Kuşburnu, adaçayı, karanfil, tarçın, zencefil, papatya gibi karışımlar tüketime uygundur. Ancak mümkün oldukça her çayı tek başına tüketerek bağışıklık sisteminizi daha güçlü hale getirebilirsiniz. Her çay ayrı ayrı tüketildiğinde gün içerisinde birkaç seçeneğiniz de olmuş olur.
Öncelikle suyu ısıtmamız gerekiyor. Sıcak suyu elde ettikten sonra elimizdeki karışık bitkileri bu sıcak suyun içine koymalıyız. Bu işlemden sonra bitki çayını demlenmeye bırakmayız. Demlenme aralıkları istenilen etkiye göre 5 ila 20 dakika arasında değişmektedir.
Bitkileri tek tek ya da birbirlerinin etkilerini destekler şekilde karıştırarak sağlık savaşçısı çaylar hazırlanabilir. Her gün 2-3 fincan ıhlamur, zencefil, adaçayı, kuşburnu ya da ekinezya çayı içmek gün içerisinde maruz kalınan bakterilere karşı bağışıklığın güçlendirilmesinde etkili olacaktır” ifadelerini kullandı.
Gerçek çaylar arasında en yüksek antioksidan konsantrasyonu beyaz çayda vardır. Çünkü en az işlenmiş çaydır. Bu standarda göre, hepsinin "en sağlıklı" olduğu düşünülebilir. Antioksidanlar söz konusu olduğunda, beyaz çayın ardından yeşil çay, ardından siyah çay gelir.
Yaprak bitki çayı demleme:Ihlamur, yeşil çay, sinameki, anason, adaçayı, biberiye, gül, papatya, , kuşburnu, hibisküs gibi şifa deposu bitkilerin demlenmesi yaprak bitki çayı demleme sınıfında yer alır. Yapılışı: Klor oranı düşük ve kaliteli içme suyu kaynatılmalıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Grip ve soğuk algınlığını daha çabuk atlatmak amacıyla içilen bitki çaylarını tüketirken dikkat! Bitkileri birbiriyle karıştırmak, bitki çaylarının etkisini azaltıyor.
Doğanın iyilikle donatılmış bitkilerini fincanına taşıyan bu çaylarda, beyin sağlığı için pozitif güce sahip melisa, biberiye, yeşil çay, mate ve zencefil bitkilerini bulabilirsin. Örneğin, melisa içeren bir çay arıyorsan, Sleep Tea, No Stress Tea ve Bodyguard Tea çaylarını deneyebilirsin.
Ginkgo biloba bitkisinin dolaşım üzerinde önemli bir etkinliği vardır, kan sulandırıcı olarak işlev görür, beyne kan akışını iyileştirir ve nöronların uyarılmasını sağlar. Bu nedenle ginkgo biloba, bunama ve hafıza kaybına karşı ve kısa süreli hafızayı iyileştirmek için tavsiye edilir.
Ihlamur çayınızı servis ederken içine bir çay kaşığı bal ekleyebilir ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Ancak özellikle balı mutlaka sonradan eklemeniz gerektiğini unutmayın. Zira bal belli bir derecenin üzerinde doğallığını ve besleyiciliğini kaybeder. Bu şekilde demleyeceğiniz ıhlamur çayının birçok faydası vardır.
“Kekik çayının tansiyon düşürücü etkisi var. Eğer bir hasta tansiyon ilacı kullanıyorsa, kekik çayıyla birlikte içtiğinde tansiyonu daha fazla düşecektir. Adaçayı içenler de eğer sakinleştirici ilaç kullanıyorsa, bu ilaçların etkisinin artmasına neden olacaktır.
Özellikle de emzirme döneminde olan anneler için risk taşır. Adaçayının çok fazla tüketilmesi, süt kalitesini düşürmektedir. Süt verimini azalttığı için emzirme döneminde önerilmemektedir. Adaçayını çok fazla içmemek, ölçülü tüketmek anne ve bebek sağlığı için daha iyi olacaktır.
Aksi takdirde böbreklerinize zarar verebilirsiniz. İşte bitki çaylarıyla ilgili bilinmeyenler... Zencefil, okaliptüs, ekinezya, adaçayı, ıhlamur ve diğerleri... Faydaları saymakla bitmeyen bitki çayları siz fark etmeden böbreklerinize zarar verebilir.
Özellikle kış mevsiminde çok fazla tüketilen ıhlamur, kekik, kuşburnu ve ada çayı gibi bitkisel çaylar dakikalarca kaynatılmamalı.
Özellikle kış mevsiminde çok fazla tüketilen ıhlamur, kekik, kuşburnu ve ada çayı gibi bitkisel çayların dakikalarca kaynatılmasının yanlış olduğu, bu şekilde yapılan çaydan içindeki yararlı maddelerin ölmesi nedeniyle gerekli faydanın alınamayacağı bildirildi.
Kalp sağlığını artırabilecek bazı önemli otlar arjuna, amalaki, moringa, keten tohumu, alıç, ginkgo biloba ve zerdeçaldır. arjuna, kardiyovasküler sağlığı yönetmeye yardımcı olan harika bir bitkidir. Arjuna kabuğu tozu, kardiyo-koruyucu özelliği nedeniyle kalbi korur.
Vücuttaki B12 eksikliği, beyin ve sinir sisteminizin en büyük düşmanlarındandır. Bu nedenle panik atak hastaları için bol B12 vitamini alımı büyük önem taşır.
Psikolojik bozukluklar genellikle; B1, B3 ve B12 eksikliği nedeniyle ortaya çıkar.
Sarı Kantaron
Genel anksiyete bozukluğu için, St. John Wort en çok tercih edilen bitkisel tedavilerden biridir ve OKB hastaları üzerinde de olumlu etkiler göstermiştir.
Günlük en fazla 3 fincan bitki çayı tüketiniz. Bu 3 fincanın her biri farklı olarak tüketilmesi daha çok tavsiye edilir.
Papatya çayı ile rahatlayın
Sahurda ve iftarda yemekten sonra içilmesi sindirime yardımcı olacak ve midenin rahatlamasını sağlayacaktır. Rezene çayı ile birlikte de kullanılabilir. Bu durumda demliğe her iki çaydan birer poşet koyup aynı şekilde demleyerek içilebilir.
Mesela gece saatlerinde bitki çayı içmek istiyorsak papatya ya da ekinezya gibi rahatlatıcı, teskin edici bitki çaylarını tercih etmek gerekir. Yine adaçayı üritik etkisi olduğundan ve tansiyonu yükselttiğinden gece içilip, ardından da yatılmamalıdır" ifadelerini kullandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri