Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Mesleki Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinden mezun olan kişilerin başvuruları kabul edilmektedir.
Herhangi bir branş sınırlaması söz konusu olmadığı için bir ücretli öğretmen, başvuru yapacağı sırada branşına ve aldığı eğitime göre seçimini yapabilir. Hem dört yıllık hem de iki yıllık lisans mezunu olan öğretmen adayları için başvuru yapma hakkı mevcuttur.
Görevlendirmelerde Eğitim Fakültesi mezunları her zaman önceliklidir. Yeterli sayıda Eğitim Fakültesi mezunu başvurusu olmaması durumunda ise Pedagojik Formasyon ve Tezsiz Yüksek Lisansı olanlar önceliklidir.
2 YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNLARI (ÖNLİSANS) ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ? Üniversitelerin 2 yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan ve diplomasını alan adaylar ücretli öğretemenlik başvurusu yapabilir. Ülkemizde öğretmen açığını kapatmak için her branştan ücretli öğretmen görevlendirilmektedir.
Örneğin; kamu yönetimi bölümü mezunu biri ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunabilir. Özetle, TC vatandaşı iseniz, kamu haklarından mahrum değilseniz ve lisans ya da ön lisans mezunu iseniz siz de ücretli öğretmen olabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Ücretli öğretmenlik başvurusu yapmak isteyen öğretmenler, e-Devlet hesapları üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu seçeneğine giriş yaparak başvuru işlemini gerçekleştirebilirler. Başvuru sırasında belirli şartlar ve gerekli belgelerin tamamlanması gerekmektedir.
Atanan öğretmenler en az 3 yıl boyunca sözleşmeli çalışmalıdırlar. 3 yıl sonunda kadroya geçiş yaparak 1 yıl da kadrolu olarak atandığı kurumda çalışmalıdır. Ancak 3 yılın dolmasıyla öğretmen evli olduğu halde aile birliği mazeretini kullanarak son 1 yılını eşinin yanında çalışarak doldurabilir.
Madde 6 - Öğretmenler, ek çizelgede belirtilen alanlar itibarıyla bu alanların karşısında gösterilen yükseköğretim programlarından en az lisans mezunu olanlar arasından seçilir. Madde 7 - Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır.
Üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olan kişilerin pedagojik formasyon alarak okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür. Bunun için öncelikle çocuk gelişimcisi unvanı almak ve sonrasında da gerekli formasyonu almak gerekir.
çalıştığı okula yeni atama yada eş durumu gibi özür durumundan biri gelmediyse çalışabilir.
Ataması yapılmamış öğretmenler, ücretli öğretmenlik için kayıtlı oldukları ilçelerin Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuru yapabilir. Emekli öğretmenler ve pedagojik formasyon eğitimi almış lisans mezunlarına da ücretli öğretmenlik yapma hakkı tanınıyor.
· Yıllık izin hakları bulunmuyor. · Eski adıyla SSK'lı, yeni adıyla 4/a'lı olarak sigortaları bildiriliyor. Aylık 30 günden az da olsa yapılan bildirimleri emeklilikte dikkate alınıyor. · 30 günlük prim sayısını doldurduktan sonra genel sağlık sigortası kapsamında sağlık yardımlarından yararlanabiliyorlar.
En yüksek ücretli öğretmen sayısına sahip iller sıralamasında İstanbul'un yine başı çektiği görülmektedir. İstanbul'da görevlendirilen ücretli öğretmen sayısı 16 bin 128'dir. İstanbul'u 3.806 ile Ankara takip etmektedir.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Ücretli öğretmenlik için 2 yıllık ön lisans mezunu olman yeterli. 3. veya 4. sınıfta okuyorsan okulundan ilk 2 yılı tamamladığını ve alttan dersinin olmadığını kanıtlayan bir resmi yazı alırsan o da iş görür. Formasyon şartı yok.
Sonuç olarak, Türkiye'de öğretmen olarak atanabilmek için formasyon eğitimi alma zorunluluğu bulunmaktadır.
Önlisans mezunu öğretmen olma hakkı bulunmamaktadır. Ancak önlisans mezunları ücretli öğretmenlik yapabilmektedir.
'Ücretli öğretmenlere kadro verilecek' iddiasını MEB'den üst düzey bir isme sordum. Kesin dille reddedildi. Ortalıkta dolaşan iddiaların asılsız olduğunu, bakanlıkta böyle bir çalışmanın bulunmadığını ifade etti. " dedi.
“Yani sözleşmeli öğretmenlerin kadro alabilmeleri için bulundukları okulu hiç değiştirmeden 6 yıl görev yapmaları gerekir. Ücretli öğretmenler de ise kadroya geçiş diye bir şey yoktur. Bu öğretmenler okullarımızın ihtiyaçlarına göre görevlendirilir. İhtiyaç ortadan kalktığında okuldaki görevi de sona ermiş olur.”
Ücretlil öğretmenlik için herhangi kpss sınavına şart yoktur.
Ücretli öğretmenlik başvuruları 2023 yılı için Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek. Başvuru tarihleri adayların ücretli öğretmenlik için başvuruda bulunacağı ilçelere göre değişiklik göstermekte. Bu sebeple adayların başvuruda bulunacağı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden bilgi alması gerekmektedir.
Ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden yapılır. Bunun için e-Devlet hesabını kullanmalıdır. e-Devlet hesabı üzerinden giriş yaptıktan sonra "Milli Eğitim Bakanlığı / Ücretli Öğretmenlik Başvurusu" seçeneğine giriş yapılır. Sonrasında gelen adımları tek tek takip ederek başvuru işlemini tamamlayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri