sinir sistemi gelişiminde önemlidir ve eksikliği en çok görülen vitaminlerdendir. Besinler içinde en çok marul ve ıspanak gibi yeşil yapraklı bitkilerde, karaciğer, böbrek ve ette bulunur.
Tüp bebek tedavisi sürecinde bol sıvı almak gerekir. Kola, çay, maden suyu yerine günde en az 2-3 litre su tüketilmelidir. Tüp bebek tedavisi süresince nohut, kuru fasulye, barbunya sofralardan eksik edilmemelidir. Haftalık yemek programında en az 2 gün kuru baklagiller olmalıdır.
Çinko içerikli besinler hem kadın hem de erkeklerde hormon seviyelerini düzenleyerek bebeğinizi rahme tutunmasına katkı sağlar. Bu nedenle bol bol kepekli tahıllar, yağsız et, balık, fasulye, süt, kabak çekirdeği, ayçiçeği, ceviz, badem, yumurta gibi çinko bakımından zengin besinler tüketmelisiniz.
Doğurganlığı Arttırır: Ananasın vitamin ve mineral içeriği serbest radikal oluşumunu engelleyerek erkek ve dişi doğurganlığını artırır. Ananas Serbest Radikalleri Önler: Ananas, çok zengin bir antioksidan kaynağıdır.
İçerdiği antioksidan, C vitamini, mineraller ve özellikle vücuda su dengesi sağlaması açısından hafızanın canlı tutulması için olmazsa olmaz bir besindir. Ananas, günde 2 dilim kadar tüketilebilecek lif kaynaklarından biridir.
Hamileler, emziren anneler ve bebeklerin ananas tüketmesi önerilmemektedir.
Sindirim sistemini destekler
Ananas, lif ve su içerdiğinden dolayı kabızlığı önlemeye yardımcı olur ve düzenli bir sindirim sistemi oluşturur. Ananas, ayrıca vücudun proteinleri sindirmesine yardımcı olan bir enzim olan bromelain açısından da zengin bir besindir.
Folik Asit Kullanılmazsa Ne Olur? Hamilelikte ve öncesinde yeterli folik asit desteği alınmazsa bebeğin merkezi sinir sistemine bağlı sakatlıklar görülebilir. Nöral tüp defekti denilen bu merkezi sinir sistemi anomalileri farklı biçimlerde ve seviyelerde görülebilir.
Ananas tüketimi kadınlarda yumurtlama döneminde doğurganlığı arttırır. İçeriğinde bulunan vitaminler, enzimler ve mineraller saç ve cilt sağlıklarına iyi gelir. Ananas tüketen kadınlarda saç dökülmesinde azalma görülebilir, cilt parlar ve daha canlı bir görünüme kavuşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri