Antibiyotikli krem kullanımı, tetrasiklin dışında sakıncalı değildir.
Hamileliğiniz sırasında Botoks, dolgu maddeleri veya lazer gibi tedavilere girmeyin ve kimyasal peelinglerden de kaçının. Retinoid, izotretinoin, benzoil peroksit ve klindamisin içeren krem jel ve losyonlardan uzak durun.
Hamilelikte Vücut Bakımı
Yüz bölgesinde görülmeye başlanan cilt lekelerinin vücutta da tekrar etmesi olası, ve bunun için aynı nemlendirici yüz kremi gibi vitaminler içeren vücut nemlendiricileri kullanabilirsiniz.
Ağrı kesicilerden uzak durun: Gebelik döneminde kas iskelet sistemi ve denge merkezindeki değişikliklerden dolayı sırt, bel ve bacaklarda ağrı ve kramplar sık görülür. Bu durumlarda mümkün olduğunca ağrı kesici kremlerden kaçınmak gerekir.
İlgili 35 soru bulundu
Gebelikte Antibiyotik Kullanılır mı? En çok merak edilen konulardan biri olan gebelikte antibiyotik kullanımıyla ilgili Prof. Başbuğ şu bilgileri verdi: “Gebelikte antibiyotik kullanımı için de özellikle plasentadan geçen ve teratojenik etki potansiyeli olan ilaçların fetal sakatlıklara sebep olduğunu söyleyebiliriz.
Hamile olunması, antibiyotik kullanımına kesin olarak engel bir durum teşkil etmez. Hamilelik dönemi içerisinde antibiyotik kullanılmasına ihtiyaç duyulacak rahatsızlıklar oluştuğu zaman, anne ve bebek bakımından zararsız veya en az zararlı olan antibiyotiklerin kullanılması tercih edilerek tedavi gerçekleştirilir.
Bazen hamileyken çatlak oluşmaz, ancak doğumdan sonra kilo verme ile deri gevşer. Bu nedenle de bu bölgelere sıkılaştırıcı krem sürmek faydalıdır. Kremlerin özellikle karına ve gevşeyen diğer bölgelere masaj yaparak her gün sürülmesi önerilir.
VOLTAREN EMULGEL FORTE'un gebelik döneminde kullanılması önerilmemektedir. Özellikle gebeliğin 3.trimesteri sırasında diklofenak, rahmin normal gelişiminin engellenmesi ve/veya ductus arteriosusun erken kapanması olasılıkları nedeniyle kontrendikedir.
Bunların önüne geçmek için Bepanthol çatlak önleyici kremi bu bölgeler için de kullanabilirsiniz. Güçlü etkiye sahip krem sayesinde gebelik çatlakları sorun olmaktan çıkar. Koruyucu, paraben, sls, renklendirici içermediği için siz ve bebeğiniz için tehlike oluşturmaz.
NIVEA Q10 Sıkılaştırıcı Vücut Yağı, bakım yapan yağların miktarının yüksek olması nedeniyle gebelik süresince karnınıza masaj yapmak için idealdir.
Hamilelik boyunca fetal büyüme ve gelişmeyi dengelemek için de taze C vitamini kaynaklarına ihtiyaç duyulur.
Ağrı kesici özellikteki çayların kullanımı tavsiye edilmez. Çok gerekmedikçe kas gevşetici kremlerin kullanılması önerilmez. İlaç tedavisine ek olarak bel bölgesine masaj uygulamaları gebeyi rahatlatabilir.
Hamile iseniz, özellikle Paraben içeren kozmetik ürünlerden uzak durmanızda fayda var. Sonuç itibariyle içeriğinde bulunan mevcut kimyasala cilt tepkime gösterebilir. Bunun için de ekstra bir ilaç kullanmak durumunda kalabilirsiniz. Hamileler için fazla ilaç kullanmak doğru değildir hatta yasaktır.
Hamilelik sırasında hafif sabun tavsiye edilirken, nemlendirici sabunlar daha iyidir. Köpük banyolarından ve cildinizi keselemekten kaçının. Güneş kremi içeren bir nemlendirici size çok iyi gelecektir. SPF faktörü veya güneş koruma faktörünün en az 15 ila 20 olması gerekir.
Aloe vera: Yerel-bölgesel olarak vücut çatlaklarına uygulanır. Bu yolla kullanımında gebeler üzerinde olası bir zararı bulunmamakta, ancak Aloe lateksi uterusu uyararak erken doğumu başlatacak veya düşüğe neden olabilecek antrakinonlar içerdiğinden gebelikte dâhilen kullanımından kaçınılmalıdır (2).
Mineral (fiziksel) ve kimyasal içerikli güneş kremleri bulunur. Çinko oksit gibi mineral içerikli güneş kremleri, hamilelerin kullanımına uygundur.
VOLTAREN, ağrı ve iltihap tedavisinde kullanılan “steroid olmayan iltihap giderici ilaçlar” (NSAİİ'ler) isimli bir ilaç grubuna dahildir.
"Nemlendiriciler ve güneş koruyucular gebelik boyunca doktora danışılarak kullanılabilir. Özellikle güneşli havalarda, dışarı çıkarken güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
İçeriğindeki doğal bitki özleri (Papatya, Biberiye, Kalendula, Lavanta Çiçeği), A ve E vitaminleri ile cilde ihtiyacı olan nemi sağlamaya, çatlak ve yara izi görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur. Hamilelik döneminde 4. ayın başlangıcından itibaren kullanılması tavsiye edilir. Paraben içermez.
Hamileler: Hamile kişilerin kantaron yağı kullanması rahmin kas tonusunu artırabilir. Bu durum düşük yapma riskini artırabilir. Bu nedenle hamilelerin kantaron yağı kullanması önerilmez.
Anne adaylarını en çok tedirgin eden şeylerden biride Antibiyotik kullanımı'dır. Ancak bilinenin aksine hamilelik hiçbir şekilde ilaç kullanılmaması gereken bir dönem değildir.
Antibiyotik kaç gün kullanılmalı diye merak edenler için çoğu antibiyotiğin 7 ila 14 gün için reçete edildiği belirtilmelidir. Bazı durumlarda daha kısa tedaviler de işe yarayabilir. Ancak tedavi süresi ve kullanılacak antibiyotik türü doktorlar tarafından belirlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri