Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Ayrıca kelle paça ve işkembe çorbaları da grip ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanma riskini azaltır” ifadelerini kullandı. Tavuk suyu çorbası, soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yarıyor.
Soğuk algınlığı ve grip hastalığında çorba besleyici özelliği ile tercih edilir. Bu dönemde sağlıklı beslenmek ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek gerekir. Çorba sindirim sistemi de başta olmak üzere kana çok daha çabuk bir şekilde karışan minerallerle birlikte vücut direncini önemli ölçüde artırmaya yardımcı olur.
Etli Düğün Çorbası, Yalancı Kelle Paça Çorbası, Yeşil Detoks Çorbası, Lebeniye Çorbası, Yeşil Mercimekli Mantı Çorbası, Kereviz Çorbası, Karnabahar Çorbası, Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası, Zerdeçallı Tavuk Çorbası, Erişteli Domates Çorbası, Para Para Çorbası, Terbiyeli Kıymalı Şehriye Çorbası, Kremalı Brokoli Çorbası, ...
İçinde likopen bulunduğu için kan ve kolesterol seviyesini de önemli ölçüde düzenler. Bu sayede özellikle ileri yaştaki grip hastalarında vücut direncini artırmaya yardımcı olur.
İlgili 33 soru bulundu
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Öksürük için hangi çorba iyi gelir? Ilık süt ile boğazınızı yumuşatarak öksürüğünüzü kesebilirsiniz. Yiyecek grubunda da mercimek, karalahana ve bürüksel lahanası öksürüğe iyi gelmesi ile bilinmektedir.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Boğaz ağrısı için tüketilmesi önerilen çorbaların başında ise tavuk suyuna çorba, tarhana çorbası, mercimek çorbası ve işkembe çorbası gelir. Bu çorbaları tüketiminde kullanılan limon ve baharatlalar boğaz ağrısının iyileşme sürecini hızlandırır.
Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Çinko ve selenyum: Bağışıklık sistemi için önemli minerallerdir. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Gripken ne yememeli
Bu nedenle grip olduğunuzda bunlarda uzak durmanızda fayda vardır. Uzak durulması gereken yiyecek ve içecekler şunlardır: Alkol, tuz ve şeker yoğun işlenmiş gıdalar, yağlı besinler, süt ve yemesi zor olan sert gıdalar.
1) Antioksidan Kaynağı
Tavuk suyunda bulunan vitamin ve mineraller, vücuda zarar veren maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Bu nedenle grip ve nezle gibi hastalıklarda, hastanın bolca tavuk suyu içmesi istenir. Gribe neden olan virüslerin, vücuttan kolayca atılması tavuk suyu çorbası sayesindedir.
ocakta ki tavuk suyu kaynayınca içine rendelenin kalın yeri ile rendelenmiş havucu,patatesi ince ince doğranmış yeşil biberi ve yıkadığınız pirinci de ekleyin ve tavuk suyu kaynayana kadar bekleyin şimdi ocağın altını kısın..ve 5-10 dakika kadar çorbayı kısık ateşte kaynatın..süre sonun da haşlanmış tavukları da ...
Canan Karatay, yaz sebzelerinin kışın tüketilmemesi gerektiğini söyleyerek bağışıklık sistemini güçlendirmek için lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, turp, ev turşusu, soğan ve karnabahar yenmesini önerdi.
Boğaz ağrısına iyi gelen çorba denildiğinde ise ilk akla gelenler tarhana, tavuk suyu çorba, işkembe ve mercimek çorbasıdır. Özellikle bu çorbalara eklenen zencefil, zerdeçal, karabiber, kırmızı acı biber, nane gibi baharatlar ve limon boğaz ağrısına şifadır.
Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde uzmanların önerdiği başlıca şifalı meyveler; Elma, mandalina, greyfurt, kivi, portakal, taze zencefil, havuçtur.
Birkaç zeytin, tereyağ-bal, pekmez, salatalık, 1-2 adet ceviz, badem veya fındık kahvaltıda tüketilmelidir. Ceviz, fındık ve badem: Bu üç besin kaliteli yağ içerir ve Omega 3 bakımından zengindir. Omega 3, bağışıklığı korur, enfeksiyonun çok fazla ilerlemesini engeller ve gerilemesini sağlar.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bu sayede bulaşıcı hastalıklardan korunmanıza yardımcı olabilmektedir. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte hızlıca iyileşmenizi sağlayabilir.
Günde en az üç litreye yakın miktarda sıvı tüketilmelidir. Öğle ve akşam yemeklerinde et suyu ve tavuk suyuna çorbaların yanında bol yeşillikli, bol limonlu salata ve sebze yemekleri tercih edilmelidir. C vitamininden zengin kivi-mandalina-portakal gibi meyvelerden günde iki porsiyon tüketmeye özen gösterilmelidir.
Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Tuzlu Su ile Burnu ve Boğazı Rahatlatmak
Tuzlu su burun ve boğazda biriken mukusun çözülmesine ve tıkanma hissinin azalmasına yardımcı olur. Grip sırasında oluşabilen burun ve boğaz tıkanıklığına karşı burnu tuzlu su ile yıkamak ve tuzlu su ile gargara yapmak oldukça işe yarar.
Pekmez, üzüm, dut ve keçiboynuzu gibi besinlerin ezilerek çıkan suları kaynatılıp elde edilir. Vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek olan pekmez, boğaz enfeksiyonları bakımından oldukça güçlü bir besindir.
-C vitamini yönünden zengin olan domates bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve grip benzeri virütik hastalıklara karşı korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri