İlk beş resim beyaz un ile kızartılan, ikinci beş resim ise mısır unu ile kızartılan hamsilere ait.
- Hamsiler teker teker mısır ununa bulunuyor. Dilerseniz bu aşamada unun içine baharat yada tuz ilavesi de yapılabiliyor. - Çok geniş olmayan balık tavasına yarım çay bardağını geçecek kadar ayçiçek yağı dökülüyor.
Ben balığı unlayıp kızartacaksam genelde mısır unu kullanırım ama elinizde mısır unu yoksa normal un da kullanabilirsiniz. O şekilde de çok güzel olur.
Hamsi tava mısır unsuz hazırlanabilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine balıkları tek tek baharatlı mısır ununa bulanıp dizilir. Kuru olmaması için bir çay bardağı sıvı yağı balıkların üzerine gezdirilir. Daha sonra fırça ile hamsilerin üzerine tamamen yayılır. 180 derecede ısıtılan fırında yirmi dakika çıtır çıtır kızarana kadar pişirilir.
İlgili 16 soru bulundu
Balıkları temizleyip yıkıyoruz ve suyunu iyice süzüyoruz . 3-4 kaşık sıvı yağ ve tatlı kaşığı tuzla tuzlayıp 1 saat bekletiyoruz sonra tavaya yağı koyuyoruz. Balıkları tek tek mısır ununa arkalı onlu buluyoruz ve tavaya diziyoruz. Altı kızarınca bir tabak yada kapakla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını kızartıyoruz.
Mısır unu kalınsa küçük bir elekle elemeliyiz. Unu kullanmamızdaki amaç, balığın hassas olan etinin kızgın yağdan korunmasıdır. Un topakları kalın olursa tavada yanar ve balığın lezzetini bozar" diye konuştu.
İri halka şeklinde doğradığınız soğanları fırın kabına yerleştirin ve karabiber serpin. Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştirin. Limon suyu, zeytinyağı ve karabiberi çırpıp balıkların üzerine dökün. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Hamsileri ayıkladıktan sonra soğuk suyla yıkayıp bir süzgeçle iyice suyunu süzün. Tavada sıvı yağı kızdırın. Suyu süzülen hamsileri tuzla karıştırdığınız mısır ununa bulayıp kurukları iç tarafa gelecek şekilde tavaya dizin. Alt tarafları kızardıktan sonra bir başka tava ile ters yüz edin ve diğer tarafını pişirin.
Hamsiler una bulanır ve fazla unu çırpılır. Kızartma tavasına sıvı yağ alınır orta ateşte ısıtılır, hamsiler tavaya daire şeklinde dizilir ve kızartılır, altı kızarınca hamsilerin üzerine düz bir tabak konur ayrı bir kaba yağı süzülür ve tava tabağın üzerine doğru ters çevrilir.
Balığı az miktar una buladıktan sonra tavaya dizin. Çift taraflı yapışmaz bir tavada yağsız bir şekilde (balığın kendi yağıyla) pişirebilirsiniz. Yağlı kağıda sarıp yukarıdaki yöntemle tüm balıkları pişirebilirsiniz. Bu sayede yanmaz ve çok da lezzetli olur.
Hamsi paketi tavaya konur ve orta ateşte kızartılır. (Tavaya yağ koymanıza gerek yok) Sonra bir kapak yardımıyla diğer tarafı çevrilir tekrar kızartılır. İki tarafıda kızardıktan sonra servise hazır, yağsız, unsuz, kokusuz, temizlik açısında da kolay bir pişirme yöntemi, afiyet olsun.
Balıkları tuzlayıp 1 saat bekletiyoruz. Beklettikten sonra balıkların yüzeyini unla kaplıyoruz. Daha sonra kızgın sıvı yağda balıkları kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Varsa, ekleyin. Temizlenmiş 600 gr hamsi 1 kg olarak sayılıyor.
Bu acılığı ana kaynağı balığın böbrekleridir ve bunun için de kanının mutlaka bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Ve kesinlikle balığın böbrekleri de alınmalı ve balığın eti le kılçıkları ortaya çıkana kadar temizlenmelidir.
Suyunu süzdürdüğünüz hamsileri deri kısımları üstte kalacak şekilde birbirlerine yapıştırıp mısır ununa bulayın. Geniş bir tavayı az miktarda yağla yağlayıp mısır unlu hamsileri tek tek dizin. Kısık ateşte, mısır ununu yakmadan alt üst ederek pişirin. Ilık olarak servis edin.
Hamsinin orta kılçıklarını ayıklayın. Her birini mısır ununa batırıp tavaya dizin. Kısık ateşte kapağını kapatıp pişirin ve servis yapın. Karadeniz'in simgesi hamsi Marmara'da da bulunur.
Hamsi Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır? Ayrı bir yerde mısır unu ile tuz karıştırılır. Suyu süzülen hamsiler önce mısır ununa bulanır daha sonra kızgın yağda kızartılır.
Bir tencere içerisine su ve çubuk vanilya koyarak kaynatabilirsiniz. Bu karışım da balığın kokusunu içine çeker. Balık pişirmeye başlamadan önce geniş bir kabın içerisine 2-3 yemek kaşığı karbonat döküp, ocağın yakınına bırakın. Karbonatlı su karışımı balık kokusunu emer ve yayılmasını önler.
Temizleme bittikten sonra hamsileri tuzlu suda bir süre bekletip öylece dondurucuya koymalısınız. Tuzlu suda kalan hamsiler dondurucu içerisinde daha diri kalabilirler. Hamsileri maksimum 2-3 ay dondurucuda bekletebilirsiniz. Mümkünse bu kadar süre beklemeniz daha iyi olacaktır.
Engraulis encrasicolus, Hamsi veya Avrupa hamsisi, Engraulis cinsine bağlı bir balık türüdür.
1.Glüten İçermez
Günümüzde vücut sağlığının baş düşmanlarından biri sayılan glüten, mısır ununda bulunmaz. Mısır unu, glütenden uzak durmak isteyenler ve çölyak hastaları için sağlıklı bir alternatiftir. Siz de beyaz un ya da buğday unu gibi seçeneklerin yerine mısır unu kullanabilir, sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Etrafta pirinç, patates, kuzu ve hatta tapyoka nişastası olsa da mısır unu yerine kullanabilirsiniz. What is this?
Balık unu yapımı için sadece taze hamsi kullanılmaktadır. Taze hamsi buharla kurutulup değirmenden geçirilir, yağı alındıktan sonra yüksek protein değerlerine sahip balık unu olarak kullanıma hazır hale getirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri