Hamsi balıklarının mısır unu ile iyice karışmasını sağlamak için teker teker mısır ununa bulanır. Bu arada mısır unlu hamsi tavasına farklı lezzetler sunmak istenirse mısır ununa bir miktar baharat katılabilir. Hamsi Tavaya Nasıl Dizilir?
Hamsinin orta kılçıklarını ayıklayın. Her birini mısır ununa batırıp tavaya dizin. Kısık ateşte kapağını kapatıp pişirin ve servis yapın. Karadeniz'in simgesi hamsi Marmara'da da bulunur.
- Hamsiler teker teker mısır ununa bulunuyor. Dilerseniz bu aşamada unun içine baharat yada tuz ilavesi de yapılabiliyor. - Çok geniş olmayan balık tavasına yarım çay bardağını geçecek kadar ayçiçek yağı dökülüyor.
Balıkları temizleyip yıkıyoruz ve suyunu iyice süzüyoruz . 3-4 kaşık sıvı yağ ve tatlı kaşığı tuzla tuzlayıp 1 saat bekletiyoruz sonra tavaya yağı koyuyoruz. Balıkları tek tek mısır ununa arkalı onlu buluyoruz ve tavaya diziyoruz. Altı kızarınca bir tabak yada kapakla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını kızartıyoruz.
Fırın tepsisinin içerisine pişirme kağıdı serelim üzerine mısır ununa buladığımız hamsileri dizelim. Resimde göründüğü gibi. Sonrasında üzerilerine fırçayla sıvı yağ sürelim. Fırını 180 dereceye ayarlayalım, 30-35 dakika arası kontrol ederek pişirelim.
İlgili 29 soru bulundu
Balık kızgın yağa yavaşça dizilmeli
Fevzi Çimşit, mısır unu kullanımına da değinerek, "Balığımızı mısır ununa bulamadan önce unu mutlaka kontrol etmeliyiz. Mısır unu kalınsa küçük bir elekle elemeliyiz. Unu kullanmamızdaki amaç, balığın hassas olan etinin kızgın yağdan korunmasıdır.
Hamsileri ayıkladıktan sonra soğuk suyla yıkayıp bir süzgeçle iyice suyunu süzün. Tavada sıvı yağı kızdırın. Suyu süzülen hamsileri tuzla karıştırdığınız mısır ununa bulayıp kurukları iç tarafa gelecek şekilde tavaya dizin. Alt tarafları kızardıktan sonra bir başka tava ile ters yüz edin ve diğer tarafını pişirin.
Hamsi unlanarak kızartılır. Buğday unu, mısır unu gibi ama nişasta da kullanılabilir. Nişastaya bulanarak kızartılmış balıklar daha bir çıtır çıtır olur. Hamsinin kızartması, ızgarası ve buğulaması güzel olur.
1.Glüten İçermez
Günümüzde vücut sağlığının baş düşmanlarından biri sayılan glüten, mısır ununda bulunmaz. Mısır unu, glütenden uzak durmak isteyenler ve çölyak hastaları için sağlıklı bir alternatiftir. Siz de beyaz un ya da buğday unu gibi seçeneklerin yerine mısır unu kullanabilir, sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Evet mısır unu yerine normal un kullanabilirsiniz. Sade un, her türlü tarif için en iyi seçeneklerden biri olacak. Kızartılmış ürünler için bir kaplama, bulamaçlarda ve ekmek ve kek gibi unlu mamullerde koyulaştırıcı bir madde olarak kullanılabilir.
Ben balığı unlayıp kızartacaksam genelde mısır unu kullanırım ama elinizde mısır unu yoksa normal un da kullanabilirsiniz. O şekilde de çok güzel olur.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine balıkları tek tek baharatlı mısır ununa bulanıp dizilir. Kuru olmaması için bir çay bardağı sıvı yağı balıkların üzerine gezdirilir. Daha sonra fırça ile hamsilerin üzerine tamamen yayılır. 180 derecede ısıtılan fırında yirmi dakika çıtır çıtır kızarana kadar pişirilir.
Ayıklayıp yıkadığınız hamsileri süzgece koyup bekletiyoruz ve tuzluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine balıkları tek tek mısır ununa bulayıp güzelce diziyoruz. Dizme işlemi bitince sıvı yağı balıkların üzerine gezdiriyoruz . Daha sonra yumurta fırçası yardımıyla balıkların tamamen üzerine yayıyoruz .
Hamsi tava mısır unsuz yapılır mı? Hamsi tava mısır unsuz hazırlanabilir.
Mısır Unlu Nişastalı Baharatlı Palamut Balığı Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kapta unu nişastayı baharatları iyice karıştıralım. Tavayı koyup kızdıralım baharatlı karışıma balıkları bulayarak silkelim. Sonra kızartalım, sıcak servis yapalım istediğimiz garnitürle tüketibiliriz .
Ayrıca hamsiyi fazla pişirmek protein kaybına sebep olacağı için az pişirmek, hafif sulu bırakmak doğru olacaktır. Hamsiyi pişirirken tavsiye edilen en sağlıklı yöntemler buğulama, ızgara, yahni ya da fırınlamadır.
Mısır unu - Artvin
Mısırın öğütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Bazı Kullanım Alanları: Ekmek yapımında kullanılır. Başka tür unlarla karıştırılıp hamur işi yapımında kullanılır. Dolgu macunu, yapıştırıcı olarak kullanılır.
Mısır unu doğal olduğu için genel olarak herhangi bir zarar teşkil etmez. Fakat elbette her türlü besin kaynağı da olduğu gibi, mısır ununu yoğun şekilde kullanmak birtakım problemler meydana getirebilmektedir. Özellikle kan şekerini yükselttiği için diyabet hastalarının çok fazla kullanmaması gerekir.
Tanelere ayrılan mısırlar değirmenlere götürülür ve iyice öğütüldükten sonra un halini alırlar. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere tercihe göre birçok gıdada kullanılabilen mısır unu, üretim aşamasındaki etmenlere göre değişebilmekle birlikte genellikle açık sarı renkte, ince, yumuşak yapıda ve kokusuzdur.
Buğday Nişastası: Buğday tanesinin özünden elde edilen bu nişasta çeşidi en çok baklava hamuru açmada, sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılır. Buğday nişastasının rengi, mısır nişastasına göre daha sarıdır.
Nişasta yerine un kullanılır mı? Nişasta genellikle yemek ve tatlılarda kıvam vermek amacıyla kullanılmaktadır. Eğer evde nişasta yoksa; nişasta yerine un kullanmak sizin için bir çözüm olacaktır. Yemek ve muhallebi gibi tatlıların yapımlarında, kıvam sağlamak amacıyla, nişasta yerine un kullanabilirsiniz.
Suyunu süzdürdüğünüz hamsileri deri kısımları üstte kalacak şekilde birbirlerine yapıştırıp mısır ununa bulayın. Geniş bir tavayı az miktarda yağla yağlayıp mısır unlu hamsileri tek tek dizin. Kısık ateşte, mısır ununu yakmadan alt üst ederek pişirin. Ilık olarak servis edin.
Ağzının tadını bilenler bu sorunun cevabını da bilirler. Eğer yağlı karadeniz hamsi ise, fırında yenir. Fazla yağlı değilse tavada yenir. Tabi aynı zamanda bu bir tercih meselesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri