Hamilelikte en çok sorulan sorulardan biri de filtre kahve içilip içilmeyeceğidir. Filtre kahve içerisindeki kafein miktarı 1 fincanda 100 mg'den fazladır. Bu yüzden anne adayları hamilelik sürecinde günde bir fincan filtre kahve içebilirler.
Gebelik ve Kahve İçmek
Gebe olmayanlarda günlük kafein 300mg'ı geçmemelidir. Gebe bayanlarda 200 mg'ı geçmemelidir. Bir fincan türk kahvesi 60 mg kafein içermektedir. Gebelik sırasında çok fazla alışmamak kaydı ile günde 1 fincan kahve tüketilebilir.
Yapılan araştırmalar hamilelik sırasında günde 300-400 mg'dan daha az alınan kafeinin anne adayı ve bebek üzerinde herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını göstermektedir. Bu nedenle hamile olmanız kahve içmekten vaz geçmeniz anlamına gelmez.
En çok merak edilen konulardan biri de gebelikte kahve ya da çay keyfimizi devam ettirip ettiremeyeceğimizdir. Aşırı olmayan kafein tüketiminin bilimsel olarak kanıtlanmış bir zararı yokken, fazla tüketilmesini, düşük, erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve ölü doğumla ilişkilendiren çalışmalar mevcuttur.
GÜNDE 200 MG'A KADAR KAFEİNİN ZARARSIZDIR
Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, hamilelik dönemi boyunca günde 200 mg'a adar alınan kafeinin bebeğe zararı yoktur.
İlgili 45 soru bulundu
* Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir.
GÜNDE 200 MG'A KADAR KAFEİN BEBEĞE ZARAR VERMEZ
Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, hamilelik dönemi boyunca günde 200 mg'a kadar alınan kafeinin bebeğe zararı yoktur.
Yapılan araştırmalara göre Türk kahvesinin içerisindeki kafein anneden direk bebeğe geçmektedir. Günlük alınan kafein miktarı arttıkça da bebeğe olan zarar da artmaktadır. Özellikle kahve ve çayda bol miktarda yer alan kafeinin kullanımı hamilelik dönemi boyunca sınırlandırılmalıdır.
Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir.
Gebelikte doğal ve katkısız olmak kaydıyla maden suyu yani soda içilmesinin bir sakıncası yoktur. Doğal maden sularında çok çeşitli mineraller mevcuttur. Gebelerin daha çok tatlandırıcı içermeyen, sade sodaları tercih edilmelidirler.
Ananas süper sağlıklı bir meyve olmasına rağmen, hamile kadınlardan uzak tutulmalıdır. Serviksin yumuşamasına neden olarak erken doğumu uyarabilecek zengin miktarda bromelain enzimi içerir.
Nanenin C vitamini açısından zengin olması, limonun da C vitamini açısından zengin olması anne adayları için iyi bir özelliktir. Çünkü C vitamini alan anne adayları, bağışıklık sistemini güçlendirerek kendini hastalıklardan korur. Gebelik döneminde, nane ve limon çayı içmek faydalı bir eylem olacaktır.
NESCAFÉ ürünlerinizdeki kafein miktarı nedir? NESCAFÉ Gold, Classic ve 3'ü ve 2'si bir arada gibi çözünebilir hazır kahvelerin içime hazır 1 porsiyonu ortalama 75 mg kafein içerir.
'Günde ne kadar Türk kahvesi içmeliyim?' sorusunun cevabının kişinin kilosunda ve tıbbi öyküsünde saklı olduğunu belirten Sayar, '70 kg bir bireyin kafein ihtiyacı günlük 210-350 mg. 1 Türk kahvesi fincanı da 65 mg / 65–75 ml kafein barındırır. Kafein kahvede, çaylarda, kakaoda bulunur. Uyarıcı etkisi vardır.
Kürtaj ne zaman yapılır? Kürtaj (çocuk aldırma) 5 haftalıktan itibaren yapılabilir. 4 hafta hamileliğin henüz kan testi ile tespit edildiği zamandır. 5 haftadan önce ultrasonda görülen gebelik kesesi henüz çok küçük olduğu için kürtajda ceninin alınamama olasılığı vardır.
Bazen kadınlar normalde yemedikleri ya da içmedikleri besinlere de aş erebilirler. Bunlar kola gibi kafeinli içecekler de olabilir. Kolanın kafeinli olmasının yanında gazlı da olması hamilelik döneminde bir risk oluşturur. Dolayısıyla uzmanlar hamilelik döneminde kola içilmesini kesinlikle tavsiye etmezler.
Az Pişmiş Yumurta
Az pişmiş ve kayısı kıvamında pişirilmiş yumurtada salmonella denilen bakteriler tam olarak ölmez, bu da anne adayı ile bebeğe bazı zararlar verebilir. İyi pişmiş yumurtada bakterilere rastlanmadığı için yumurtanın sarısının ve beyazının katı olana kadar pişirilmesi önerilir.
Yüksek protein içeriğine sahip olduğundan dolayı hamilelikte ciğer bebeğin alması gereken protein ihtiyacını karşılar ancak ikinci aydan sonra üçüncü ayın evrelerinin ortasına doğru hamilelikte ciğer rahatça tüketilebilir.
İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) ve diğer birçok kuruluş, günde 200 mg'dan az kafein tüketiminin düşük veya bebeğin anne karnında gelişimi açısından önemli bir risk teşkil etmediğini belirtiyor.
Gebelikte çay, kahve, kolalı içecekler ve kakao önerilmez. Çay içerdiği 'tein' maddesiyle demir eksikliğine yol açarken, diğer maddeler 'kafein' içerdiğinden ötürü bebek üzerine olumsuz etkide olabileceğinden dolayı önerilmemektedir.
Kafein, bebeğin beyin gelişimini de olumsuz etkiler. Bebeğin, doğumdan sonraki hayatında unutkanlık ve öğrenme güçlüğü yaşamaması için uzmanlar annelerin kafeinden mümkün olduğunca uzak durmaları gerektiğini söylerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri